Agile testspecialist Kemal Keskin: "IT is veel meer dan programmeren of systemen beheren"

Een Sogetist in hart en nieren, zo kun je Kemal Keskin (29) wel noemen. Drie jaar geleden kwam hij in dienst als Agile Test Engineer. Na een aantal mooie opdrachten zit Kemal nu als Agile Testspecialist bij Achmea in Apeldoorn – een opdracht die hij zélf binnenhaalde. 

Wat doe je precies in je huidige opdracht? 

Ik werk als agile testspecialist binnen de divisie schade en inkomen, waar ik met een multidisciplinair team de inkomensverzekeringen van Achmea bedien. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor het behouden van de kwaliteit van SAP CM en de hieraan gelieerde applicaties met betrekking tot changes, incidenten en HP-application Lifecycle Management. Ik werk als een spin in het web tussen verschillende afdelingen. De focus ligt meer op de keten dan op enkele applicaties of onderdelen daarvan. Ik neem bijvoorbeeld mensen mee in mijn testproces en de verslaglegging ervan om helderheid en kennis over te brengen.

Wat trekt je zo aan in de IT-wereld? 

Bij IT wordt vaak gedacht aan programmeren of het beheren van systemen. IT is veel meer dan dat. Zo kun je binnen de IT aan de slag met analyseren, leidinggeven, projectmanagement, onderzoek, dataverwerking, testen en nog veel meer. Ik sta als IT’er vaak in contact met eindgebruikers, collega’s en klanten. Daarmee worden ook de soft skills steeds belangrijker. De IT’er is al lang niet meer de ‘nerd’ die de hele dag alleen maar naar zijn scherm aan het staren is. Hij of zij is juist steeds meer de sociale collega met wie jij op vrijdagmiddag graag een borrel drinkt! Ik vind dat dit allemaal het IT-vak dynamisch, uitdagend en leuk maakt.

Waarom heb je drie jaar geleden voor Sogeti als werkgever gekozen? 

Sogeti is een 'mensenbedrijf', het sfeertje zit er lekker in. Hoewel ik veel bij de klant werk, voelt Sogeti als thuiskomen. Ik koos vol enthousiasme voor Sogeti en heb daar tot op de dag van vandaag geen moment spijt van! 

Wat betekent Sogeti als werkgever voor jou persoonlijk? 

Ik ben naast mijn werk ook een enthousiaste voetballer die ook daar fanatiek is en een winnaarsmentaliteit heeft. Mijn coach daagt mij elke week weer uit om het maximale uit mijzelf te halen. En dat is precies wat Sogeti is voor mij: een begripvolle en pittige coach aan de zijlijn, die instructies geeft en motiveert om het beste uit haar spelers te halen.

Ik heb drie drijfveren: ik wil dingen goed doen, de goede dingen doen en mezelf continu verbeteren. Deze drijfveren zie ik ook terug bij Sogeti. Dankzij het cursusaanbod binnen Sogeti kan ik mijzelf blijven ontwikkelen en vergroot ik tegelijkertijd mijn waarde voor de klant. 

Meer weten over werken bij Sogeti en de mogelijkheden?

Wij maken graag kennis met je. Kijk eens op de Testengineer-pagina of neem contact op met onze recruiter of vind een vacature die bij jou past op de vacature pagina.

Naar vacatures

Vragen? Laat het me weten.

Jannette Willemsen Strategisch Recruitement Consultant Sogeti Strategisch Recruitment Consultant
Phone number: +31615225443