BI Engineer en titelverdediger Esports Challenge vertelt

Eric BI Engineer

Titel verdedigen en plezier maken

Eric Hulshof werkt ruim twee jaar bij Sogeti als Business Intelligence & Analytics Engineer. Vorig jaar won hij dankzij zijn skills in Rocket League de Sogeti Esports Challenge. Dit jaar gaat hij zijn best doen om deze titel te verdedigen, maar vooral om samen plezier te maken. Lees zijn blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Traineeship Data Engineer

Na mijn studie Business IT & management ben ik vrijwel direct begonnen bij Sogeti. Samen met een andere Business Intelligence & Analytics Engineer zijn we gestart binnen de Noordoost divisie. Dit is een onderdeel van Sogeti dat gericht is op de markt in het noorden van Nederland. Omdat ik startte als trainee heb ik de Ohio Business Course gedaan. Dit was een superleuke en bijzondere ervaring. Hierbij volg je aan de Ohio University een business course van drie weken. Dit doe je samen met alle trainees die in die maand starten. Hierdoor leer je heel snel veel collega’s kennen. Vervolgens doe je in jouw vakgebied een basisopleiding en ben je klaar voor je eerste opdracht. Maar dit is niet het enige wat door Sogeti wordt geregeld voor de trainees en young professionals. Zo is er Young Sogeti voor alle Sogetisten tot tweeëndertig jaar. Het leukste wat ik heb meegemaakt hiervan is de young professional borrel. Er is een super gezellige sfeer en je leert ook hier weer veel nieuwe mensen kennen.

“Je geeft de klant dan een product waar ze echt wat mee kunnen.”

Inzicht geven met Power BI

Momenteel heb ik een opdracht bij de Gasunie. In Power BI maak ik data overzichtelijk in een dashboard. We kijken samen met de klant wat ze belangrijk vinden en welke KPI’s weergegeven moeten worden. Daarna onderzoek ik de data en maak ik er een dashboard van. Deze dashboards kunnen gaan over compressoren of juist over het financiële stuk. Zelf vind ik het visualiseren van de data het allerleukste. Je geeft de klant dan een product waar ze echt wat mee kunnen. Dit is mijn vierde opdracht sinds ik bij Sogeti werk en de opdracht springt eruit door het leuke team waarmee ik werk. Dit is niet alleen gezellig maar hierdoor leer je ook sneller van elkaar. 

BI kennis opdoen en delen

Ik leer niet alleen van mijn Sogeti-collega’s, maar ook van het BI-netwerk wereldwijd. Zo publiceert het bedrijf ‘Make over Monday’ iedere maandag een dataset waar je mee kan oefenen. Vaak is er al iets gevisualiseerd, maar is de vraag hoe je dit kan veranderen en verbeteren. Het is geen grote dataset, maar wel leuk om mee te oefenen. En wanneer je geen tijd hebt om zelf wat te proberen, kun je kijken wat anderen hebben gemaakt. Binnen Sogeti zijn er veel cursussen die je kunt volgen. Zelf heb ik hier meerdere van gedaan en iedere keer haal ik er veel uit. Je leert weer een groepje nieuwe mensen kennen die met hetzelfde bezig zijn als jij en je leer ook een expert kennen op dat gebied. Zelf wil ik ook graag dit soort trainingen gaan geven en mijn kennis delen. Nu help ik al nieuwe starters binnen mijn vakgebied maar het lijkt me leuk om nog meer te kunnen doen voor deze community.  

“Mijn tip: heb plezier in het spel en ga lekker oefenen.”

Sogeti Esports Challenge 2021

Vorig jaar heb ik meegedaan aan de Sogeti Esport Challenge. Ik vond het zo leuk, dat ik dit jaar zeker weer mee ga doen. Ik vind het superleuk om samen met collega’s een spelletje te spelen en lol te hebben. De laatste tijd heb ik wel minder Rocket League gespeeld dus ik zal weer moeten gaan oefenen de komende tijd om mijn titel te verdedigen. Vorig jaar heb ik namelijk gewonnen met Rocket League wat een hele eer was. Dit jaar gaan we in teams spelen waar ik veel zin in heb. Mijn tips om te gaan winnen dit jaar zijn: heb plezier in het spel en ga lekker oefenen. 

De favorieten van Eric

  • Apps: Whatsapp
  • Websites: Netflix.com
  • Gear: Bokshandschoenen, kickboxen doe ik namelijk elke woensdag (zodra dat weer kan, of course).
  • Film: Fast and Furious
  • Muziek: Nederlandse Hiphop 

BI engineer met skills?

Wij zijn op zoek naar meer mensen zoals Eric die aan de slag willen met data en daar verder in willen groeien, maar die het vooral ook leuk vinden om plezier en skills te delen met collega's. Kijkje in de keuken nemen? Kijk eens op Twitch of YouTube of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Deel dit artikel

Kan ik je helpen?

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs