Joris Front-end development

Bij front-end staat interactie centraal

Ruimte in werk én hobby

Joris van Bentum is senior front-end developer bij Sogeti. Zijn grootste hobby is paragliden, dus in het weekend is hij te vinden op het lierveld of in de duinen om te vliegen. Lees zijn blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Applicatie voor veel eindgebruikers

Ik werk sinds januari 2021 bij een grote bank als senior front-end developer binnen het verzekeren domein. Daar zet ik samen met mijn team een bestaande applicatie van de alles-in-een polis om vanaf AngularJS naar een nieuwe versie (12) van Angular. Als framework gebruiken we Angular met Apollo GraphQL, daarnaast ontwikkel ik ook mee aan een node.js service. Naast het ontwikkelen ben ik inmiddels teams aan het begeleiden. Zo zorg ik dat teams hun werk goed kunnen uitvoeren en specifiek; dat twee teams die recent gestart zijn, snel up to speed raken. Wat dit een mooie opdracht maakt, is dat het een applicatie is die met veel verschillende eindgebruikers contact maakt. Daarbij moet deze applicatie zowel in de browser als op een mobiel werken, wat ook een mooie uitdaging is. De opdracht heeft strakke deadlines wat soms tot wat spanning kan leiden maar dat geeft voor mij juist een extra dimensie aan hetgeen ik aan het doen ben. Het belangrijke in mijn werk vind ik kwaliteit leveren en zorgen dat de klant krijgt waarom gevraagd is. 

Watch Bij front-end staat interactie centraal on YouTube.

Via code contact met gebruiker

Als front-end developer hou ik me bezig met de interactie met de gebruiker. Dus ik maak het laatste stukje van de applicatie, het deel waar je als gebruiker interactie mee hebt én ik zorg dat de gebruiker kan communiceren met de rest van de applicatie. Het leuke hieraan vind ik de variatie. Het is een stuk bezig zijn met de code maar het is ook een stuk interactie: zorgen dat alles er goed uit ziet en de puntjes op de i zetten. Tegelijk ben je ook werkelijk bezig met hetgeen de eindgebruiker gaat gebruiken. De code die ik maak, heeft uiteindelijk contact met mensen en dat is wat ik echt leuk vind. Front-end development is een dynamisch vakgebied, er zijn altijd wel trends. Op dit moment zie ik dat er iets meer een verschuiving is naar React als framework, maar corporate wordt Angular nog veel ingezet. Verder vind ik Micro Frontends een leuke trend maar daar heb ik tot nu toe niet mee te maken gehad.

‘’We Make Technology Work betekent voor mij dat wij vanuit Sogeti naar klanten toe gaan om de klant met hun technische vraagstukken te helpen en een goed resultaat opleveren.’’


IT-professionals die hun vak verstaan

Het leuke aan werken bij Sogeti is dat je een jong, enthousiast bedrijf achter je hebt staan. De sfeer binnen Sogeti wil ik omschrijven als gezellig, sociaal, vrij direct en je kan altijd bij je collega’s aankloppen. De gemiddelde Sogetist is voor mij iemand die een beetje brutaal is maar wel zijn vak goed verstaat en niet bang is om te zeggen wat er moet gebeuren. Sogeti kan je mooie opdrachten aanbieden bij grote organisaties zoals bij mij het geval is. Maar het leuke is ook dat je in contact komt met andere organisaties via je collega’s. Bij mijn voorgaande baan stuurde ik een team aan, maar ik zat niet in de techniek. Ik wilde graag de techniek weer in en bij Sogeti kan ik de sturende rol goed combineren met de IT-wereld. Techniek betekent voor mij applicatieontwikkeling en ik vind het zo leuk om dingen te maken en dat zelf in de hand te hebben. 

Samen groeien als front-enders

Alle front-enders zitten bij Sogeti samen in een community. Dat is fijn want daardoor ken je elkaar en kun je elkaar goed helpen. Beginnende front-end developers volgen bij ons het front-end learning track. Hierin worden ze begeleid in hun professionele groei naar developer. Daar ben ik een van de mentors en ik begeleid junioren. Om kennis te delen met elkaar én andere front-enders in Nederland organiseren we eens per kwartaal de Frontend Lightning Talks. Dat zijn meet-ups met korte talks waar (nieuwe) technieken kort geïntroduceerd of besproken worden. Zo kom je in aanraking met andere front-enders en kun je leren van elkaar. 

De favorieten van Joris:

  • Apps: Meteoblue
  • Websites: Tweakers.net
  • Gear: Oculus Rift S
  • Films: Matrix
  • Muziek: Als het maar geluid is

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Hou jij van afwisseling en lol maken met collega's? Neem contact op of bekijk de vacature. En ontdek of een baan als Front-end Developer ook bij jou past.

Naar vacature

Kan ik je helpen?

Blogs lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs