sven-dekker-test-engineer-2022

Up-to-date blijven met wat er op testgebied gebeurt

Sven Dekker is Test Automation Engineer. Uitdaging en afwisseling zijn voor hem het belangrijkste en dat is ook waarom hij in de IT terecht is gekomen. Lees zijn verhaal of word zijn collega.

Naar vacatures

Het beste van beide werelden

Het leuke aan mijn werk vind ik dat ik geen enkele dag uitgeleerd ben en niet alles op de “automatische” tour doe (behalve automatiseren ; -) ). Elke dag leer ik weer wat meer en vind ik nieuwe manieren om problemen op te lossen en verbeteringen door te voeren. Ik ben niet alleen met de techniek bezig, maar ook met vragen als: hoe zou ik deze applicatie zelf gebruiken als ik een eindgebruiker zou zijn? Het is fijn om tijdens de ontwikkeling te kunnen zeggen: “Hee! Is dit wel hoe dit systeem moet werken?”

Watch Test Automation Engineer Sven Dekker on YouTube.
Video Sven Dekker
Lees alles over jouw mogelijkheden binnen het vakgebied Testing en Quality engineering. Naar Quality Engineering & Testing

Samen met andere testers werk ik in een scrum team en schrijf ik zowel handmatige als geautomatiseerde testcases. Op deze manier test ik dus hoe de eindgebruiker de applicatie gaat gebruiken, maar ook hoe we de kwaliteit kunnen waarborgen en regressie kunnen voorkomen. Doordat we recent zijn overgestapt naar Agile Scrum, zijn we wekelijks bezig met refinements, retrospectives en sprintreviews. De tools waarmee ik werk voor de testautomatisering zijn Python, Robot Framework en SQL. 

"We make technology work is voor mij dat wij vanuit Sogeti cursussen en handvatten aangereikt krijgen om onszelf te blijven ontwikkelen om vervolgens met die kennis nieuwe technologieën en tools te implementeren bij de klant en daarmee waarde toevoegen. "

Ontwikkelen in testautomatisering

Ik blijf graag up-to-date met wat er in de testwereld gebeurt! Wat ik zie is dat testautomatisering steeds belangrijker en uitdagender wordt. Het traditionele testen blijft bestaan, maar er wordt steeds meer gekeken naar coding skills. De informatie hiervoor haal ik op via collega’s, cursussen, Sogeti-events zoals Testing Thursday en QX day, of externe events zoals de Tweakers Developers Summit. Cursussen zijn er hier volop en ik volg van alles. Het varieert van TMAP tot Python tot AWS cloud. Volgende maand heb ik een SQL-cursus bijvoorbeeld en nu ben ik bezig met een online Robot Framework cursus. Ik kan niet echt stil zitten merk ik! 

Uitdagende klantopdrachten

Qua testen ben ik nu vooral bezig met het testen van de back-end. Tijdens mijn eerste opdracht was dit een systeem dat ZZP-ers aan MKB-opdrachtgevers koppelt. En nu een applicatie die het gehele proces van olie laden en lossen in zeetankers en olietanks verzorgt. De applicatie wordt straks gebruikt bij 17 energieterminals wereldwijd. Hij moet daardoor zowel generiek zijn als door verschillende soorten eindgebruikers kunnen worden gebruikt. Een mooie uitdaging dus.  Mij lijkt het mooi om nog een keer de voorkant van een applicatie te testen. En dan vooral het automatiseren van de GUI. Dit is een andere en uitgebreidere manier, omdat je elke muisklik van de gebruiker moet nabootsen om volledige dekking te bereiken. 

Liefhebbers van IT

Sogetisten hebben IT en techniek met elkaar gemeen, waardoor we altijd wel wat met elkaar te bespreken hebben. Van serieuze trends tot grappige gadgets. Sogeti is een heel gezellig bedrijf met allerlei verschillende mensen en verschillende expertises. Iedereen staat ervoor open om je te helpen. Hierdoor voel je je snel thuis en leer je elkaar snel kennen. En er gebeurt hier altijd wel wat. Het ene moment is er een event, een ander moment komt er een nieuwe cursus beschikbaar of is er een mooi initiatief waaraan je kunt meedoen. Daarnaast wordt er goed voor ons gezorgd: ook al zijn we in opdracht, we krijgen vaak cadeautjes opgestuurd waardoor Sogeti zorgt voor verbinding (chocola, Sogeti-sokken en trui, cadeaubonnen, etc). Ook hebben we genoeg updatemomenten met onze careermanagers, waardoor er veel persoonlijke aandacht is. Zelf ben ik wingmate voor nieuwe Sogeti-collega’s en lid van meerdere Sogeti-guilds. 

De favorieten van Sven

  • Apps: Reddit, Spotify en nu.nl nieuwsapp
  • Websites: Tweakers.net en ultimate-guitar.com
  • Gear: Samsung Galaxy Buds+, Keychron K7, Logitech MX Master 3 en mijn Fender Highway One Stratocaster gitaar
  • Films: Lord of the Rings (alle 3 natuurlijk) en alle Harry Potter’s (ik wacht nog steeds op mijn Hogwarts uitnodiging). 
  • Muziek: Beatles, Fleetwood Mac, Metallica, Muse, Rainbow, Black Sabbath en veel meer waar gitaar in zit.  

Iets voor jou?

Ben jij zelf Test Automation Engineer en ben je op zoek naar een volgende stap in een omgeving met veel vrijheid en expertise? Neem eens contact op om te praten over de mogelijkheden bij Sogeti. Wie weet word jij wel mijn nieuwe collega!

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Jannette Willemsen Strategisch Recruitement Consultant Sogeti Strategisch Recruitment Consultant
Phone number: +31615225443

Blogs lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs