De kans om met Augmented Reality aan de slag te gaan

Afstuderen AR

Afstuderen met AR

Esper van den Heuvel studeert Informatica aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Sogeti bood hem de mogelijkheid om met Augmented Reality aan de slag te gaan tijdens zijn afstudeerstage. Lees hier hoe gaaf dat is of ga meteen naar stages.

Naar stages en afstuderen

Tof om met de nieuwste technieken te werken

Nieuwe technologie en technieken vind ik erg tof. Dat is ook een van de redenen dat ik bij de Studentenunit ben gegaan. Toen ik binnen Sogeti aangaf dat ik graag met Augmented Reality (AR) wilde werken en daar ook nog mogelijkheden voor waren, werd ik direct enthousiast. Het is een nieuwe en populaire techniek waar ik nog geen ervaring mee had. Mijn stage-opdracht is om, met behulp van AR, medewerkers inzicht te geven in de verschillende afdelingen en teams van Sogeti.  Het idee is dat de gebruiker op zijn telefoon de afdeling/locatie kan bekijken en vervolgens in AR op zijn scherm informatie te zien krijgt over de teams die zich daar bevinden. Hierdoor kan de gebruiker bijvoorbeeld zien waar de lease-afdeling zich bevindt en waarvoor je bij hun terecht kan.

Samen de uitdaging aangaan

Vanuit Avans moeten de afstudeerstages in tweetallen worden uitgevoerd. En dat is bij deze opdracht geen overbodige luxe, want het is soms best even puzzelen. Ik hou daar wel van, en gelukkig Adam el Hassan ook, met wie ik aan deze afstudeeropdracht werk. Een van de lastige dingen is bijvoorbeeld dat wil je aan de gebruiker de juiste informatie weergeven, dan is het noodzakelijk om nauwkeurig de locatie van de gebruiker te bepalen. Het ophalen van de locatie van een smartphone kan ingewikkeld zijn. Zeker voor deze specifieke situatie omdat er geen grote afwijking in mag zitten. Zo is bijvoorbeeld al gebleken dat het gebruik van GPS hiervoor helaas te inaccuraat is. 

’s Ochtends bespreken wat er op de planning staat

Op kantoor begin ik mijn dag vrijwel altijd met een glaasje chocomelk. Vervolgens bespreek ik met Adam wat er vandaag op de planning staat en waar we eventuele problemen bij kunnen verwachten. Daarna is het tijd om aan het werk te gaan. Soms hebben we in de ochtend ook een afspraak met de bedrijfsbegeleider om de voortgang te bespreken en te kijken waar we eventueel tegenaan lopen. Meestal rond een uur of twaalf is het tijd voor lunch met andere stagiairs en collega’s van Sogeti. Als het lekker weer is lopen we buiten nog een rondje om goed in beweging te blijven. Na de lunch nog een paar uurtjes werken en dan zit de dag er alweer op. Natuurlijk is er op de dag ook nog af en toe tijd voor een potje tafelvoetbal of kaarten.

Veel ruimte om vragen te stellen

Mijn eerste stage heb ik gelopen bij een klein bedrijf van ongeveer 30 medewerkers. Ik had het hier prima naar mijn zin, maar voor mijn afstudeerstage wou ik graag beleven hoe het is om bij een groot bedrijf stage te lopen. Een groot bedrijf is anders.  Er is bij Sogeti veel ervaring met het begeleiden van stagiairs en er wordt goed meegedacht. Er is ruimte om zelf te bepalen waarmee je te werk gaat en dit zorgt voor heel interessante en uitdagende opdrachten. Ondanks de grootte duurde het niet lang voor ik me thuis voelde. Ik kan het goed vinden met mijn collega’s en wordt echt als een Sogetist behandeld. De sfeer op kantoor is erg gezellig en informeel. Je kan altijd met vragen aankloppen en iedereen is altijd behulpzaam. Wat ook een mooi extraatje is, is dat ik via Sogeti nog een cursus over Node.js kan volgen op Coursera. En last but not least: er worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd! Als stagiair ben je daar van harte welkom. 

Espers’ favorieten

  • Apps: Alarmy 
  • Websites: Tweakers 
  • Gear: Niet van toepassing 
  • Film: The Wolf of Wall street 
  • Muziek: House

Heb jij interesse in een toffe stage?

Ontdek de mogelijkheden bij Sogeti!

Naar stages

Kan ik je helpen?

Anouk van der Lijn Recruiter
Phone number: +31 886 606 600