De Vossenjacht van Young Sogeti

Vossenjacht bij Sogeti

Kletsen bij de koffieautomaat

Spontaan nieuwe collega’s leren kennen en ideeën opdoen. Als er iets is wat we missen in deze tijd is dat het wel. Puck Blom heeft samen met collega’s een creatief en tof alternatief bedacht. Lees hun verhaal. 
 

Idee geboren

Dat gouden koffiemachinemoment, waar je spontaan nieuwe collega’s leert kennen en waar onverwachte balletjes gaan rollen. Juist dat moment mis ik nu zo. Met collega’s die je al kent, worden er allerlei leuke dingen georganiseerd, van een lunchwandeling tot digitale borrels tot een pubquiz. Maar juist je netwerk vergroten en spontaan nieuwe collega’s ontmoeten, dat is zo lastig nu. Precies dit was het doel van de Vossenjacht! Door teams willekeurig in te delen werden nieuwe contacten gelegd. Het recept om nieuwe collega’s te ontmoeten tijdens een uitdagende puzzeltocht start met het kiezen van de juiste vos. Vul aan met uitdagende puzzels en strooi daar een flinke dosis geheimzinnigheid overheen. Voeg er nog een snufje competitie aan toe en je hebt een fantastische Vossenjacht. 

Door de ogen van de organisatie

Ik weet niet wie er meer lol heeft gehad tijdens de Vossenjacht, de deelnemers, de Vos of de organisatie zelf. De voorpret tijdens het bedenken van de hints, opnemen van de intro teaser of het bekijken van de bijzondere interpretaties van de hints. Het was alle tijd waard. Zo had geen van de deelnemers de link gelegd tussen de oplossing van de sudoku en de Jeep Compass. Ik hoop dat de leaseafdeling niet te veel vragen heeft gehad over welke Sogetist er in een witte Jeep rijdt. Ook waren er teams die al vrij snel last hadden van tunnelvisie en de uitleg van de hints aanpasten zodat het bij hun mol hoorde. Dat leverde hilarische interpretaties op waarbij Nico Santos en de vogeljacht een onverwachte rol speelden. Op de valreep nog bedacht dat we in onze profielfoto’s op het intranet een hint konden verstoppen en het heeft mij echt verbaasd hoeveel deelnemers dit nog gevonden hadden. Zo leuk om alle uitleg en oplossingen van de hints te lezen (en te zien hoe ver sommigen er vanaf zaten). 

Simone Valkonet was de Vos. Dit is haar verhaal.

Eind augustus werd ik benaderd door de Fun Commissie van Young Sogeti. In eerste instantie werd er wat vaag gedaan, maar ik begreep al snel waarom: er waren ideeën om een online Vossenjacht te organiseren. Ze zochten een Vos en dachten aan mij. Ik heb geen seconde getwijfeld, natuurlijk wilde ik dat zijn! Ik werd geïnterviewd en mocht me een beetje bemoeien met de leuke hints die werden bedacht. In de week van 26 t/m 30 oktober kregen alle deelnemers dagelijks een hint (en bonushints als je goed zocht) die betrekking hadden op mij. Hoe gaaf is dat! Uiteindelijk hebben 2 teams mij als de Vos geraden. Supergoed want de puzzels waren best pittig. De grote reveal was op vrijdagavond. Leuk om die enthousiaste groep Young Professionals bij elkaar te zien!

Door de ogen van deelnemer Sharone Hendrikse

Vol verwachting zat ik te wachten op de eerste hint op maandagmiddag. Ik had er al enorm veel zin in. Zou het moeilijk zijn? Kom ik in een leuk team dat net zo enthousiast is als ik? Een bijzondere sudoku kwam al snel tevoorschijn. Die was snel opgelost, maar welke hint moesten we daaruit opmaken? Hmm nog maar even wachten op nieuwe hints. Een jeep, een Britse vlag vol muzieknoten, een beeldpuzzel met icoontjes van IT-toepassingen.. Elke middag kwamen we met ons team bij elkaar en allerlei theorieën werden bedacht. Maar we hadden echt nog géén idee. Je gaat overal iets achter zoeken en je weet nooit wanneer je op de goede weg bent of echt te ver doordenkt. Vier stellingen die hinten naar een gebeurtenis. YES! Dit kán geen toeval zijn! Een boel puzzelstukjes vallen in elkaar. Enigszins zenuwachtig of we het wel goed hebben (we wisten het zeker, maar je weet het nooit zéker) wachten we af tijdens de onthulling. JAAA! We hebben de Vos! En ook nog gewonnen! De borrel als afsluiting van deze leuke week met ons team staat al gepland. Gezelligheid, samenwerken én lachen. Wanneer is de volgende?

Creatieve ideeën iets voor jou?

Stil staan vinden we niks bij Sogeti. We stimuleren continu nieuwe ideeën. Van een Vossenjacht tot innovatie voor onze klanten. Meer weten? Neem contact op of bekijk onze vacatures.

Naar vacatures

Deel dit artikel

Doe jij ook mee?

Puck Blom van Sogeti Quality Assurance
Phone number: +31 886 606 600