'De wereld beter maken door techniek is mooi'

Dennis_Visschers_Sogeti_Sr Technical Software Engineer

Wil jij ook de wereld beter maken? 

Solliciteer dan direct op één van onze High Tech-vacatures!

Naar werken bij Sogeti

Brandweerman, politieagent, piloot. Het is de droombaan van heel veel jongetjes. Niet van Dennis Visschers, Sr. Technical Software Engineer bij Sogeti. Hij wilde een 3D-kaart van de sterren en hun bewegingen maken. "Op het atheneum ontwikkelde ik een fascinatie voor computers. Werd het elektro of software? De hbo-opleiding technische informatica bleek als compromis een schot in de roos. Vooral een groepsproject was inspirerend. We maakten een robotautootje dat een lijn op de grond volgde, een geluidsbron kon vinden en daarbij obstakels ontweek."

Onmetelijk groot

‘Later vond ik het leuk om een soort sterren-navigatiesysteem te maken. Hoe cool zou het zijn om in een 3D-kaart de locaties en de bewegingen van de sterren ten opzichte van elkaar te simuleren? Nog onpraktisch zolang we er niet heen kunnen reizen, maar je krijgt wel alvast een idee van de onmetelijke grootheid van het heelal. Ik ben al in het klein begonnen met de planeten in ons zonnestelsel. Door mijn gebrekkige kennis over 3D-rendering en andere prioriteiten is dit project onder het stof geraakt. Maar codes voor de onderliggende mechanica heb ik nog wel ergens.

Dennis Visschers High Tech engineer

 

Carrièreswitch

Na mijn studie kwam ik als software-ontwikkelaar bij Sogeti terecht. En uiteindelijk leidde dat groepsproject tijdens mijn opleiding tot een carrièreswitch binnen het bedrijf. Toen ik me afvroeg wat ik nu écht graag deed, dacht ik weer aan dat robotautootje. Daarom stapte ik over naar de afdeling High Tech. Op dit moment ben ik gedetacheerd bij Boon Edam, een bedrijf dat vooral bekend is van draaideuren. Daar werk ik aan de software voor betaalde toiletpoortjes. Je weet wel, die in tankstations aan de snelweg of voor andere openbare wc’s staan. Wanneer je er vijftig cent inwerpt, krijg je een bonnetje dat weer korting geeft bij aankoop van bijvoorbeeld een kop koffie. Als ik op feestjes vertel wat ik doe, begrijpt iedereen me gelijk. Wie kent die poortjes niet? Ik heb er een paar updates voor gemaakt, waaronder een zodat ze moeilijker te hacken zijn. Eigenlijk zou je bij ieder softwareproject vanaf de start ook aan de beveiliging moeten denken. Dat zou een hoop vervelende situaties schelen.

Betere wereld

Wat ik nog zou willen? Toevallig ben ik net met een zelfevaluatie bezig. Voor mij een beetje onzeker, want ik kreeg vijf jaar geleden een herseninfarct. Mijn manager heeft toen goed voor me gezorgd en na een half jaar ben ik rustig aan weer begonnen. Maar ik weet niet hoe ver ik nog kan komen, welke ambities passen. Ik zit nu op 85 à 90 procent van mijn oude capaciteiten. Helemaal de oude word ik niet meer, maar mijn hersenen zijn nog niet klaar met leren, dus ik ga voor de 99 procent! De wereld beter maken door techniek is mooi en bij High Tech zit ik wat dat betreft helemaal op mijn plek.’

Wil jij ook de wereld beter maken? 

Neem contact op voor meer informatie of solliciteer direct op één van onze High Tech-vacatures!

Naar de vacature pagina

Kan ik je helpen?