Remco SAP Tester

Dit is nog eens binnenkomen bij Sogeti..!

Gestart als senior SAP Test Engineer 

Na lange periode bij een vaste werkgever ben ik afgelopen jaar bij Sogeti gestart . De stap nemen naar de IT-dienstverlening was voor mij echt even mijn comfortzone verlaten. Lees hier hoe ik het heb ervaren of bekijk de vacature!

Naar vacature

Hele snelle match met klant

Al voor mijn eerste werkdag bij Sogeti op 1 juni 2021, werd ik al voorgesteld bij verschillende klanten. Er werd al heel snel een match gevonden bij Jumbo in Veghel. Ik had hierdoor weinig tijd om aan het reilen en zeilen van de interne processen te kunnen wennen. Dit alles was een hele toffe ervaring en zeker een boost voor het zelfvertrouwen! Nadat een en ander administratief geregeld was kon ik dus aan mijn eerste opdracht namens Sogeti beginnen. Dit alles zegt veel over de proactiviteit en interne begeleiding binnen Sogeti. Er wordt goed gezorgd dat de Sogetisten op een fijne en snelle manier op hun meest geschikte opdracht ingezet kunnen worden. Ondertussen ben ik bijna een half jaar verder en begin ik iedere dag opnieuw vol energie.

Helemaal niet zo zoals ik van tevoren had gedacht…!!

Het jaar 2021 heeft veel veranderingen gebracht in onze thuissituatie. We zijn verhuisd, onze zoon is van de basisschool naar de middelbare school gegaan en voor mij dus een nieuwe werkgever. Via-via werd ik benaderd over de mogelijkheden als Test Engineer bij Sogeti. De vraag werd gesteld of het werken op projectbasis iets voor mij zou zijn. Ik had het nooit echt als optie beschouwd omdat ik er een bepaald beeld bij had: niet wetende waar je terecht zou komen, of je het wel kan combineren met je thuissituatie en of je wel opdrachten zou krijgen die je leuk vindt. Mijn nieuwgierigheid overwon het en dus ben ik het kennismakingsgesprek aangegaan!

Snel een mooi voorstel

Heel eerlijk gezegd was het een leuk en vooral ontspannen gesprek. Daarop ben ik er toch eens goed over na gaan denken. Na thuis overlegd te hebben en wetende dat ook mijn zoon steeds minder afhankelijk wordt, ben ik toch verder gaan luisteren naar wat Sogeti mij te bieden had. Zo ben ik uiteindelijk verder het sollicitatietraject ingegaan. Voor ik het wist kreeg ik een mooi voorstel en zelfs bloemen voor het maken van mijn keuze. Ik had al wel via vrienden vernomen dat Sogeti altijd veel aandacht schonk aan persoonlijke aandacht, dus dit was direct een mooie bevestiging hiervan. Nadat ik 'ja' had gezegd tegen het voorstel, heb ik het contract ondertekend en was ik op 1 juni officieel Sogetist. Nou ja, ik moest eerst nog wel een proefperiode van 2 maanden doorstaan, maar dat was eigenlijk vooral een formaliteit. 

Mijn eerste opdracht

Zoals ik al aan het begin schreef; voordat ik überhaupt wist hoe ik moest inloggen op mijn Sogeti account, werd ik al voorgesteld bij de klant. Dit bleek een zeer goeie match te zijn. En hoe mooi is het om je eerste opdracht te hebben bij een bedrijf dat slechts 20 minuten rijden is van je huis. Overigens zijn er binnen Sogeti zo veel mogelijkheden bij bedrijven, dat er altijd wel een passende opdracht is bij jou in de buurt. Het is tegenwoordig niet meer zo dat je voor 5 dagen in de week naar de andere kant van Nederland moet reizen. Daarbij komt ook nog eens dat vandaag de dag vaak thuisgewerkt kan/mag worden, waardoor de reisafstand een minder grote rol speelt. Een ander klein gelukje was dat mijn eerste werkdag tevens de dag was dat mijn team samenkwam op kantoor in Veghel (iets dat ze sinds de start van Corona niet meer gedaan hadden). Het communiceert toch allemaal net even iets makkelijker als je meteen een groot aantal collega’s face2face kunt ontmoeten i.p.v. online. 

Eerste uitdaging

In mijn eerste sprint moest ik mezelf al direct bewijzen, vooral door wat ik gezegd had in mijn intakegesprek. In het gesprek werd mij gevraagd wat ik zou doen als andere testers in het team ziek zouden zijn en ik toch mijn werk af moest krijgen. Dit scenario speelde zich direct af in de eerste sprint en ik kreeg dus een mooie gelegenheid om direct de daad bij het woord te voegen. Hierdoor had ik ook meteen het gevoel dat ik van toegevoegde waarde was voor het team. Dit werd later ook bevestigd in een retrospective van het team waarin gezegd werd “Remco is picking up things very quick”. Ook de daaropvolgende sprints heb ik snel zelfstandig user stories opgepakt en inmiddels draai ik volop mee binnen het team.

Steile groeicurve

Naast mijn toffe eerste opdracht heb ik ook de opleidingsmogelijkheden van Sogeti ontdekt. Zo heb ik trainingen gevolgd op het gebied van SQL en Tosca. Ook verdiep ik me, in sessies met Sogeti collega’s, verder in de wereld van SAP. Nog genoeg om te leren en te ontdekken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ondertussen kan ik snel zelfstandig mijn werk oppakken en lukt het me om in een hoog tempo ingewerkt te raken bij een klant. Hier merk ik dat mijn werkervaring uit het verleden zeker relevant is en past bij mijn huidige functie als Senior SAP Test Engineer bij Sogeti. Hoewel het dus even eng was om mijn comfortzone en het vaste dienstverband te verlaten, heb ik geen moment spijt gehad van deze stap! 

De favorieten van Remco:

  • Apps: Rivengard en Walking Dead
  • Websites: fcupdate.nl en nu.nl
  • Gear: Hue en Google apparatuur
  • Series: La Casa de Papel en Vis a Vis (beide series)
  • Muziek: Jean Michel Jarre en Trance I

Klaar voor groei?

Klinkt het als een mooie stap in jouw carrière die je wilt nemen of verder onderzoeken? Neem dan gerust contact op of bekijk de vacatures en vindt jouw match.

Naar vacatures 

Vragen? App of bel me gerust.

Jannette Willemsen Strategisch Recruitement Consultant Sogeti Strategisch Recruitment Consultant
Phone number: +31615225443

Blogs lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs