Dit zijn de 5 belangrijkste hackers eigenschappen

 

Foto ethical hackers sogeti

Dé ethische hacker bestaat niet. Zoveel specialismen, zoveel unieke kennis en expertise. Toch valt een korte profielschets wel op te stellen. En is een goede, eerste indruk zo gemaakt.

1. Kundig

Ethische hackers kunnen program­meren. Ze weten hoe je code schrijft en hoe je bijvoorbeeld een website of app ontwikkelt. Ook gedegen expertise van een of meerdere platforms is in huis. Of het nu gaat om Linux, Windows of iOS, een ethische hacker weet hoe die technologie in elkaar zit.

2. Nieuwsgierig

De allerbelangrijkste eigenschap van de ethische hacker. Puzzelen, ontsleutelen, op zoek naar het onbekende. Uiteindelijk tot de kern van de zaak willen komen. Niet altijd eenvoudig, wel zo uitdagend.

3. Principieel

Ethische hackers staan voor hun zaak. Ze hechten erg aan een veilige (digitale) wereld. En kijken daarom ook kritisch naar alles wat speelt rondom online privacy met een gezonde achterdocht. Gewoon, omdat hackers dat nu eenmaal belangrijk vinden. Een beetje ethische hacker heeft een mening

4. Betrokken

Bovendien zorgen juist die princi­pes voor een gedreven houding. Ethische hackers zoeken verder waar anderen stoppen. Daarbij acteren ze soms op de grenzen van de wet en de ethiek. Dat zorgt wel eens voor dilemma’s. Maar uiteindelijk wint de integriteit en betrokkenheid.

5. Teamspeler

Menigeen denkt dat hackers ‘ein­zelgängers’ zijn. Dat is een groot misverstand. Ze zijn verantwoor­delijk voor hun eigen werk én dat van de ander. Zo staan ethische hackers samen voor een knap staaltje teamwerk. Niets liever zoeken ze elkaar (virtueel) op om samen de puzzel op te lossen.

Zoek jij een baan als Ethical Hacker?

Op zoek naar een leuke en inspirerende baan? Sogeti zoekt Ethisch Hackers voor haar Cyber Security team. Bekijk onze vacatures

Ga snel naar de vacaturepagina. 

Kan ik je verder helpen?

Profiel foto Fedoua Azghiri
Manager Arbeidsmarkt Communicatie
Phone number: +31886606600