Katinka Java Developer

Een goede vlog gaf de doorslag voor een mooie titel

Meedenken met hele softwaretrack

Katinka Slingerland is Senior Java Developer bij Sogeti. Ze is dit jaar verkozen tot Sogetist of the Year. Het allerleukste aan dit werk vindt ze de afwisseling, dus meerdere taken op een dag vervullen. Lees haar blog of ga naar vacatures.

Naar vacatures

Katinka is ‘Sogetist of the Year 2021’

Sogetist of the Year is een titel die elk jaar wordt uitgereikt aan iemand die op welke manier dan ook getoond heeft talent of passie te hebben, zij het bij een klant of voor Sogeti. Zo’n titel klinkt een beetje Amerikaans, maar het wordt hier op een hele open en energieke manier aangepakt en daardoor is het alleen maar leuk. Je wordt Sogetist of the Year na een verkiezingsronde waar alle collega’s aan mee kunnen doen en dat is heel gaaf. Eerst moet je worden genomineerd en als je uiteindelijk in de finale komt maak je een vlog waarin je vertelt of laat zien wat je het afgelopen jaar gedaan hebt. Het winnen van de titel was een enorme verrassing voor me. Het biedt me heel veel kansen om te doen wat ik zou willen, bijvoorbeeld het zoeken naar een opdracht die echt bij mij past.

Watch De beste techniek toepassen | Katinka Slingerland on YouTube.

Grote opdrachten bij mooie klanten

In de 10 jaar dat ik voor Sogeti werk, ben ik begonnen als Java developer in een meer taak-uitvoerende manier. Ik wist van mijzelf dat ik veel interesse had in de functionaliteit die tot stand gebracht wordt door de techniek en ben zo steeds meer richting een rol tussen business en techniek gekomen. Ook raakte ik geïnteresseerd in de samenwerking binnen een team en nam ik de scrum master rol erbij. De grootste opdrachten die ik heb gedaan waren voor het BOIP, Alphabet en Kamer van Koophandel. Bij het BOIP heb ik gewerkt aan diverse opdrachten voor registratie en inzien van merk en modelregistratie. Bij Alphabet heb ik meegewerkt aan de eerste stap in het proces om een auto te leasen: het contract gedeelte. Bij KvK heb ik gewerkt aan een platform waarin grote bedrijven via een probleemstelling contact met kleine ondernemers kunnen zoeken. 

Lees alles over jouw mogelijkheden binnen het vakgebied Java development -> Naar Java

Als Java developer denk je met de hele softwaretrack mee

Als Java developer bij Sogeti werk je dagelijks aan applicaties voor een klant in een scrum team. Daarbij proberen we zo goed mogelijk de techniek toe te passen op de wensen van klanten. In mijn geval is dat meestal Java en databases maar ik help ook frontenders met Angular. Ik werk dan ook met ontzettend veel tools, maar het meest met Java, Intellij, Angular en verschillende database talen. Als frameworks gebruik ik onder ander JPA en Springboot. We denken met de hele softwaretrack mee met de klant. Dat vind ik uitdagend omdat het niet alleen gaat om het bouwen van de applicatie op een zo efficiënt en veilig mogelijke manier, maar ook omdat je mee kan denken met de klant over een goede oplossing voor zijn wensvraag.

Quote

"We Make technology work’ is voor mij persoonlijk de techniek inzetten op een manier waar de klant uiteindelijk het meeste aan heeft. Goed begrijpen waar de wens ligt en kritische vragen stellen om de juiste techniek in te zetten. Het ‘We’ gedeelte ligt wat mij betreft in de hechte community met mensen die altijd voor elkaar klaarstaan, maar ook de ‘we’ samen met de klant."

Javanen samen in een community

De Java community is een hechte groep binnen Sogeti; door en voor Java ontwikkelaars. Als community geven wij trainingen aan elkaar, maar ook aan andere divisies. We helpen de nieuwe collega’s binnen onze community vooruit met opleidingen en helpen met vinden van nieuwe (collega) Javanen. In een ‘normaal’ jaar hebben we jaarlijks de bootcamp met onze divisie. Een weekend weg met z’n allen in een hostel waar we de hele dag allemaal kennissessies hebben, maar er ook genoeg tijd is voor spel, dans en borrel. Verder worden er ook voor buiten Sogeti meetups gepland met kennisdeling waar iedereen welkom is. En natuurlijk hebben we elke 2 weken onze Java Friday, waar diverse medewerkers aan het woord komen; in een spotlight, informatieve sessie, of kennissessie. Het inhoudelijke gedeelte gaat daar naadloos over in gezelligheid tot in de late uurtjes. Zo hebben we dit jaar een coding wedstrijd bedacht en uitgeschreven waar Java programmeurs aan mee kunnen doen, zo rond Pasen.

De favorieten van Katinka:

  • Apps: 9GAG, Yousician
  • Websites: boardgamegeek.com
  • Gear: Garmin hybride smartwatch
  • Film: Harry Potter-reeks
  • Muziek: Acda en de Munnik

Zie jij zo'n carrière bij Sogeti wel zitten?

Wil jij net als Kantinka werken aan projecten met impact bij klanten van Sogeti? Kijk dan eens op de vacaturepagina of neem contact op met één van onze recruiters. We maken graag kennis met je.

Naar vacatures

Deel dit artikel

Kan ik je helpen?

Jurjan van Slooten Lead Recruiter
Phone number: +31625755543

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs