Nadia stagiair

Een stage vol feedback en complimenten

Stage front-end

Nadia Karimi loopt sinds 1 februari stage bij Sogeti. Ze heeft zelf haar afstudeeropdracht vormgegeven en nu bijna afgerond. Goede begeleiding maakte dat het een leerzame en leuke stage werd. Lees haar blog of bekijk jouw stagemogelijkheden.

Naar stageplekken

Zoeken naar IT-afstudeerstage

Om mijn studie Informatica aan de Avans Hogeschool af te ronden ben ik op zoek gegaan naar een afstudeeropdracht. Na het updaten van mijn LinkedIn profiel kreeg ik vrij snel een berichtje binnen. Dat was van een recruiter van Sogeti die mij koppelde met Anouk van der Lijn. Ik was zelf nog niet echt bekend met Sogeti, maar na ze opgezocht te hebben leek het mij een leuk en interessant bedrijf. We hebben toen eerst een kennismakingsgesprek gehad en later hebben we gekeken naar de inhoud van mijn afstudeeropdracht. Ik was eigenlijk direct op mijn gemak en alles verliep heel fijn. Ik werd meegenomen in de organisatie en er werd goed meegedacht naar hoe mijn opdracht vorm kon worden gegeven. Nu het einde van mijn stage nadert kijk ik positief terug op deze periode waarin ik veel heb geleerd.

“Met deze app kunnen vluchtelingen hun sociale netwerk uitbreiden.”

Een app bouwen als afstudeerproject

Mijn tweede gesprek bij Sogeti ging over wat ik als mogelijke afstudeeropdracht kon gaan doen. Ik wilde graag mijn IT-kennis inzetten om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. En dat is gelukt! Deze applicatie is voor vluchtelingen die te maken hebben met sociale eenzaamheid. De applicatie bestaat uit het chatten en kunnen matchen met leden van de Nederlandse maatschappij. Op deze manier kunnen vluchtelingen gemakkelijker in contact komen met Nederlanders en kunnen zij hun sociale netwerk uitbreiden. Ook leren zij de taal en cultuur sneller, wat weer van pas komt in het integratieproces. Het was leuk en uitdagend de vrijheid te krijgen bij Sogeti om deze IT-oplossing te realiseren. Om zelf deze app met maatschappelijk belang gemaakt te hebben, is iets waar ik trots op mag zijn. Ik hoop dat het prototype aanslaat bij mensen, zodat er in de toekomst een echte versie van op de markt kan verschijnen. 

Stagebegeleiding 

Ik ben heel blij met de begeleiding die ik heb gehad binnen Sogeti. Niet alleen was er stagebegeleidster Bijoya Brakenhoff die mij op de inhoud ondersteunde, maar ook Anouk van der Lijn, die het reilen en zeilen van alle stagiairs begeleidt. We begonnen afgelopen februari met 41 stagiairs op allerlei vlakken. Binnen Interaction waren er nog 4 andere stagiairs. Wij startten elke dag samen met een koffiemoment, waarbij we kort bespraken wat iedereen zou gaan doen en daarna begonnen we met ons werk. Door mijn stage heen heeft Bijoya mij goed geholpen. Zij wist kritisch feedback te leveren, waardoor ik mijn applicatie kon verbeteren. Zowel op persoonlijk als op professioneel vlak heb ik met mijn collega’s van Sogeti een prettige ervaring achter de rug. Ook het contact met de andere stagiairs heb ik fijn ervaren. We hadden iedere donderdagmiddag een online borrel waarbij we bijkletsen en vaak samen een spelletje deden. Dit moest door de Covid-19 pandemie jammer genoeg altijd online, maar gelukkig komt er nog een leuke afsluiting om te vieren dat we klaar zijn.

“Toen ze op visite kwam had ze een bos bloemen in haar hand en een mapje. Ze kwam met de verassing dat Sogeti mij een aanbod heeft gedaan voor een vaste baan.”

Aanbod voor vaste baan

Er zijn veel stagiairs binnen Sogeti. Dat maakt ook dat alles goed geregeld is. Anouk is daarvoor het centrale aanspreekpunt. Anouk organiseert niet alleen leuke activiteiten voor ons zoals de donderdagmiddag borrels, online bingo en escaperoom, maar ook inhoudelijke sessies en je kunt met al je vragen bij haar terecht. Ergens midden de stageperiode ging Anouk langs bij iedereen. Gewoon om ons weer een keer te zien. Ook had ze voor een aantal een leuke verassing mee. Toen ze bij mij aankwam had ze een bos bloemen in haar hand en een mapje. Ze kwam met de verassing dat Sogeti mij een aanbod heeft gedaan voor een vaste baan. Dit was een enorme eer en een groot compliment! En het leuke was ook dat ik niet de enige was die een aanbod kreeg. Ik ben nog niet helemaal klaar want ik moet mijn eindpresentatie doen maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. Ik kijk terug op een leerzame en leuke periode die ik samen met de andere stagiairs heb kunnen doorlopen. 

De favorieten van Nadia:

  • Apps: Whatsapp, Spotify en Netflix
  • Websites: Amazon en Zalando Lounge
  • Gear: Bluetooth koptelefoon
  • Film: Lord of the Rings
  • Muziek: Pop en R&B

Op zoek naar een toffe stage?

Ben jij benieuwd of een stage bij Sogeti ook wat voor jou is? Neem dan contact op met Anouk van der Lijn of bekijk de stageplekken.

Naar stages

Deel dit artikel

Vragen? App me gerust.

Helen Bosma Stages en Traineeships
Phone number: +31629633969

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs