Een stage voor een frontend developer met te veel hobby’s

Afstudeerstage Sogeti

Lees hoe de stage-opdracht van Joost tot een praktische app zal leiden

Joost Jansen vindt het leuk om nieuwe, creatieve oplossingen te bedenken. Lees hier over zijn afstudeerstage of ga meteen naar vacatures.

Naar vacatures

Joost Jansen vindt het leuk om nieuwe, creatieve oplossingen te bedenken. Dat was voor hem een van de redenen om voor de studie Software & Information Engineering aan de Hogeschool Utrecht te kiezen. Hij houdt van mensen om zich heen en is bij Sogeti dan ook helemaal op zijn plek. 

Afgebakende en uitdagende opdracht

Ik ben al eerder gestart met een afstudeeropdracht. Dit was een speciaal afstudeertraject waarbij je je eigen bedrijf opzet en een product ontwikkelt. Hierbij liep ik vast omdat het ontwikkelen van een product heel ingewikkeld bleek te zijn en ik daardoor geen tijd meer had om aan mijn scriptie te werken. Ik kwam met Sogeti in aanraking door een oud klasgenoot die hier was afgestudeerd. Ik ben blij dat ik nu een heldere, goed afgebakende en uitdagende opdracht kan uitvoeren.

A4tje vullen met dingen die ik heb geleerd

Ik loop stage bij de afdeling Customer Experience en Design. Mijn opdracht is heel oplossingsgericht en zal de professionals bij Sogeti straks ondersteunen. Als professionals zijn voorgedragen voor een gave opdracht willen ze natuurlijk goed kunnen volgen hoe het daarmee gaat. Dat kunnen ze nu op hoofdlijnen vinden op het intranet. Mijn onderzoek richt zich op hoe de huidige informatievoorziening is, hoe de gewenste situatie eruit ziet en hoe die gerealiseerd kan worden. Er is ontzettend veel informatie beschikbaar. Een totaaloverzicht krijgen van de ervaringen van professionals en die omzetten in een oplossing is dan ook best een uitdaging. Ik heb twee superfijne en kundige begeleiders op de afdeling. Zij weten alles van gebruikservaring en design en helpen me waar nodig. Ik zou zo een A4tje kunnen vullen met dingen die ik al heb geleerd van mijn begeleiders en van werken in deze nieuwe omgeving.

Op sokken rondlopen

Voor ik stage ging lopen bij Sogeti had ik het beeld dat het een echte corporate organisatie was. Zo ben ik zelf dus absoluut niet. Het liefst loop ik de hele dag op mijn sokken rond op de werkvloer. Ondanks dat Sogeti wel een grote organisatie is, is de sfeer aardig informeel. Ik kan natuurlijk niet op sokken rondlopen, maar in pak hoeft zeker niet. Het is een bedrijf waar veel kennis over techniek aanwezig is. Ik heb ook al gemerkt dat als je leuke ideeën hebt voor op de werkvloer of zelfs voor nieuwe concepten er binnen Sogeti zeker de mogelijkheid is om die te realiseren. Er hangt een open sfeer en er werken veel verschillende mensen. En ik ben blij dat ik daar nu een kijkje in de keuken kan nemen want ik leer er dingen die ik zelfs buiten het werk kan toepassen.

Joost z’n favorieten

  • Apps: Castro, een gepersonaliseerde podcast feed met handige features
  • Websites: codepen.io, een website waar je leuke front-end applicaties kan publiceren
  • Gear: Mijn gitaar
  • Film: Interstellar
  • Muziek: Babymetal - BxMxC, Khruangbin - Como Me Quieres, Phil Collins - Another Day in Paradise

Bij Sogeti zijn er veel verschillende mogelijkheden om stage te lopen. Interesse in een stage? Neem gerust contact op of ga direct naar vacatures.

Naar vacatures

Sharing = caring

Kan ik je helpen?

Simone de Boer Teamlead Recruitment
Phone number: +31611602859