Energie en inspiratie door kennisdelen en gamen

Edward Front-end developer

Plezier & inspiratie

Edward van Lieshout blijft graag bij met zijn kennis in het front-end vak. Bij de Interaction Friday krijgt hij altijd nieuwe inspiratie van collega’s. En het is ook altijd gezellig. Net als de gameavonden waar je vette games kan spelen maar ook ouderwets gezellig een bordspel kan doen. Lees zijn blog of bekijk de vacature.

Naar vacature

 

Direct resultaat

Na mijn opleiding Informatica ben ik begonnen bij Sogeti als front-ender. Ik kreeg na de Ohio business course een mooie eerste opdracht. Samen met een team van Sogetisten hebben we een verouderd platform vernieuwd. Wat ik hier heel leuk aan vond was dat we iets nieuws mochten maken en dat er veel uitdaging was. Binnen het front-end vakgebied vind ik het leuk dat hetgeen wat je maakt ook direct zichtbaar is, zowel voor mij als voor de gebruiker. Momenteel werk ik even niet voor een klant maar help ik bij SogetiLabs. We werken aan een chatbot die kan worden gebruikt door onze salesafdeling. Door te helpen bij SogetiLabs blijf ik bezig met programmeren én met mijn ontwikkeling. 

Kennis delen binnen Sogeti

Om de week hebben we op vrijdag de Interaction Friday. Dit is een meeting waarbij er verschillende onderwerpen voorbij komen, allemaal over 'Interaction': Front-end, Design en Mobile Applications. Zelf heb ik de groep eens meegenomen in het gebruik van 3D in Front-end. Ook worden hier nieuwe medewerkers voorgesteld aan de andere medewerkers waardoor je elkaar beter leert kennen. Verder hebben we met de Interaction groep regelmatig een lunch. Dat is vooral bijkletsen en lekker informeel. Maar wat ook een heel gaaf evenement is: de Front-end Lightning Talks. Dit is een Meetup en iedereen zowel binnen als buiten Sogeti is welkom. We organiseren het 2 á 3 keer per jaar en er worden leuke, nieuwe onderwerpen besproken. 

Gamenights

Een evenement wat ik heel erg mis nu tijdens corona zijn de gamenights. Bij deze avonden namen verschillende collega’s hun game consoles mee en gingen we samen gamen. Ook werden er vaak dingen georganiseerd met nerfguns. We deden dan een soort capture the flag wat echt heel gaaf was om te doen. En ben je niet zo van het gaming? Geen probleem; er staan bordspellen, sjoelbakken, echt alles!  Dit zorgt voor een leuke dynamiek en dat iedereen zich kon vermaken. Wat ik zelf ook heel erg leuk vond, was als iemand de VR spullen meenam zodat dat je dat eens kon proberen. Hierdoor leerde je allemaal nieuwe dingen kennen. Wanneer het weer kan en mag na corona dan ben ik er zeker bij!

Actief blijven met programmeren

Omdat ik graag nieuwe dingen wil blijven leren en proberen, ben ik in mijn vrije tijd bezig met een eigen website. Dit is een portfolio van alles wat ik kan en doe. Ook als ik iets nieuws heb gezien ga ik dat op mijn eigen site proberen. Vaak krijg ik van vrienden en collega’s interessante dingen door gestuurd die ik vervolgens wil gaan testen. Ik vind het superfijn en leuk dat we onze kennis samen delen binnen het Front-end vak. Dit gebeurt dus niet alleen bij de Interaction meetings maar ook bij collega’s onderling. Hierdoor heb ik ook ondanks corona nog redelijk vaak contact met mijn collega’s en leren we super veel van elkaar.  

De favorieten van Edward:

  • Apps: Spotify
  • Websites: Reddit/YouTube
  • Gear: Mijn Exquisit KB 05 A+ Mini koelkast — Hij staat onder mijn bureau dus als ik een keertje bezig ben met een verhitte programmeersessie staat er dankzij deze koelkast altijd een lekkere koude fles water op mij te wachten.
  • Film: Jumanji: Welcome to the Jungle
  • Muziek: Het album Give Up van The Postal Service luister ik vaak terug. 

Front-end Meetup

Ben je benieuwd naar een Front-end Lightning talk? Meld je vrijblijvend aan. Wil je eens praten over de mogelijkheden bij Sogeti als Front-end Developer, neem gerust contact op of bekijk de  vacature.

Vacature Front-end Meetup

Deel het verhaal van Edward

Kan ik je helpen?

Jurjan van Slooten Recruiter
Phone number: +31625755543

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs