Bart Front-end developer

Enthousiast door Frontend Lightning Talks

Wat een Meet-up kan doen

Bart Bastings nam deel aan een van de Frontend Lightning Talks en werd enthousiast. Inmiddels is hij al drie jaar Front-end Developer bij Sogeti.  Lees zijn blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Start als front-end developer

Tijdens mijn studie kwam ik er al vrij snel achter dat coderen echt iets voor mij is. Na mijn MBO Technisch Tekenaar ben ik een hele andere kant op gegaan. Aan het Fontys heb ik ICT Media gedaan, een hele brede studie waarbij ik veel externe projecten heb kunnen doen. Een vriend van mijn studie was helemaal gek van Microsoft en hij had daar een student partnerschip gevonden. Dit leek mij ook wel wat en samen zijn we dit gaan doen. In mijn studietijd heb ik vaker andere projecten gedaan wat ik superleuk en leerzaam vond. Tijdens mijn eerste baan ging ik al vaak naar verschillende meet-ups, en zo ook naar een van Sogeti. Ik had daar leuke gesprekken met mensen van Sogeti maar ik dacht niet direct aan een overstap van werkgever. Na een half jaar heb ik toch de keuze gemaakt om bij Sogeti te gaan werken. Nu werk ik al drie jaar als Front-end Developer en heb ik mijn eerste opdracht afgerond.

Enthousiast aan de slag met chatbots

Toen ik drie jaar geleden bij mijn eerste opdracht begon waren chatbots nog relatief nieuw en een supergave technologie om mee bezig te zijn. Eigenlijk had ik niet alle kennis in huis die gevraagd werd maar tijdens het gesprek met de klant sprong mijn enthousiasme eraf en ik mocht daar aan de slag gaan. Dit maakte mij duidelijk dat je op papier niet altijd de beste hoeft te zijn, als je maar enthousiast bent en iets echt graag wilt. Nu ben ik gestopt bij deze klant omdat ik voel dat het tijd is voor wat nieuws. Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe opdracht ben ik actief geweest bij SogetiLabs. Dit is een afdeling binnen Sogeti waar met de nieuwste technologieën innovaties worden ontwikkeld. Door dit soort projecten blijf je lekker bezig tijdens het zoeken en leer je ook weer nieuwe dingen. Inmiddels heb ik een leuke nieuwe opdracht bij het RIVM. Weer een hele nieuwe ervaring en omgeving.   

Front-end technieken leren door te doen

Ondanks dat Sogeti best groot is, voelt het aan als een kleine hechte organisatie. Er is een goede basis waar je op terug kan vallen en zijn er veel mensen die je willen helpen. Ik leer dan ook heel erg veel van mijn collega’s. Niet alleen tijdens de Sogeti meet-ups maar ook daarbuiten. Zelf denk ik dat ik het meeste leer tijdens een opdracht. Ik ben dan bezig met de front-end technieken en pas ze ook direct toe. Daarbij volg ik verschillende trainingen van Sogeti. Vaak zijn het geen direct vakinhoudelijke trainingen die ik volg, maar juist meer gericht op communicatie. Mocht ik ooit meer moeten, of willen, weten over een bepaald onderwerp dan weet ik vrij wel zeker dat er een training over is bij Sogeti.

Ontspannen met lezen en koken

In mijn vrije tijd lees ik graag. Dit kan een leesboek zijn of een vakinhoudelijke blog. Toen ik pre-corona nog veel in de trein zat, las ik daar veel. Vaak krijg ik van vrienden en collega’s interessante stukken doorgestuurd en de trein was echt de perfecte plek om die te lezen. Ook ben ik bezig om een mooie collectie van high fantasy boeken te maken die nu al uit 150 exemplaren bestaat. Ondanks dat ik de treinmomentjes mis, lees ik nog steeds veel. In Corona-tijd heb ik een nieuwe hobby ontwikkeld; namelijk koken. Hier ben ik graag mee bezig en ik word er ook steeds beter in. Net als met mijn werk leer ik het beste als ik er veel mee bezig ben. Koken en lezen zijn wel twee grote hobby’s, maar de grootste hobby en passie die ik heb, is toch wel echt mijn werk.

De favorieten van Bart:

  • Apps: Ik heb geen favoriete app, ik zie ze meer als tools
  • Websites: Google
  • Gear: Alles wat mij helpt om lekker eten te maken
  • Film: De originele Star Wars trilogie
  • Muziek: Feel good inc. - Gorrilaz


Frontend Lightning Talks

Onze meetups staan open voor iedereen!  We organiseren ze eens per kwartaal. Meld je vrijblijvend aan. Nieuwsgierig naar voorgaande sessies? Sinds Corona streamen we ze en zijn ze terug te kijken op YouTube. Nog beter...bekijk de vacatures en word mijn collega.

Naar vacatures

 

Kan ik je helpen?

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs