Martijn Airsoft

Front-end developer Martijn gaat voor kwaliteit

Kwaliteit, plezier en leren

Martijn Fokken is front end developer en in zijn vrije tijd enthousiast Airsoft speler. Hij komt uit Zandeweer, wat hem misschien wel de meest noordelijke Sogetist maakt. Kwaliteit, plezier en leren zijn voor hem het allerbelangrijkste in zijn werk.  Lees zijn blog of ga meteen naar vacatures.

Naar vacatures

Een componentenbibliotheek opzetten

Ik ben front-end developer, dus ik houd me bezig met de zaken die een bezoeker van een website ziet. Zoals informatie die je leest, de formulieren en de knoppen. In feite zorg ik voor de verbinding tussen het design en de programmatuur om de website te laten functioneren. Mijn laatste opdracht was voor een klant waar zo’n 40 teams werkten aan websites. Ik daar heb voor het designsysteem een componentenbibliotheek opgezet. Het was een leuk project want ik kon samenwerken met veel verschillende developers en UX-designers waar ik veel lol mee had. En als je lol hebt, dan gaat het werk ook veel sneller. Naast plezier is kwaliteit belangrijk, namelijk dat ik kwalitatief goede code neerzet. Afraffelen doe ik niet; liever ergens wat langer over doen zodat ik zeker weet dat het goed is. 

Groeien als front-end developer

Ik werk nu ongeveer een jaar bij Sogeti. Hieraan voorafgaand heb ik twee compleet verschillende werkgevers gehad; een grote internationale organisatie en een klein lokaal bedrijf. Daarmee heb ik ontdekt wat ik belangrijk vind in mijn werk en waar ik mezelf echt goed thuis voel. Door mijn huidige manager word ik goed begeleid zonder dat er micromanagement plaatsvindt. Dat getuigt van professionaliteit en vertrouwen. Zij stimuleert groei en kennisdeling. Bij mijn laatste baan heb ik me het front end framework Vue.js eigen gemaakt. Ik vind dit ontzettend leuk. Het is een snel en klein framework waarvan de grondbeginselen snel zijn te leren. In de korte tijd dat ik bij Sogeti zit, heb ik er al workshops in gegeven en er een pizzasessie over gedaan. Ook ben ik naar het Gouvieux evenement geweest waar ik een workshop heb verzorgd. Nu ben ik bezig om mijn kennis verder binnen de organisatie te verspreiden. Een vervolgstap voor mij is om me meer op digitale toegankelijkheid van websites te richten en daar een adviserende rol in te pakken.

Work hard, play hard

Ik ben niet iemand die zich snel verveeld. Naast mijn werk heb ik veel hobby’s. Van Formule 1 kijken tot bierbrouwen. De favoriet is toch wel Airsoft. Dit is een sport vergelijkbaar met paintball alleen doe je het dan met hele realistische wapens en met biologisch afbreekbare patronen. Maandelijks spelen we met een team van 8 man. Het is een dagvullend programma waarbij er missies moeten worden uitgevoerd. Dat er bij Sogeti elke 3 maanden een gamenight wordt georganiseerd, is voor mij de kers op de taart. Het is leuk om met je collega’s op een andere manier samen te zijn. Daarbij is het supergoed goed verzorgd. Bij binnenkomst staat er pizza en patat klaar en alles is geregeld. Medewerkers kunnen af en toe een lolletje gebruiken. Het zijn dit soort dingen die maken dat ik me thuis voel en graag dat tandje extra geef. 

Martijn's favorieten

  • Apps: Reddit, Flitsmeister ;)
  • Websites: Stackoverflow
  • Gear: Airsoft gear
  • Film: eerder serie: Band of Brothers
  • Muziek: Pfoeh, ik kan best veel genres waarderen, dus heb niet echt favoriete muziek.

 

Mogelijkheden bij Sogeti

Benieuwd naar jouw mogelijkheden bij Sogeti? Check onze vacatures!

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Irma Jongman Sogeti Recruiter
Phone number: +31652327382