Full Stack .Net Developer met game development achtergrond

Antoine full stack .net developer

Out of the box-denken

Antoine van den Berg werkt al drie jaar bij Sogeti. Door zijn game development achtergrond pakt hij vraagstukken anders aan wat hem helpt als Full Stack .Net Developer. Lees zijn blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Koppelingen maken tussen systemen

Toen ik klaar was met mijn opleiding Game Development en ik mijn cv online had gezet stroomde de berichten binnen. Alleen... ik wilde niet verder in game development omdat me dat te eentonig leek. In mijn laatste studie jaar was ik al meer richting .Net Development gaan bewegen, waarin ik dan ook een baan zocht. Bij Sogeti kreeg ik de mooie kans om als full-stack .Net ontwikkelaar aan de slag te gaan. Dit houdt in dat ik koppelingen maak tussen verschillende systemen. Inmiddels werk ik al drie jaar bij Sogeti en heb ik veel mooie projecten gedaan. Op dit moment zit ik al bijna een jaar op een opdracht waar ik veel plezier uit haal. In mijn werk zoek ik uitdaging en daar is hier geen gebrek aan. 

Meekijken in verschillende keukens

Ik zit nu op opdracht bij een grote zorgverzekeraar. We zijn nu twee projecten aan het afronden en we gaan starten met één nieuw project. Bij één project heb ik een koppeling gemaakt voor medewerkers die bij een kennisbank moesten. Hierdoor kan iedereen bij de informatie die ze nodig hebben maar wordt de anonimiteit wel gewaarborgd. Wat ik zo gaaf vind aan dit soort projecten is om te zien dat hetgeen wat jij maakt ook daadwerkelijk wordt gebruikt en goed werkt. En dat dan ook nog eens voor een groot bedrijf. Dat geeft mij echt een kick en dat maakt mijn werk ook zo leuk. Hiervoor heb ik ook al gewerkt voor een andere grote verzekeringsmaatschappij. Door Sogeti kan ik een kijkje nemen in verschillende keukens en doe ik wat ik echt leuk vind. 

Van kick-off feest tot SogeSki

Binnen Sogeti hangt er een warme sfeer. Als ik een vraag heb kan ik bij al mijn collega’s terecht en wil iedereen me helpen. Ook leer ik heel snel nieuwe mensen kennen en breid ik mijn netwerk uit omdat het zo’n grote organisatie is. De cultuur is zo plat als een dubbeltje. Wil ik met Joost, de directeur, praten dan kan dat. Alles en iedereen is gelijk. Ook worden er hele leuke dingen georganiseerd. De kick-off van het jaar is voor mij wel altijd een hoogtepuntje. En dat is niet alles. Ook hebben we geregeld guild meetings, dit zijn communities binnen Sogeti met mensen die dezelfde interesses hebben, waarin er trends of nieuwe technieken worden besproken. Eén ding wat ik dit jaar wel heel erg mis door corona is de SogeSki trip. Normaal gaan we ieder jaar met elkaar op skivakantie maar door corona kan dat dit jaar helaas niet doorgaan. Jammer, maar natuurlijk niets aan te doen en zodra het weer mag dan ga ik zeker weer! 

Out of the box-denken

Bij mijn werk is het belangrijk dat je altijd blijft nadenken. Als ik binnen een opdracht iets ga maken, dan probeer ik altijd verschillende manieren te denken en zo tot de beste keuze te komen. Omdat ik niet voor altijd voor dezelfde klant blijf werken probeer ik alles zo makkelijk en handig mogelijk te doen zodat ook iedereen na mijn vertrek het kan begrijpen. Ik denk dan ook dat mijn game development achtergrond helpt bij het out of the box-denken. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met Internet of Things bezig te zijn. Dit betekent dat ik alledaagse apparaten in en om het huis slim probeer te maken. Ik zie altijd een uitdaging om alles te laten werken om zo creatief en out of the box te blijven denken. Hieruit haal ik uitdaging en kan ik mijn werk nog beter blijven doen.

De favorieten van Antoine:

  • Apps: DuoLingo want ik ben Spaans aan het leren 
  • Websites:  Tweakers, Stack Overflow
  • Gear: Sony WH-1000XM3 & GoPro
  • Film: Wolf of Wall Street, Scarface
  • Muziek: Dat ligt er aan waar ik zin in heb. Het kan namelijk alle kanten op gaan.

Brede interesse?

Mooi uitdagingen en vooral ook veel plezier met collega's? Stuur een appje of een mailtje. We drinken graag een virtueel kopje koffie met je, of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Deel het verhaal van Antoine

Kan ik je helpen?

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs