Chiel Manager Recruitment

Gepersonaliseerd sollicitatieproces

Persoonlijke candidate journey

Chiel Kronenburg werkt als recruitment manager bij Sogeti. In zijn werk vindt hij resultaat, succes vieren en plezier het allerbelangrijkste. Maar ook vindt hij een persoonlijk en op maat gemaakte candidate journey belangrijk. Lees zijn blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

In zeven stappen een nieuwe baan

Als recruiters zijn we op zoek naar nieuwe collega’s. Om onze kandidaten een zo fijn mogelijk proces te laten door lopen hebben we recentelijk de candidate journey geoptimaliseerd. Met een team van vijf mensen zijn we aan de slag gegaan. We zijn hier in totaal een half jaar mee bezig geweest van onderzoek tot plannen uitwerken. Onze candidate journey bestaat nu uit zeven stappen. In al deze stappen wordt gekeken naar wat de kandidaat wil zien en welke informatie nodig is. Ook werken wij graag persoonlijk. We willen écht weten met wie wij in gesprek gaan, weten wat de kandidaat wil en we willen ook dat degene weet wie wij zijn. Als iemand op gesprek komt sturen we dan ook altijd het LinkedIn-profiel van de Sogeti-collega wie het gesprek zal plaatsvinden. Wanneer we een aanbieding doen sturen we een persoonlijk cadeautje mee, met zorg uitgekozen. Ons doel is om het hele proces maatwerk te maken waardoor het echt goed op de behoefte van de kandidaat aansluit.

Sogeti Candidate Journey

Meet & Greet: een baan in één dag

Wat ons anders maakt dan veel andere bedrijven is dat wij het proces heel snel kunnen laten lopen. Voor starters op de arbeidsmarkt staan we op beurzen en evenementen en hebben we een Meet & Greet. Hierin ontmoeten we elkaar en als alles goed verloopt kan je aan het einde van de dag een nieuwe baan hebben. We kijken op deze dag echt naar de behoeftes en we handelen altijd transparant. Bij het proces van ervaren IT-professionals kan alles ook heel snel verlopen. Nu zal het dan niet binnen een dag zijn maar we willen graag het gehele proces binnen twee weken afronden indien dat ook voor de kandidaat past. Hierop zijn we als bedrijf dan ook erg heel trots. 

Van customer journey tot employer journey

Ondanks dat je natuurlijk altijd kan blijven verbeteren zijn we al heel blij met het proces wat er nu staat. Wel kijken we momenteel naar hoe we de candidate journey en de employee journey beter op elkaar kunnen laten aansluiten. Het moet namelijk niet stoppen na de eerste werkdag. Ook dan willen we graag contact houden met onze nieuwe collega’s. Om te blijven verbeteren is creatief nadenken ook heel belangrijk en we gaan zeker kijken hoe we alles nog beter en fijner kunnen maken voor toekomstige medewerkers. 

Successen delen

Al vijftien jaar werk ik bij Sogeti en in al die tijd ben ik me blijven ontwikkelen. Ik begon als recruiter en heb veel verschillende rollen in sales en recruitment gehad. Nu ben ik de manager van het recruitment team. Ik vind het belangrijk om resultaten te behalen en het hoogst mogelijke te bereiken. Als die resultaten worden behaald dan staan we daarbij stil en vieren we dit met het hele team. Naast hard werken wordt er ook veel plezier gemaakt, wat zorgt voor een goede sfeer. Net als in de candidate journey kijken we persoonlijk naar ons team en zorgen we ervoor dat iedereen tot zijn of haar recht komt. Het willen behalen van resultaten kun je ook terugzien in mijn vroegere honkbalcarrière. Ik heb jarenlang op niveau gespeeld en nu deel ik mijn kennis met de beste jeugd van Brabant United die ik samen met oud teamgenoten train. Samen de best mogelijke resultaten behalen en vooral ook plezier hebben wat je doet, dat vind ik persoonlijk het allermooiste. 

 De favorieten van Chiel:

  • Apps: Waze, Whatsapp, Clash Royale
  • Websites: Nu.nl, Werf& 
  • Gear: Under Armour
  • Film: Vikings (serie)
  • Muziek: Commerciële (oude) house muziek

Jouw Candidate Journey

Ben je benieuwd naar hoe het is om te werken bij Sogeti? Wil jij ook de candidate journey ervaren? Neem gerust contact op voor een kennismaking of bekijk welke vacatures we open hebben staan.

Naar vacatures

Deel het verhaal van Chiel

Kan ik je helpen?

Profiel foto Chiel Kronenburg Manager Recruitment
Phone number: +31627746316

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs