Gezocht en gevonden: stageplek bij een groot bedrijf

Toffe stageplek

Een toffe stageplek vinden via LinkedIn?

Derdejaars studente Business Administration, Judith Sinke, wilde graag bij een grote organisatie stage lopen. Lees hier hoe ze via LinkedIn een toffe stageplek vond of ga naar onze vacatures om jouw gouden kans te vinden.

Naar vacatures

 

Na de middelbare school was het even zoeken naar een vervolgopleiding. De opleiding Management van Luzac sloot precies aan bij wat ik graag wilde. De focus ligt namelijk op de mensenkant van organisaties. Toen ik op LinkedIn naar een stageplaats aan het struinen was en ik de vacature van meewerkstage bij Recruitment zag, heb ik meteen gesolliciteerd. Recruitment is bij uitstek een vakgebied waarin mensen centraal staan.   

De voordelen van een grote organisatie

Mijn twee vorige stages heb ik ook bij grote organisaties gelopen. Ik vond dat heel fijn omdat er dan veel kennis beschikbaar is en er veel mensen zijn die je kunnen helpen. Bij Sogeti zijn ze gewend om met stagiairs samen te werken. Alles is dan ook goed geregeld. Op dit moment zijn er nog veel meer studenten die stage lopen. Iedereen heeft zijn eigen opdracht, maar we zitten samen in een whatsapp-groep waar we vragen kunnen stellen en elkaar helpen. 

Fijne begeleiding

Vanaf het begin ben ik goed begeleid. Heel persoonlijk ben ik wegwijs gemaakt in het team, het bedrijf en hoe het recruitmentwerk in elkaar zit.  Gezamenlijk hebben we een leuke en uitdagende onderzoeksopdracht geformuleerd; namelijk hoe wij als recruitment mensen met een specifiek profiel op de arbeidsmarkt nog beter kunnen bereiken en binden aan onze organisatie. Het plan van aanpak is nu klaar en binnenkort begin ik met het onderzoek. Daarbij vraag ik aan Sogeti-collega’s hoe ze bij Sogeti terecht zijn gekomen, wat ze aan Sogeti bindt, hoe we mensen in hun vakgebied beter kunnen bereiken en wat voor hun waardevolle beurzen en events zijn. Super interessant! Want ook hier gaat het om de menselijke kant van de organisatie. 

Veel verantwoordelijkheden

Ik krijg veel verantwoordelijkheden tijdens mijn stage, met heel afwisselend werk. Zo zoek ik mee op LinkedIn of ik kandidaten kan vinden die we kunnen benaderen voor een mooie functie bij Sogeti. En als er op een dag interviews zijn gepland, dit kan telefonisch of persoonlijk zijn, mag ik daar vaak bijzitten. Ook help ik mee om vacatureteksten te schrijven. Voor mijn onderzoek heb ik de vrijdag gereserveerd. Ik kan iedereen een stage bij Sogeti aanraden. Iedereen is super open en vriendelijk en je wordt echt toegelaten in het bedrijf. Mijn eerste maand is voorbij gevlogen! En ik voel me helemaal thuis.

Judith's favorieten…

  • Apps: Snapchat, Netflix
  • Websites: Gymshark, Loavies
  • Gear: iPhone
  • Film: Holiday in the wild
  • Muziek: Techno

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Ben jij ook op zoek naar een stage in de IT? Check de mogelijkheden!

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Profiel foto Chiel Kronenburg Manager Recruitment
Phone number: +31627746316