project-van-het-jaar-2022-sogeti

Goede samenwerking en nieuwe technologie formule tot succes

Robert Jan en Rutger vertellen over het Sogeti 'Project van het Jaar'. Een oplossing gebouwd in AWS in combinatie met .Net core die een bijdrage die het levert aan de digitale strategie de klant. Lees de blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Het succes van het project 

Voor PostNL hebben we, met behulp van cloudnative technologie in een serverless cloud, een innovatieve oplossing gebouwd waardoor afbeeldingen van poststukken getoond kunnen worden in de MijnPostNL app. Dagelijks maken zo’n 2 miljoen klanten gebruik van deze service. Met dit project hebben we een hele goede basis neergezet om de service verder uit te breiden met andere diensten zoals digitale mailings en betaaldiensten. Samen met nearshore collega’s uit Spanje zijn we midden in coronatijd met een DevOps team gestart. Ondanks de uitdagingen van corona gecombineerd met taal- en cultuurverschillen waren we binnen no time een hecht team dat goed samenwerkte en communiceerde. We hebben na acht sprints een foutloze MVP (minimal viable product) naar productie opgeleverd en die voldeed aan alle requirements van PostNL. Deze wordt nu verder doorontwikkeld. Natuurlijk hebben ook de open communicatie en samenwerking met de collega’s van PostNL bijgedragen aan het succes van dit project. 

Goede samenwerking binnen DevOps

Belangrijke randvoorwaarde voor het succes was de onderlinge samenwerking. Bij dit traject waren verschillende teams betrokken. In Spanje werd de applicatie ontwikkeld en vanuit Nederland werd de kwaliteit en voortgang bewaakt. Ook werd in Nederland gezorgd voor de afstemming met andere onderdelen van PostNL.  Vanaf het begin van het traject was er in het DevOps team een groot onderling vertrouwen, waren er korte communicatielijnen en is er een duidelijk doel gedefinieerd waar we met zijn allen aan gewerkt hebben. Met dit traject is er een enorme kostenbesparing gerealiseerd en dragen we ook bij aan de digitale strategie van PostNL. Het werken in DevOps teams zorgde ervoor dat vragen vanuit de business snel vertaald konden worden in UserStories voor de developers. Indien nodig, kon er ook snel met de juiste teams in PostNL geschakeld worden bij impediments. Dit traject heeft er ook toe geleid dat binnen PostNL nog een aantal nearshore trajecten met onze Spaanse collega’s zijn gestart. Iets waar we enorm trots op mogen zijn. Al deze zaken hebben er – denken we - toe geleid dat we binnen Sogeti verkozen zijn tot ‘Project van het Jaar’. 

Achtergrond van het project

Door PostNL worden dagelijks miljoenen poststukken verwerkt. Van elk van deze poststukken wordt een afbeelding gemaakt voor het herkennen van het poststuk. Deze afbeelding wordt vervolgens doorgestuurd naar MyMailBackEnd, waarna ze vervolgens uitgelezen kunnen worden vanuit de PostNL app. We hebben intensief geschakeld met verschillende teams binnen PostNL: het team verantwoordelijk voor het opnemen/opsturen van de afbeeldingen en het team die de afbeeldingen in de app toont. Dit maakte het mogelijk om goed in te spelen op de wensen van de klant, mee te denken over mogelijke oplossingen en deze vervolgens om te zetten in een technische oplossing. Dit geeft het gevoel echt wat bij te dragen aan het project.

Nieuwe projecten in AWS en .Net core

Zoals gezegd zijn we een ook een aantal andere trajecten gestart waarbij we dezelfde cloudnative technologie gebruiken. Te weten AWS in combinatie met .Net core. We werken hier met meerdere DevOps teams aan waar weer een groot aantal collega’s uit Spanje deel vanuit maken. We hebben veel vrijheid in de manier waarop we de applicaties (door-) ontwikkelen, we kunnen proactief meedenken over slimme oplossingen en zijn we echt betrokken bij de business van PostNL. Dit maakt het een geweldige klant om voor te werken. 

Ben jij klaar voor DevOps? 

Wil jij meer weten over werken in DevOps teams? Of de combinatie AWS met .Net core? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek of bekijk de vacatues.
Naar vacatures 
 

Vragen?

Jurjan van Slooten Lead Recruiter
Phone number: +31625755543

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs