Stage die ertoe doet

Grondig onderzoek dat ertoe doet

Lees hoe de afstudeerstage van Thoby echt waarde toevoegt

Thoby Visser leerde Sogeti kennen tijdens speedmeets op de Avans Hogeschool. Na een kennismakingsgesprek wist hij het zeker. Hier wilde hij stage gaan lopen. Lees hier over zijn afstudeeropdracht of bekijk direct jouw mogelijkheden.

Naar stages en afstuderen

Thoby Visser, derdejaars student Bedrijfsinformatica van de Avans Hogeschool, loopt stage binnen de divisie Automation. Samen met een mede-stagiair voert hij een breed marktonderzoek uit. Zijn leergierigheid en nieuwsgierigheid komen hem daarbij goed van pas. 

Grondig onderzoek wat ertoe doet

Avans organiseert ieder half jaar 'Speedmeets', waarbij verschillende organisaties zich komen presenteren aan de stagezoekende studenten. Mede door positieve verhalen van een goede vriend, wilde ik graag met Sogeti praten. Na het gesprek was ik om: ik wilde bij Sogeti mijn afstudeerstage lopen. In een vervolgafspraak hebben we de stage-opdracht verder uitgewerkt en concreet gemaakt. Samen met een mede-stagiair doe ik een onderzoek naar de nieuwe en opkomende technologie: Cognitive Document Processing. Omdat deze technologie zo nieuw is, heeft Sogeti nog geen gestandaardiseerde selectiemethode om hun klanten te adviseren in de aankoop en toepassing van de juiste tools. Dit is waar ons onderzoek zich op richt. Wij doen een grondig onderzoek naar de verschillende leveranciers, hun producten en de vraag van Sogeti's klanten. Wat ik persoonlijk zo tof vind aan de opdracht, is dat we wekelijks met nieuwe mensen om tafel zitten. We houden veel interviews en ontmoeten verschillende partijen. Daardoor zitten we eigenlijk nooit stil, wat ik zelf fantastisch vind. Wij worden ook ontzettend luxe ondersteund. Zo hebben we wel drie verschillende begeleiders; een technisch begeleider, procesbegeleider én een bedrijfsbegeleider. We spreken onze begeleiders wekelijks, waardoor we altijd wel ergens terecht kunnen met onze vragen. 

Geen twee dagen hetzelfde

Gezien het contrast met een doorsnee schooldag, was het begin wel een beetje wennen. Gelukkig was de modus snel gevonden. De gemiddelde stagedag varieert ontzettend: de ene dag staat de planning vol met meetings, de andere dag doe ik deskresearch. En, niet geheel onbelangrijk: ik heb ook al verschillende online trainingen gevolgd, en heb me aangemeld voor een cursus bij de Sogeti Academy. Er worden daar heel veel verschillende cursussen aangeboden. Ook als stagiair kun je gewoon aanschuiven. Sommige cursussen leveren je een certificaat op bij afronding. Dit staat weer mooi op je cv. Al met al genoeg afwisseling én uitdaging!

Even een praatje maken

Als je stagezoekende bent, raad ik je zeker aan om eens een kijkje te nemen bij Sogeti (of op zoek bent naar een leuke job, ik heb gehoord dat je daarvoor ook zeker bij Sogeti terecht kan). Persoonlijk waardeer ik de algehele sfeer gewoon erg. Of ik nou bij het koffieapparaat sta, wacht in de rij in de kantine, of het kantoor binnenwandel: iedereen is bereid om een praatje te maken. Je wordt hier niet gezien als stagiair; het tegendeel zelfs! We worden gezien als echte Sogetisten. Ik ga iedere dag met veel plezier naar kantoor en voel me goed op mijn plek. Dit alles maakt Sogeti gewoon een ontzettend tof stagebedrijf!

Thoby's favorieten...

  • Apps: WhatsApp & Spotify
  • Websites: NOS & YouTube
  • Gear: mijn powerbank
  • Film: Source Code (lekker toepasselijk met mijn stage in de IT)
  • Muziek: Dat varieert op weekbasis; van hip-hop tot rock. De vaker terugkomende artiesten zijn de Arctic Monkeys, Mac Miller, maar ook Noel Gallagher.

Heb jij interesse in een toffe afstudeerstage?

Ontdek de mogelijkheden bij Sogeti!

Naar stageplekken

Kan ik je helpen?

Profiel foto Chiel Kronenburg Manager Recruitment
Phone number: +31627746316