Hoe gebruiken olympische zwemkampioenen digitale technologie?

InnoSportLab de Tongelreep in Eindhoven werkt met de wereldtop van zwemmers. Door de inzet van technologie verandert de manier hoe wetenschappers, coaches en de topsporters daar samenwerken. Er komt bijvoorbeeld betere en snellere feedback over de prestaties bij de sporters zonder de werkwijze van de coaches aan te passen. Innovatiemanager Roald van der Vliet vertelt daarover tijdens de Digital Day op 7 december. 

 

Digital Days 7 December cover

Digitale groei

Roald neemt de bezoekers van Digital Days mee in hoe InnoSportLab bij de start Pieter van den Hoogenband heeft begeleid in de voorbereiding naar zijn derde olympische Spelen in Beijing. En op welke wijze ze vervolgens op digitaal gebied gegroeid zijn. 

Innovatieve technieken

InnoSportLab De Tongelreep is het kennis- en innovatiecentrum van de Nederlandse zwemsport. Hier kunnen top- en breedtesporters hun prestaties optimaliseren met behulp van innovatieve technieken. Sport, wetenschap en het bedrijfsleven komen hier samen tot innovatieve trainingsfaciliteiten. De afgelopen jaren hebben zij een flinke digitale transformatie doorgemaakt. 

Check nu de video om van Roald te horen wat hij gaat vertellen tijdens de Digital Day op 7 december in Vianen:

 

Profielfoto Mark Rumpf
Phone number: +31 886 606 600