'Iets doen waar we met zijn allen beter van worden'

Steffan Aarts-Greven Agile Test Engineer Sogeti bij KLM

Ontdek jouw kansen bij Sogeti

Wil jij net als Steffan aan de slag binnen het Testvak? Onze Test-community is op zoek naar enthousiaste testers die graag het verschil maken. Solliciteer direct op één van onze Test-vacatures!

Naar werken bij Sogeti

 

Steffan Aarts-Greven, Agile Test Engineer  bij Sogeti vertelt: "Mijn fascinatie voor vliegen en vliegtuigen begon als kleine jongen. Mijn vader was voor werk in het buitenland geweest en wij gingen hem ophalen van Schiphol. Ik was hooguit 5 jaar en was gefascineerd door de vraag hoe het mogelijk was dat zo’n grote machine de lucht in kon. En hoe fantastisch zou het zijn om daar mee te kunnen werken?"

Het hart van KLM

Dat ik mijn expertise kan inzetten voor een opdracht bij KLM is voor mij een jongensdroom die uitkomt. Ik werk in, wat voor mij, het hart van de organisatie is. Ik ben betrokken bij het onderhoud van de toestellen en beheer van de vloot. Ieder vliegtuig heeft een groen boekje aan boord, het Aircraft Technical Log (ATL). Hierin staat onder andere welke checks er zijn uitgevoerd en welke defecten onlangs verholpen zijn. Zie het als een APK-schrift voor een vliegtuig. Vroeger ging dit handmatig, maar inmiddels is het gedigitaliseerd. De informatie is bijna real time beschikbaar.  Dit maakt het proces rondom het afhandelen van defecten, checks en servicing minder foutgevoelig.

Pionieren

De gekozen oplossing is de eerste in zijn soort. Wat we doen is nog niet eerder in deze vorm gedaan en aan mij de taak om de acceptatietesten op te zetten en te coördineren. Te gek! Hiervoor ben ik in de IT gaan werken. Ik werk bijna dagelijks samen met piloten, monteurs en engineers, zodat de applicaties zo goed mogelijk op hun wensen aansluiten. Bijkomende moeilijkheid in het project is de strikte wet- en regelgeving in de luchtvaart. In het geval van het Aircraft Technical Log is die regelgeving volledig toegespitst op de papieren wereld, die vaak niet toereikend is voor een digitale oplossing. Een belangrijk deel van de opdracht is dan ook om de Inspectie Leefomgeving en Transport (ITL) mee te nemen in de testen om hen te overtuigen dat onze applicaties aan alle regels voldoen. Dat dat is gelukt en de eerste applicaties nu echt meevliegen is denk ik het mooiste resultaat dat ik in mijn werk bereikt heb. Samen met een fantastisch team heb ik vliegen ietsje veiliger gemaakt.

Vliegtuigen zien opstijgen

Ik zit bijna dagelijks in de hangars en kan dan ook de toestellen zo aanraken en bekijken. Dat verveelt nooit en na een lange dag neem ik daar ook altijd even de tijd voor. De hangaars liggen aan de startbanen dus als de Oostbaan of Aalsmeerbaan in gebruik zijn blijf ik ook regelmatig een kwartiertje kijken om de vliegtuigen op vaak nog geen 200 meter op te zien stijgen. Heerlijk om op deze unieke locatie zo mijn hoofd leeg te kunnen maken.

Positieve maatschappelijke bijdrage 

Hoe mijn toekomst er precies uitziet weet ik nog niet. Door mij mee te laten voeren met de stroming ben ik op de plek gekomen waar ik nu zit en mij thuis voel. Wat ik wel weet is dat ik in mijn werk altijd een positieve maatschappelijke bijdrage wil leveren. Een wens die dit jaar, met de geboorte van mijn dochter, nog meer op de voorgrond is komen staan. Iets doen, waar we met zijn allen beter van worden. Daar heb ik bij Sogeti gelukkig alle kans toe.

Aan de slag als Agile Test Expert?

Wil jij net als Steffan aan de slag binnen het Testvak? Onze Test-community is op zoek naar enthousiaste testers die graag het verschil maken. Lees meer over werken bij Sogeti en bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Profiel foto Chiel Kronenburg Manager Recruitment
Phone number: +31627746316