Laura BI&A Engineer

Iets maken dat een wow-factor heeft

Schakel zijn

Als BI&A Engineer zorgt Laura Keereweer vanuit haar woonplaats in Leiden dat klanten informatie verkrijgen uit hun data, dat dit de waarheid is en dat deze informatie gebruiksvriendelijk gepresenteerd wordt. Lees haar blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

In twee jaar naar hardcore IT-skills; als je maar wilt

Je kan alles leren als je dat maar wilt. Zelf had ik geen IT-achtergrond, wel had ik door mijn studie al interesse in data. Met mijn eigen ambitie én door de opleidingsmogelijkheden die ik hier heb gekregen ben ik nu in twee jaar gegroeid van niet IT-er naar hardcore IT-er. Alles kan, als je er maar voor gaat. Ik ben hierin wel goed begeleid. Ik zit in het Traineeship / Young Professional programma waarin je alle mogelijkheden krijgt. Vanaf dag 1 maak je daarin met manager een plan voor wat je wilt bereiken en kijk je samen hoe je daar kan komen. Zo ben ik gestart met SQL en verschillende ETL-tools om te leren hoe je de data kunt ontsluiten in de database. Ook ben ik me gaan richten op data visualisatie en ben ik me aan het verdiepen in Azure als cloud platform. Bij mijn huidige project word ik uitgedaagd met DAX – Data Analysis Expressions - waarmee ik de data echt op detailniveau kan analyseren en visualiseren.

Lees hier alles over mogelijkheden binnen het vakgebied Data  ->  Naar Data

Watch Laura is BI&A Engineer on YouTube.

 

Schakel zijn als BI&A Engineer

Je bent bezig met het halen van informatie uit data. Daarvoor werk je samen met de data engineer om vanaf de backend de data te ontsluiten. Aan de andere kant werk je meer met de gebruiker om in kaart te brengen welke informatiebehoefte hij heeft. Eigenlijk ben je de schakel tussen de gebruiker en de data-engineer. Het leuke is dat je iets kan creëren dat een wow-factor heeft. Je maakt een dashboard waar de gebruiker alle inzichten die hij nodig heeft uit kan halen. Zo ga je van tientallen Excel-bestanden in de oude situatie naar 1 overzichtelijk dashboard dat automatisch de data uit de bron ophaalt. Veel sneller en veel minder foutgevoelig, hiermee voeg je echt waarde toe. Als BI&A Engineer kun je verschillende rollen vervullen. In de afgelopen twee jaar ben ik al als informatieanalist, data analist en Power BI developer aan de slag geweest. Op dit moment ontwikkel ik samen met een cloud-architect en een data engineer een dashboard dat de klant inzicht geeft in o.a de kosten van de clouddiensten, zodat door het management tijdig bijgestuurd kan worden. Het is een heel complexe opdracht waardoor ik behoorlijk word uitgedaagd en in korte tijd heel veel leer. Hierdoor is de leercurve heel steil en dat is heel gaaf.

We make technology work betekent voor mij dat we werken in een innovatieve branche, waar we constant nieuwe dingen doen. Waar we samen nieuwe ideeën ontwikkelen en experimenten. We maken fouten waar we van leren en zo zetten we een nieuw product neer. 

Vrijheid en diversiteit bij Sogeti

Sogeti is super divers. Alles loopt door elkaar; jong, oud, junior, senior, alle nationaliteiten, en veel vrouwelijke collega’s (want dat vind ik belangrijk). Het maakt dat je gemakkelijk op elkaar afstapt en de cultuur heel open is. Bij Sogeti krijg ik ook vrijheid om mijn dag in te delen. Zo ben ik sinds Corona steeds meer gaan bewegen. Ik miste de beweging van en naar de klant en ben toen gaan hardlopen. Voor Sogeti is onze gezondheid heel belangrijk en beweging wordt dan ook aangespoord. Meestal ren ik aan het eind van de dag, maar als ik tussen de middag een rondje wil doen, dan is daar alle ruimte voor. En natuurlijk de ontwikkelmogelijkheden, deze zijn eindeloos. Stel ik zou morgen een andere kant op willen, dan weet ik dat Sogeti me daarin ondersteunt. 

De favorieten van Laura:

  • Apps: Spotify, Blendle, Vinted, Calm
  • Websites: NOS.nl, YouTube
  • Gear: Smartwatch, smartphone, headset 
  • Film: Alles van Christopher Nolan
  • Muziek: Op dit moment Purple Disco Machine

BI&A engineer met ambitie?

Wij zijn op zoek naar meer mensen zoals Laura, die aan de slag willen met data en daar verder in willen groeien. Is dit iets voor jou? Bekijk dan de vacatures.

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs