Menno AWS Cloud consultant

Innoveren, groeien en waarde toevoegen met AWS

Diversiteit in werkzaamheden

Menno Stroes is AWS Cloud Consultant en kijkt zowel naar de techniek als naar het organisatievraagstuk van een klant. Lees zijn blog of bekijk de vacature.

Naar vacature

Businessvraag ondersteunen met AWS

Als AWS cloud consultant probeer ik voor alle klanten binnen Sogeti die met AWS werken, actief te zijn. Dat betekent dat ik overal mijn voelsprieten uit heb staan. Ik heb een aantal grote klanten waar ik help met technische oplossingen. Bij andere klanten kijk ik samen met collega’s meer naar wat de businessvraag is, en of we die kunnen ondersteunen met een AWS-oplossing. Hiervoor gebruiken we verschillende tools bij een klant. Er is eigenlijk nooit een ‘one size fits all’ zelfs niet binnen de cloud. De meeste klanten kiezen voor een multi-cloud strategie en daar moeten wij op inspelen. We kijken naar tools voor onze DevOps teams, naar tools om onze services in te regelen en uiteindelijk moeten we de juiste cloud-technologieën daarop aanpassen om er zo voor te zorgen dat we een totaaloplossing kunnen bieden.

Lees alles over jouw mogelijkheden binnen het vakgebied Cloud engineering ->   Naar cloud

Watch Businessvraag ondersteunen met AWS - Menno Stroes AWS Cloud Consultant on YouTube.

Klanten daadwerkelijk helpen

Binnen AWS hou ik me bezig met het maken en ontwikkelen van technische oplossingen op het gebied van engineering en architectuur. Dit doe ik op het gebied van IaaS en PaaS diensten. Daarnaast kijk ik ook hoe we de klant kunnen helpen met de business-vraagstukken, door achterliggende vragen op te verzamelen en te kijken naar het totaalplaatje. Denk hierbij aan bepaalde businessoplossingen, hoe wij die technisch ook nog kunnen challengen en anderzijds ook aan een stukje marketing, training, opleiding of het maken van beoordelingen en het optimaliseren daarvan. Dat maakt de dagelijkse werkzaamheden heel divers en daarmee voor mij heel leuk en uitdagend. Je bent uiteindelijk bezig om klanten daadwerkelijk te helpen. Om de technische oplossingen en de teams zo te structureren dat je echt een impact kan maken én uiteraard in zo’n kort mogelijke tijd tegen een zo’n goed mogelijke prijs.

Ondernemerschap en AWS guild

Sogeti ondersteunt ondernemerschap en stimuleert mensen om hier verder in te groeien. Daarnaast is het echt een kennisorganisatie en die twee componenten samen maakt het heel erg leuk binnen Sogeti.  Zo hebben we bijvoorbeeld de AWS guild. Deze hebben we zelf opgezet met technisch professionals zodat we onderling kennis kunnen delen. Inmiddels is de groep al uitgebreid met andere collega’s die meer willen leren en weten over AWS. Onderling organiseren we allerlei activiteiten. We hebben gamesdays, pubquizzes en we hebben ook opleidingstrajecten. Eigenlijk is kennis rondom AWS gecentraliseerd in de AWS guild.  Hierdoor vergroten we onze eigen expertise maar kunnen we die kennis ook gemakkelijker toepassen bij onze klanten. 

"Voor mij betekent ‘we make technology work’ dat we niet alleen kijken naar een mooie technische oplossing, maar dat we er ook voor zorgen dat die in het bedrijf past én dat we de mens, de technologie en het proces bij elkaar brengen. Want als die drie met elkaar in sync zijn dan kunnen we er als bedrijf voor zorgen dat we echt waarde toevoegen."

Waarde toevoegen met AWS

AWS is wereldwijd de marktleider op het gebied van clouddiensten en ze hebben een ontzettend mooi businessmodel dat ervoor zorgt dat hun klanten kunnen innoveren, groeien en op hun beurt waarde kunnen toevoegen aan hun klanten. Dit gedachtegoed heeft Amazon gemaakt tot een van de grootste bedrijven ter wereld. Zelf probeer ik de waarde toe te voegen aan onze klanten door niet alleen te kijken naar de technische oplossing, maar ook naar de business vraag die ze hebben. Daarmee zorg ik ervoor dat de klant niet alleen op de korte termijn maar ook op de lange termijn geholpen wordt met de diensten die wij bieden.

Groene toekomst met Young Sogeti

Naast mijn normale werkzaamheden ben ik ook actief voor Young Sogeti. Hier worden verschillende activiteiten georganiseerd voor iedereen onder de 32 jaar. Dit is bedoeld om elkaar te leren kennen, om je weg te vinden als professional en om samen plezier te maken. Iets wat een overgroot deel van de jonge mensen bij Sogeti belangrijk vindt is een groenere toekomst. Daarom hebben we laatst de Young Sogeti Cleanup georganiseerd waarbij we zwerfvuil in kaart hebben gebracht en opgeruimd. Voor elke volle zak vuil hebben we een boom geplant. Uiteindelijk zijn er 137 bomen geplant. De applicatie om het in kaart te brengen werd gehost op het AWS Beanstalk platform, de data werd ontsloten richting AWS Quicksight om middels BI een hotspot map te visualiseren.

De favorieten van Menno:

  • Apps: Vivino & Strong Workouts
  • Websites: bbq-helden.nl, hbr.org
  • Gear: Alexa, Apple Watch & AirTags
  • Film: Tag
  • Muziek: Teveel om op te noemen, er zit in iedere categorie wel een topper!

Cloud engineer

Ben jij graag ‘up to date’ als het gaat om nieuwe ontwikkelingen op het Cloud vakgebied én jeuken jouw handen om deze kennis in de praktijk toe te passen? Bekijk dan onze cloudvacatures of neem contact op met Jurjan voor meer informatie.

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs