Cloud engineer Marco

Innoveren met Cloud

Van adviseren tot programmeren. Marco Moll zit vol energie dat zie je terug in zijn werk als Senior Cloud Engineer. Lees zijn blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Afwisseling en innovatie

Als Senior Cloud Engineer heb ik een hele afwisselende functie. Ik adviseer en ik zit aan de knoppen. Ik werk in de Amazon AWS Cloud en Microsoft Azure Cloud. Voor Azure codeer ik in Python voor CI/CD pipelines om diensten in gebruik te nemen en die te testen en passend te maken binnen het platform. En ik adviseer de klant over hoe ze het platform het beste passend kunnen maken voor hun behoefte. Ik lever operationele ondersteuning voor de diensten die door het platform geleverd worden, en bij herhalende handelingen, probeer ik die te automatiseren. Development is gericht op schaalbaarheid van het platform richting de gebruikers, daarin horen gebruikers de vrijheid te hebben om alles te kunnen gebruiken. Mits het geen impact heeft op de veiligheid van het platform, of niet in lijn zou zijn met compliance- en privacyregelgeving. Al met al denk ik mee over en ga op zoek naar oplossingen.  Meedenken over innovatie, over verbeteringen voor de toekomst voor nieuwe diensten/functionaliteiten, maar ook voor het beheer van hetgeen al draait. Ik test, verfijn en implementeer. Ik adviseer over techniek, processen en beveiliging. Daarnaast werk ik met ontzettend veel verschillende tools. Een paar voorbeelden naast Azure en AWS cloud zijn: Hashicorp Vault, Datadog, Splunk en JFROG artifactory.

Watch Met de nieuwste technologieën werken | Marco Moll  | Cloud Engineer on YouTube.

Uitdagende cloud projecten

In de acht jaar dat ik hier werk heb ik al voor verschillende klanten en aan verschillende opdrachten gewerkt. Stuk voor stuk interessant, uitdagend en leuk. Momenteel werk ik aan een cloudmigratie project bij Enexis. Enexis is de derde grootste leverancier van gas en elektriciteit in Nederland. Enexis wilde meer flexibiliteit, controle over de uitgaven, het automatiseren van alledaags werk en het benutten van cloud-innovaties. In eerste instantie zou dat voor een jaar zijn, maar het project werd steeds verder uitgebreid en inmiddels zit ik er al drie jaar. Dat klinkt heel lang, maar omdat het zo uitdagend en breed is en er steeds nieuwe dingen op mijn pad komen, voelt het kort. Ik begon met de transitiefase waarin applicaties vanuit het bestaande datacenter naar de Azure en AWS clouds werden overgeheveld. In anderhalf jaar migreerde Sogeti samen met Enexis zo’n tweehonderd applicaties naar een nieuw platform. Daarna volgde optimalisatie waarin we werkten naar de meest kost-efficiënte manier voor het draaien van alle omgevingen. In een aantal gevallen hoorde daar ook bij dat er gekeken werd naar verbeteringen zoals het migreren naar een PaaS of een SaaS-oplossing. Nu, in het derde jaar, focussen we op security en compliancy, zoals de Identity en Access Management-dienst die ik programmeer in Python.

Groei en ontwikkeling

Ik ben afgestudeerd bij een andere IT-dienstverlener, maar dat was voor mij niet de juiste organisatie. Een oud-studiegenoot was bij Sogeti aan de slag gegaan en was daar erg enthousiast over. Daarop ben ik gaan praten met Sogeti en binnen een week was ik aangenomen. Belangrijk in mijn werk vind ik dat er vooruitgang is. Te werken met nieuwere technieken en methodieken om daar voordeel uit te halen. Bijvoorbeeld om zoveel mogelijk herhalende werkzaamheden te automatiseren zodat daar geen omkijken meer naar is. Dat is waar ik mijn energie uit haal. Bij Sogeti kun je iedereen aanspreken, ook de directie. En ook al ben ik het grootste gedeelte van mijn tijd bij een klant, toch kennen ze je. Ik werk bij Sogeti omdat het een fijne werkgever is. Ik krijg de vrijheid om te bepalen wat ik leer, wanneer ik werk en welke richting ik op ga met mijn carrière. Ik hou van flexibiliteit: het werk afwisselen met socializen met vrienden, sporten of thuis op de bank met Netflix of de PS4. Ik ben een workaholic wanneer ik dat wil zijn, en als ik spontaan vrij wil nemen dan doe ik dat. 

Quote

"Klanten of partners van Sogeti komen met bepaalde wensen of eisen bij ons. Als engineer ga je dat implementeren. Om dat te realiseren wordt er een service gekozen. Vaak past die standaard en zo niet, dan maken we het passend. En dat is ‘how we make technology work’." 

De favorieten van Marco

  • Apps: Steam, Pycharm, Visual Studio Code
  • Websites: twitch.tv, crunchyroll.com, stackoverflow.com
  • Film: Star Wars – The Clone Wars
  • Muziek: Hip Hop, Pop, Merengue, Oldies, Rock, Blues, Pop, Funk, Disco

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Wil jij net als Marco werken aan innovatieve oplossingen voor onze klanten? Met de nieuwste tools en technieken? Neem contact op of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Deel het verhaal van Marco

Kan ik je helpen?