IT is afwisselend, vernieuwend en vooral ook uitdagend

Mijn naam is Dylan van Riel. Sinds juli 2014 ben ik werkzaam als Business Intelligence (BI) Engineer.
Als BI Engineer ontwikkel ik oplossingen waarmee de klant door middel van interne en externe data betere beslissingen kan nemen en hierover kan rapporteren. Deze oplossingen zijn door mij veelal ontwikkeld door middel van Microsoft tooling, waaronder SQL Server Integration Services.

Welke passie heb jij voor IT?

IT is een vakgebied dat nooit stil staat. Daarom past IT zo goed bij mij; jezelf constant blijven ontwikkelen en bijblijven bij de nieuwste ontwikkelingen op technologiegebied. IT is afwisselend, vernieuwend en uitdagend.

Wat is jouw grootste passie naast je werk?

In mijn vrije tijd vind ik het (naast films, series en games) erg leuk om de steeds populairder wordende wereld van speciaal bier te ontdekken. Het proeven van verschillende soorten bier, variërend van een simpel blond bier tot een ‘Russian Imperial Espresso Stout’ en het combineren van dit bier met lekker eten blijft een leuke hobby (en uitdaging).

Wat is je levensmotto

Wees jezelf, er zijn al anderen genoeg.

Hoe zie je werkdag eruit?

Om 6 uur gaat mijn wekker, waarna ik na mijn gebruikelijke ochtendritueel in de auto stap naar de klant. Daar begint de dag met een stand-up meeting, waarin alle teamleden aangeven waar ze mee bezig zijn geweest, wat ze deze dag gaan doen en welke obstakels hun werk mogelijk gaan belemmeren. Mijn dagelijkse bezigheden bestaan uit het ontwikkelen van nieuwe ETL-processen in Microsoft SSIS. Ik sta vaak op tijd weer bij de tramhalte, want gemiddeld twee keer per week word ik ’s avonds verwacht op een Sogeti kantoor voor een cursus. Na het avondeten op kantoor en de aansluitende cursus rijd ik naar huis, en dan zit voor mij de werkdag erop!

Wat was je leukste project?

Mijn leukste project is het project bij de afdeling Group Risk Management van de Rabobank. Dit is een veelzijdig project, waar ik met zowel de business als analisten en andere ontwikkelaars te maken heb. Een veelzijdige omgeving met veel ervaren collega’s waar ik van kan leren.

Hoe zorgen jij en Sogeti ervoor dat je je verder specialiseert in je vakgebied?

Samen met mijn unitmanager is een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) opgesteld. Hierin is beschreven waar ik mij de komende tijd op wil focussen qua opleidingen, opdrachten en werkzaamheden. Hier zijn doelen in beschreven voor korte en lange termijn. Door de verschillende cursussen die ik bij Sogeti kan volgen en de opdrachten die ik uitvoer, kan ik mezelf blijven ontwikkelen en de doelen bereiken.

Wat wil jij (nog) bereiken in jouw carrière?

Op dit moment ben ik mijzelf nog aan het oriënteren op verschillende aspecten van Business Intelligence. Mijn doel voor de komende jaren is het opdoen van veel ervaring en het werken in verschillende omgevingen. In de nabije toekomst wil ik me focussen op een steeds groter wordend aspect van Business Intelligence, namelijk Big Data Analytics. Tools zoals R en Hadoop komen hierbij aan bod.

Wat geef je mee als tip aan je vakgenoten?

Blijf altijd focussen op nieuwe technologieën, nieuwe producten en nieuwe ontwikkelingen in de markt. Zo blijf je jezelf ontwikkelen en wordt je meerwaarde voor de klant het hoogst.

Meer weten of werken als BI-specialist bij Sogeti?

Kijk dan op onze vacature pagina. Wil jij meer weten over BI  kijk dan op onze expertise pagina. Ben je benieuwd naar wat Sogeti voor jou kan betekenen?

Stel je vraag