Henk IT projectmanager

IT-projectmanager bij Sogeti en vrijwilliger bij het EK

KNVB vrijwilliger

Henk Plass (2e van rechts) werkt al dertien jaar bij Sogeti als IT-projectmanager. In zijn vrije tijd werkt hij als vrijwilliger bij de KNVB. Door zijn ervaring als IT-projectmanager is hij gevraagd om te helpen bij het EK. Lees zijn blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

KNVB-vrijwilliger

Bij Sogeti werk ik sinds 2007 als IT-projectmanager. Dit werk vind ik heel leuk om te doen maar dit is niet het enige waar ik me mee bezig hou. Ook werk ik al twintig jaar als vrijwilliger bij de KNVB. Ik ben hier ingerold door dat mijn oudste zoon voetbalde en ik graag wat extra’s wilde doen. Zelf heb ik vroeger ook gevoetbald maar nu doe ik dat al een aantal jaar niet meer. Nu hou ik mij bezig met het organiseren van schoolvoetbal binnen Overijsel en Gelderland. Ook zit ik in de werkgroep voor gehandicapten voetbal. Hier haal ik veel plezier uit en dit zorgt ook voor andere mooie kansen. 

“Mijn rol als IT-projectmanager kwam daar ook goed van pas.”

 

Helpen bij het EK Voetbal

De KNVB biedt ook mooie kansen, zo heb ik mee kunnen helpen bij het EK. Mijn ervaring als IT-projectmanager kwam daar ook goed van pas. Twee jaar terug zijn we op zoek gegaan naar andere vrijwilligers die wilde helpen met het EK. Mensen konden zich aanmelden op de website en daar zijn uiteindelijk 2000 reacties opgekomen. We hebben 1500 kandidaten uitgenodigd in de Amsterdam Arena voor gesprekken. Daaruit hebben we 800 vrijwilligers geselecteerd die allemaal wilden helpen bij het EK. Dit was allemaal nog net voor corona. Uiteindelijk ging hierdoor het EK 2020 niet door. Toen we hoorden dat het wel door kon gaan in 2021 hebben we iedereen nagevraagd of ze nog steeds mee wilde helpen. Veel vrijwilligers wilden dat gelukkig nog en we hebben later nog een kleine laatste selectie gemaakt. Zelf ben ik veertien dagen in de arena geweest om alles klaar te maken. Voor de pers moest er een goede verbinding zijn en voor de fotografen om de foto’s te uploaden en nog een hoop andere dingen. Aan het einde van al het geregel werden we nog goed bedankt door de UEFA. Alle vrijwilligers mochten in groepjes langskomen in de Amsterdam Arena en we kregen nog een goodiebag mee. 

“Op deze dag huurt Sogeti een hele bioscoop af en mogen alle Sogetisten met hun familie langskomen. Vroeger al vonden mijn drie zoons dit heel erg leuk zelfs nu ze een stuk ouder zijn gaan ze nog graag mee.”

 

Familie binnen Sogeti

Binnen Sogeti worden er veel leuke dingen georganiseerd. Zo is de jaarlijkse kick-off een favoriet van mij maar de bioscoopdag is een favoriet van mijn hele familie. Op deze dag huurt Sogeti een hele bioscoop af en mogen alle Sogetisten met hun familie langskomen. Vroeger al vonden mijn drie zoons dit al heel erg leuk en zelfs nu ze een stuk ouder zijn gaan ze nog graag mee. Door corona kon het vorig jaar helaas niet doorgaan maar we hopen allemaal dat het dit jaar wel weer kan. Gelukkig heeft corona niet alleen slechte dingen met zich meegebracht. Mijn twee jongste zoons wonen iets verderop en omdat we nu allemaal thuis werken gaan we in de middag samen wandelen. Dit vind ik zelf heel leuk omdat ik ze zo bijna elke dag even zie. 

“Maar het belangrijkste is dat ik contact heb met mensen, dat vind ik het mooiste aan mijn werk.”

 

Contact met mensen

In mijn dertien jaar bij Sogeti heb ik bij veel verschillende opdrachten gezeten. Halverwege maart 2019 kreeg ik een nieuwe opdracht. Helaas moest alles direct online gaan omdat thuiswerken de norm werd. Nu zit ik bij een opdracht waarbij ik werk als servicemanager. Wij verzorgen de desktop omgeving bij de klant en zorgen ervoor dat alles soepel loopt rond om dit hele gebied. Ik begin mijn dag vaak al om acht uur en dan rond half negen heb ik de eerste meeting. Daarna kan het heel erg wisselen wat ik ga doen. Mijn dagen zijn heel divers wat ik erg leuk vind. Maar het belangrijkste is dat ik contact heb met mensen, dat vind ik het mooiste aan mijn werk.

 

De favorieten van Henk:

  • Apps: Whatsapp
  • Websites:  KNVB.NL
  • Gear: Mijn racefiets
  • Film: Ik kijk niet zo veel films maar wel verschillende detective series op Netflix
  • Muziek: Top 40, U2 en Bono

 

Actieve projectmanager?

Ben jij benieuwd naar jouw kansen binnen Sogeti? Neem gerust contact met Jolanda op voor een vrijblijvend gesprek of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Jolanda Verhagen Senior Recruiter
Phone number: 0652327698

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs