Drazen Full-Stack Developer

Jack of all trades, master of none

Developer met bijzondere hobby

Drazen Jankovic is Full Stack Developer en daarmee van alle markten thuis binnen development. Dit levert hem een mooie en bijzondere rol op binnen projectteams. Ook heeft Drazen 3D printen als hobby. Hiermee maakt hij Cosplay kostuums. Lees zijn blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Full-Stack Developer

Als Full-Stack Developer ben ik van alle markten thuis binnen Development. Ik ben bezig met front-end - en ook back-end development, óf ik ga aan de slag als UX-designer. Dit vind ik zo leuk aan mijn werk. De ene dag help ik met de accessibility en de andere dag werk ik aan achterkant met de code. Hierdoor ben ik ook heel erg breed inzetbaar wat veel klanten heel fijn vinden. Door mijn brede kennis ben ik vaak een tussenpersoon in het team. Ik zorg dat iedereen krijgt wat hij of zij nodig heeft en dat er goede communicatie is tussen alle personen uit het team. Als fullstacker heb je meestal geen echt specialisme maar dat van mij is toch wel accessibility. Ik ben vier jaar geleden begonnen bij Sogeti omdat ik niet zo goed wist wat ik wilde gaan doen. Bij veel andere organisaties was het allemaal heel vast qua werkzaamheden, maar bij Sogeti is het lekker breed. Ik hou daarvan, want hierdoor kom ik niet in een sleur. Iedere dag kan, bij wijze van spreken, anders zijn. Deze afwiseling is voor mij heel erg belangrijk in een baan. 

Creativiteit in nieuwe opdracht

Nu ga ik net beginnen met een nieuwe opdracht. Ik ga werken in een heel creatief team waar jaarlijks zes verschillende projecten lopen. Tegelijk is het team een soort vliegende keep. Het is breed inzetbaar, en kan het zo maar dat je een dag als front-ender bij een andere opdracht gaat helpen. Het lijkt mij heerlijk om in een creatief team te komen met veel afwisseling. Zelf krijg ik soms op de gekste momenten goede ideeën. Voor inspiratie kijk ik vaak op Twitter, maar de laatste tijd op ook TikTok. Om creatief na te kunnen denken moet je soms even iets doen wat niets met werk te maken heeft. Ik ben heel benieuwd of ik in dit team nieuwe technieken ga leren om mijn creativiteit te boosten. 

Naar Tokio voor de Wereld Robot Show

Binnen mijn vakgebied moet je up-to-date blijven. Daarom ben ik eigenlijk altijd bij de Interaction Friday. Hierbij vertellen collega’s wat ze aan het doen zijn bij klanten en met welke technieken ze werken. Of het is een ander leuk onderwerp met daarna een borrel. Maar ook ben ik vaak bij Front-end events buiten Sogeti om. Zo ben ik ooit naar Tokio geweest voor de Wereld Robot Show. Hiervoor had ik een uitnodiging gekregen omdat ze voor een robot die daar stond, een stukje code hadden gebruikt die ik had bedacht. Ik had een stuk code versimpeld en hierover een blog geschreven en online gezet. Opeens bereikte dit veel mensen en daarmee ook de makers van die robot. Dit was een te gekke ervaring en ook heel leuk om te zien dat andere aan de slag gaan met iets wat ik had gemaakt. Ik wil dan ook iedereen de tip geven om een Sandbox te maken met al je ideeën. En schrijf er eens een blog over, wie weet wat het je allemaal kan bieden. 

Cosplay kostuums met 3D printers

Drie jaar geleden heb ik mijn eerste 3D printer gekocht. Nu heb ik er ondertussen 4 staan. Met deze printers maak ik verschillende dingen. Ik print verschillende Cosplay kostuums. Zo ben ik momenteel een Iron man suit aan het printen. Ik vind het zelf heel gaaf om dit te maken maar ik maak er ook andere blij mee. Zo ga ik via goede doelen wel eens langs bij ziekenhuizen om de kostuums te laten zien. Op deze manier kunnen kinderen die ziek zijn hun favoriete karakters ontmoeten. Ook heb ik aan het begin van de corona pandemie onderdelen geprint voor in de maskers die ze gebruiken bij huisartsen en ziekenhuizen. Hierdoor heb ik mijn plezier met dingen printen en kan ik andere ook helpen of blij maken. 

De favorieten van Drazen:

  • Apps: Twitter
  • Websites: Cgtrader
  • Gear: Mijn 4 3D printers
  • Film: The Room, omdat hij zo slecht is dat hij goed is. 
  • Muziek: Ik luister eigenlijk wel alle soorten muziek, maar Oreskaband is wel een vaste favoriet. 

Full-stack development iets voor jou? 

Spreekt deze creativiteit en afwisseling jou aan? Wil jij ook breed inzetbaar zijn en bij verschillende klanten werken? Op 13 april is Drazen een van de sprekers op de volgende Frontend Lightning Talks. Je bent van harte welkom!

Aanmelden Meetup   Front-end Developer

Deel het verhaal van Drazen

Kan ik je helpen?

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs