Full Stack Developer Jeroen

Je bouwt soms software voor miljoenen gebruikers. Dat is werken met impact.

Front-end én Back-end 

Jeroen Egelmeers is senior Full Stack Developer. Het meest interessant is voor hem de uiteindelijke oplossing, niet de taal of het framework. Lees zijn blog luister zijn podcast of ga meteen naar vactures.

Naar vacatures Naar podcast

Verdiept in Java en Angular

Jeroen werkt al een aantal jaar bij Sogeti, komt uit Uden en is in zijn vrije tijd enthousiast volleyballer. In het veld speelt hij de spelverdeler positie, de verbinder tussen de verdediging en de aanval. Iets wat aansluit op zijn werk: verbinder tussen front-end en back-end! Als Full Stack Developer krijg ik energie om toe te werken naar een volledige oplossing. Alles om een applicatie werkend te krijgen en in productie te laten draaien. Om daar te komen, ben ik dus ook werkzaam in zowel de front-end als back-end. Leuke afwisseling dus! Hoewel ik graag verder kijk dan één enkele programmeertaal of framework heb ik mij toch het meest verdiept in Java voor de back-end, en Angular voor de front-end. Dit wil echter niet zeggen dat ik alleen daarmee bezig ben. Momenteel werk ik namelijk in Java en React, maar ben ik ook bezig met de architectuur van verschillende projecten. Het meest interessante vind ik de uiteindelijke oplossing, niet de taal of het framework.

Watch Software voor miljoenen gebruikers, dat is werken met impact | Jeroen Egelmeers on YouTube.

Bijzondere Java projecten

Sogeti geeft je de mogelijkheid om bij hele gave bedrijven een kijkje in de keuken te krijgen. Vaak zijn dit ook hele grote bedrijven, daardoor bereik je met de applicaties van deze bedrijven heel veel mensen wat het extra speciaal maakt. Je bouwt dus niet iets voor jezelf of voor een paar gebruikers, maar het kan zomaar voor een miljoenenpubliek zijn. Hierdoor komt er veel extra bij kijken, maar dat maakt het juist zo gaaf! Ik heb al bij veel verschillende bedrijven opdrachten uitgevoerd. Zo begon ik als front-end developer aan een website om tickets voor festivals etc. te bestellen. En ik heb een verzekeraar geholpen op de pensioenafdeling als full stack developer en later als Scrum Master van een nearshoring team. Daarna ben een bijdrage gaan leveren aan de digitalisering van het strafrecht. Nu zit ik als full stack developer op een researchafdeling in het Architechture and Innovation team, waar ik ziekenhuizen help middels technologie een stap verder te komen. Ik heb het daar ontzettend naar mijn zin, aangezien ik hier echt duurzaam bezig ben. We werken namelijk aan nieuwe applicaties waarmee we letterlijk levens kunnen redden in de gezondheidszorg.

Hardskills, softskills en fun

We werken met de scrummethodiek. Dat betekent dat je ’s ochtends bij elkaar komt en bespreekt wat je hebt gedaan en wat je van plan bent te gaan doen. Vervolgens pakken we de taken op die op het scrumbord staan. Zo ben ik de ene dag bezig in de front-end. Maak ik alles mooi en zorg ik voor een goede UX-ervaring voor de gebruiker, en ben ik de volgende dag bezig in de backend om ervoor te zorgen dat alles op een veilige manier met elkaar communiceert, beschikbaar is en blijft. Ook in mijn ontwikkeling hou ik het breed. Buiten hardskills waar ik uiteraard constant in blijf ontwikkelen, investeer ik ook veel via Sogeti in mijn soft skills. Bijvoorbeeld didactische vaardigheden zodat ik betere trainingen en presentaties kan geven, en ook Insights Discovery om mijzelf beter te leren kennen en te leren hoe met anderen te communiceren. Super interessant en waardevol in de rest van mijn carrière! Het is niet alleen werk bij Sogeti. Plezier maken vinden we net zo belangrijk. “Work hard, play hard!” Jaarlijks is er een bootcamp. Hier gaan we een weekend lang gave dingen bouwen en sluiten we elke avond af met een geweldige – niet te vergeten – borrel, kampvuur of staan we op de dansvloer. Regelmatig hebben we game-avonden met alles erop en eraan en hebben we hechte communities waar sommige borrels tot diep in de nacht doorgaan!

Quote: 

"We kunnen niet meer om technologie heen, en ik zou ook echt niet meer zonder willen! Bij Sogeti zetten wij technologie in om het leven voor iedereen duurzamer, leuker, veiliger of misschien wel gewoon beter te maken. Dat is voor mij ‘We Make Technology Work’!"

Toffe communities

De Java community bestaat uit circa honderd super goede Java en Full Stack developers en architecten met Java als specialisatie. We hebben om de week een Java Friday waarbij we samenkomen en een onderwerp bespreken. Iemand neemt het voortouw en geeft een presentatie over kennis die je bij de klant hebt opgedaan om deze met de anderen in de community te delen. We sluiten de avond af met een supergezellige borrel. Zelfs nu in corona tijd gaan de webcams aan, heeft iedereen zijn/haar eigen bier (of iets anders) geregeld en gaan we door tot in de late uurtjes! Daarnaast ben ik ook actief in de Interaction community. Deze community bestaat uit ongeveer 90 enthousiastelingen en er komt front-end, mobile maar ook design aan bod. Verder werkt het hetzelfde als bij de Java community. Gelukkig zijn beide vrijdagen om de week, en zijn deze niet op dezelfde dag. Hierdoor kan ik bij allebei zijn en heb ik elke week een supertoffe afsluiter van de week!

De favorieten van Jeroen:

  • Apps: TikTok & Tasker
  • Websites: StackOverflow.com & LinkedIn.com
  • Gear: Mobiele telefoon
  • Film: In Time
  • Muziek: Top-40 & Hardstyle

Zie jij zo'n carrière als Java Developer wel zitten?

Wil jij net als Jeroen  werken aan projecten met impact bij klanten van Sogeti? Kijk dan eens op de vacature pagina of neem contact op met één van onze recruiters. We maken graag kennis met je.

Naar vacatures

Deel het verhaal van Jeroen

Kan ik je helpen?

Ties van Waaijenburg Recruiter
Phone number: +31 06 29 63 39 75

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs