Vedran als Devtester

Jezelf op twee vlakken ontwikkelen als DevTester

Vedran Pavic combineert zijn perspectief als tester met zijn technische skills als ontwikkelaar. Om breder inzetbaar te zijn en een veel beter begrip te krijgen van het ontwikkelproces. Lees zijn blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Hybride is wat de klok slaat

Dat Sogeti de rol van DevTester expliciet heeft gemaakt, is vrij uniek en spreekt me erg aan. Het komt namelijk in de praktijk vaker voor dat een tester zich ook met ontwikkel-taken bezig houdt, maar dan wordt dat zelden als een discipline of rol op zichzelf gezien. Dat vind ik zonde, want het perspectief van een tester combineren met de technische skills van een ontwikkelaar, zorgen er juist voor dat je breed inzetbaar bent en veel beter begrip hebt van het ontwikkelproces! Daarnaast kun je goed meepraten met de ontwikkelaars en kun je zelf ook concrete oplossingen en ideeën aandragen. We hebben het in het ‘post-corona tijdperk’ vaak over hybride-werken, als DevTester zit je ook nog eens in een echte hybride-rol en kun je je heel sterk op twee vlakken ontwikkelen!

Persoonlijke ontwikkeling

Voordat ik in de IT begon studeerde ik Bestuurs- en Organisatiewetenschap, eigenlijk iets heel anders. Maar, ik heb altijd een fascinatie gehad voor techniek en IT-gerelateerde onderwerpen. In 2015 ben ik er in gerold via een traineeship bij het toenmalige BinckBank (nu Saxo Bank). Daar waren ze al aardig ver met Agile methodieken en kwam ik terecht in een backend team. Dat laatste heeft me gelijk getriggerd om verder de technische kant op te gaan.

Toen ik in 2017 bij Sogeti kwam, had ik meteen het gevoel dat er veel gelegenheid was om je te ontwikkelen. Het grote aanbod meet-ups, trainingen en kennissessies viel me meteen op. Ik zie mezelf als een veelzijdig persoon en ik ervaar Sogeti ook op die manier, ik voel genoeg stimulans om mijn eigen ontwikkeling te bepalen. Het brede scala aan verschillende klanten vind ik ook erg interessant, er is altijd wel een opdracht die interessant is! Toen ik bij Geldmaat zat was er ook een hardware component bij betrokken, het testen van geldautomaten was een belangrijk onderdeel van het project. Dit soort opdrachten geven echt een unieke inkijk in een organisatie.

Sogeti, NS en de toekomst

In mijn opdrachten van de afgelopen jaren heb ik steeds verder mijn technische skills kunnen ontwikkelen. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk de focus op de Microsoft stack te houden en heb in 2020 een C# certificering behaald om een goede basis te hebben. Begin 2021 ben ik bij de NS gestart als Test Automation/DevOps Engineer en in deze rol heb ik mijn kennis van C# verder kunnen toepassen binnen het SpecFlow test-framework dat er gebruikt wordt. Daarnaast heb ik behoorlijk veel kunnen leren over het toepassen van Powershell en YAML voor CI/CD.

Enkele maanden geleden kreeg ik de kans om Scrum Master te worden van het team waar ik in zat. Ik was meteen enthousiast! We zaten middenin een belangrijke migratie van ons datawarehouse naar Snowflake en dit maakte de rol ook meteen extra interessant. Sinds begin dit jaar zijn we over op een nieuwe indeling van de teams, hierbij voelde ik me binnen NS aangemoedigd om verder te groeien in deze rol en sindsdien ben ik Scrum Master voor twee teams.

Vanuit Sogeti is hier heel prettig mee omgegaan en voel ik de ruimte om ook die richting op te gaan. De taken van een Scrum Master sluiten namelijk aardig aan op wat ik geleerd heb tijdens mijn studie: hoe mensen en organisaties functioneren. Het geeft een goed gevoel dat ik, ondanks dat ik een andere richting op gegaan ben, toch nog wat van die kennis kan toepassen. Wellicht dat ik in de toekomst me meer wil specialiseren en voor een specifieke richting kies, maar ik zit voor nu lekker op mijn plek en ben blij met de veelzijdigheid die deze rol me biedt!

Wat zijn jouw favorieten?

  • Favoriete apps: XBOX-app & Strava
  • Favoriete websites: Reddit, Tweakers & The Verge
  • Favoriete gear: Jabra Elite & Garmin Venu
  • Favoriete series: Westworld, Better Call Saul & Chernobyl
  • Favoriete muziek: RÜFÜS DU SOL, The Cure

Spreekt Testen jou aan?

Bij de Sogeti Test-community is volop uitdaging en alle ruimte voor nieuwe kansen. Het is een leuke en diverse groep die altijd voor elkaar klaar staat. En het werk? Geen twee dagen zijn hetzelfde en het geeft je ontzettend veel energie. Heb je interesse? Neem gerust contact op of bekijk de vacature. Wie weet wat eruit komt! 

Naar vacature

 

Kan ik je helpen?

Jannette Willemsen Strategisch Recruitement Consultant Sogeti Strategisch Recruitment Consultant
Phone number: +31615225443

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs