Bijoya Front-end Developer

Jobhoppen zonder te hoppen

Afwisseling en plezier maken

Bijoya Brakenhoff is Senior Front-end Developer. Ze werkt graag met IntelliJ en Visual Studio Code omdat ze die editorial fijn naar eigen hand kan zetten. Ontspannen doet ze door Lego en muziek. Lees haar blog of bekijk de vacature.

Naar vacature

Behoefte aan afwisseling

Ik werk inmiddels ruim vijf jaar bij Sogeti als front-end developer. Als front-end developer bouw ik (vaak) aan de gebruikersinterface van een applicatie met webtechnologieën. Je kan hierbij denken aan HMTL, (S)CSS, JavaScript/TypeScript en Angular. Een voorbeeld waar ik aan gewerkt heb is een portal van een bank, dus voor rekeningoverzichten, overboekingen, enzovoorts. Mijn volgende project wordt weer iets anders. Dan ga ik samen met een heel team van Sogeti werken aan een hybride front-end applicatie. Ik houd van deze afwisseling. In het weekend ben ik ook graag nog een beetje technisch bezig, maar dan op een andere manier, namelijk Lego. Met Lego ben je een beetje technisch bezig, zonder achter een scherm te zitten. Net als bij development is het gewoon niet zo leuk als je heel de tijd hetzelfde aan het doen bent. Dus houd ik het meest van bouwwerken die heel verschillende bouwenstijlen hebben, zoals het Harry Potter kasteel waar ik nu aan bezig ben.

Lees alles over jouw mogelijkheden binnen het vakgebied Front-end development -> Naar UX en Development

Watch Jobhoppen zonder te hoppen | Bijoya Brakenhoff on YouTube.

Van klant naar klant met vaste basis

Werken bij Sogeti is voor mij jobhoppen zonder te hoppen. Vanuit Sogeti word je ergens ingezet en dan komt er een moment dat je toe bent aan een volgende uitdaging. Samen met je manager ga je vervolgens op zoek naar een nieuwe klus. We hebben heel veel grote klanten met veel verschillende opdrachten. Je kunt dus van klant naar klant hoppen, zonder van werkgever te wisselen en je je vaste basis blijft houden. Zo heb ik een project bij de overheid gedaan waar ik in een ontzettend leuk team zat, maar technisch gezien was het wat minder interessant op dat moment. Een van mijn uitdagendste opdrachten was het developen van een feature voor contactloos betalen op een Android smartphone. Technisch kwam er bij deze opdracht heel veel kijken. Bij Sogeti hebben we veel korte projecten, maar vaak ben ik wat langer ingezet bij mijn klanten. 

Het beïnvloeden van teamdynamiek

Voornamelijk ben ik ingezet als developer, maar nu wil ik heel graag groeien naar scrum master en daarna misschien wel careermanager. Dus daar ben ik nu vooral mee bezig. Dat doe ik onder andere door het volgen van trainingen. Binnenkort ga ik starten met een hele mooie training – Women into Future Leadership. Het is een hele mooie kans want je moest ervoor aangedragen worden. Ik denk dat deze training me superveel kan helpen in mijn verdere carrière. De dingen die ik daar leer ga ik daarna uitproberen in settingen waar ik in teamverband werk. Soms kun je ook geluk hebben bij je klant. Dat je daar een kans ziet die je kunt pakken. Zo zag ik tijdens mijn vorige klus een kans om de scrum master rol te pakken.  In dat project heb ik veel geleerd. Je kijkt ineens met andere ogen naar een team, waardoor je veel leert over het samenspel in het team en de organisatie. Deze ervaring neem ik dan weer mee naar de volgende klant. 

Quote

"We make technology work betekent voor mij samen plezier in het werk en samen een zo goed mogelijke oplossing voor de klant neerzetten."

Collega’s geven mij energie om veel leuke dingen te doen 

Het allerleukste aan mijn werk vind ik de collega’s; zowel bij Sogeti als bij mijn klant. Ik krijg superveel energie door samen te werken en veel toffe dingen te doen. We doen bij Sogeti veel voor en door collega’s. Dat vind ik leuk omdat je op die manier gewoon een leuke band met je collega’s hebt, je collega’s kan helpen groeien en lol kan maken met elkaar. Zo begeleid ik naast mijn werk bij de klant stagiairs, ben ik coach bij ProjectB en ben ik heel actief binnen de community’s. Laatst was ik ook te gast bij de Technology Leads podcast. Bij Sogeti zijn er veel community’s, die vakinhoudelijk zijn georganiseerd. Ik ben betrokken bij de Java Community en Interaction community. Zo hebben we elke vrijdag een Community Friday. We beginnen altijd met een spotlight, waarin een collega zich voorstelt en daarna volgt er een talk over een vakinhoudelijk onderwerp. Hierna is het tijd om na te borrelen en soms duurt dit tot in de late uurtjes. 

De favorieten van Bijoya:

  • Apps: TikTok
  • Websites: contemporist.com 
  • Gear:  Boss RC-30 (loopstation voor gitaar)
  • Film: Harry Potter 
  • Muziek: van alles (Ed Sheeran, Fleetwood Mac, country, pop, rock, metal, dance, klassiek)

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Hou jij van afwisseling en lol maken met collega's? Neem contact op of bekijk de vacature. En ontdek of een baan als Front-end Developer ook bij jou past.

Naar vacature

Deel dit artikel

Kan ik je helpen?

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs