Stefan Software Engineer Microsoft PotY

Kennis delen en samen programmeren

Volop kansen

Stefan van der Pas is in vijf jaar tijd gegroeid tot ervaren Software Engineer Microsoft en ziet nog volop kansen binnen Sogeti. Dat wij Microsoft partner of the year zijn helpt daar zeker bij. Lees zijn blog of ga meteen naar vacatures.

Naar vacatures

Coderen in C#

Ik werk hier nu vijf jaar en ga daar zeker nog wel een paar jaar aan vastplakken. Ik maak graag mensen blij maken met wat ze willen en dat op technisch vlak. Daar komt veel bij kijken. Maar ik begin daarmee door kritisch naar mezelf te zijn. Pas als je zelf tevreden bent, dan kan ook een ander tevreden zijn. Als software engineer houd ik me voornamelijk bezig met coderen en in dit geval in C#. C# is een programmeertaal ontwikkeld door Microsoft en die draait op het .NET framework. In de praktijk heeft Microsoft Visual Studio gebouwd en dat is de applicatie die wij gebruiken om onze producten te bouwen en vervolgens naar de klant brengen. 

Een blijvertje

Toen ik nog Informatica studeerde en op zoek was naar een afstudeeropdracht kwam ik Sogeti tegen op de HBO-ICT beurs. Dit leverde mij een mooie afstudeeropdracht op waarin ik een biomedische beheerapplicatie in ASP.NET heb gemaakt. Daarna ben ik nooit meer weggegaan. Ik voelde namelijk een klik met de sfeer en de mensen. Ik voelde me meteen thuis. De collega’s zijn heel fijn en behulpzaam en dat is iets wat ik zoek. Ik ben inmiddels alweer vijf jaar bij Sogeti en tot nu toe heb ik het nog steeds erg naar mijn zin. Natuurlijk zijn er ups en downs. Maar de collega’s, de passie voor IT en de cultuur maken dat ik met veel plezier naar mijn werk ga!

"We make technology work betekent voor mij: innovatie, innovatieve projecten doen binnen Sogeti en die vervolgens inzetten voor onze klanten."

Watch Kennis delen en samen programmeren | Stefan van der Pas on YouTube.

Impact maken met tof project

Ik heb een project gedaan waarbij ik smart charging mee heb ontwikkeld. Het slim opladen van elektrische auto’s – dus zo goedkoop en slim mogelijk. Dat was een heel gaaf project. Niet alleen inhoudelijk maar ook vanwege de positieve bijdrage aan het milieu/duurzaamheid, een stukje groene stroom wat erbij komt en omdat het goed is voor de maatschappij. Voor mij is het belangrijk om ook iets voor de maatschappij te doen. Ik heb daarbij samen met een aantal andere collega’s de back-end service gebouwd. Dat is dus de achtergrond van de applicatie die ervoor zorgt dat hij kan draaien. Je kunt het vergelijken met de motor van een auto. Het leuke aan die opdracht was dat er veel uitgezocht moest worden; hoe moet het gaan werken, hoe ziet de architectuur eruit en vervolgens ook het uitwerken van de architectuur. In de toekomst wil ik me ook meer gaan richten op architectuur en hoe je de software zo gemakkelijk en zo goed mogelijk naar productie kan brengen. 

Als je van pizza houdt

Binnen Sogeti hebben we Guilds: een groep collega’s die enorm veel interessante kennis met elkaar uitwisselen vanuit dezelfde expertise en/of interesses. Iedereen is welkom om mee te doen! We hebben meer dan 30 Guilds, voor ieder wat wils! Als Microsoft engineer kun je mij vinden in het Microsoft Guild en ik organiseer daar events. Pizzasessies zijn daar voorbeelden van. Bij een pizzasessie starten we met pizza, waarna iemand een technisch vraagstuk presenteert waar hij of zij tegenaan is gelopen en dan gaan we gezamenlijk aan de slag gaan om het op te lossen. Dit is leuk want je bent op een ontspannen manier met elkaar bezig, er is tijd voor lol en tegelijk leer je er ook altijd weer iets van. Elke avond is er wel een groep die een pizzasessie organiseert. Als je net als ik houdt van pizza en van het oplossen van vraagstukken, dan zit je hier erg goed op je plek. Sinds begin dit jaar zijn we organisatorisch ook met vakgenoten samengekomen. We zitten nu in communities per expertise. Het maakt de lijntjes kort zodat je snel bij collega’s terecht kan als je vragen hebt en ze kunnen je meteen helpen. Omgekeerd kan ik ook gemakkelijk mijn hulp aan anderen aanbieden. Naast kennisontwikkeling en sparren doen we ook veel leuke dingen samen zoals weekendjes weg.  

Ballen in de lucht

Het allerleukste aan mijn baan vind ik dat iedere dag anders kan zijn. We werken wel eigenlijk overal volgens de scrum-methodiek. Dus we beginnen met een gezamenlijke dagstart om te bepalen we wat we gaan doen. Daarna gaan we aan de slag. Met de collega’s is het gezellig en kan ik sparren over inhoud, tools en programmeren. Ondanks dat wij de hele dag programmeren is er heel veel afwisseling. Niet alleen bouwen we producten, ook brengen we het naar de klant. Op het moment dat ik een goed werkend (kwalitatief) product kant opleveren voor de klant waar de klant tevreden mee is, ben ik echt heel blij. Ik ben veel met sport bezig dat is voor mij een uitlaatklep. Dat helpt om na een drukke dag te ontspannen. Het liefst ga ik naar een tennisbaan met vrienden en sla dan alles eruit. Zo kan ik mijn hoofd helemaal leeg maken voor de volgende dag en heb dan weer volle energie om er lekker tegenaan te gaan.

Combineren van ontspanning en werk

Sogeti is zo’n leuke werkgever omdat er heel veel gezellige en leuke collega’s zitten en er een hele informele sfeer is. Ik werk graag bij Sogeti omdat ik hier de kans krijg om een mooie start te maken in mijn carrière en om door te groeien. 

De favorieten van Stefan

  • App: SoundCloud
  • Website: Twitch
  • Gear: Playstation
  • Favoriete film: The book of Eli
  • Favoriete muziek: Top40

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Wil je weten of een baan als Microsoft Developer ook bij jou past? Neem contact op of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Word Developer Microsoft

Solliciteer direct!

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs