Manager Recruitment is trots op zijn bedrijf

Chiel Kronenburg Thuiswerkplek

Verbinding tijdens Corona

Chiel Kronenburg is er trots op hoe we als Sogeti door de crisis heen aan het gaan zijn. We hebben veel goede professionals en dat merken we nu.

Naar vacatures

Van carnaval naar thuiswerken

Als rasechte Brabander had ik in februari een week goed carnaval gevierd. Weg met de weerstand. En een week later was ik verkouden. Net toen Corona zijn opmars begon te maken. Als een van de eersten van het bedrijf bleef ik thuis. Ik hou ontzettend van mensen om me heen, dus na een paar dagen thuiszitten kwamen de muren al op me af! Toch ben ik blij dat Sogeti de gezondheid van ál haar medewerkers zo belangrijk vindt en ik toch écht thuis aan het werk moest. Je wilt het niet meemaken dat je een verkoudheid denkt te hebben, terwijl er iets anders aan de hand is…

Innovatie en verbinding tijdens lock-down

Twee weken later zat iedereen thuis. Gedeelde smart, is halve smart. En toen zag je pas hoe innovatief en creatief de collega's bij Sogeti zijn. Live-events werden omgezet naar webinars, sollicitatiegesprekken werden via Teams gehouden, projectwerk, onboarding, begeleiding stagiairs, teammeetings…alles werd digitaal alsof we het al jaren zo deden. Sogeti is een warm bedrijf waar Sogetisten op de eerste plaats staan. Ook dat bleek tijdens de lock-down. We vonden soms een cadeautje in de brievenbus om ons een hart onder de riem te steken. We werden op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen via mail en webcasts vanuit het management. Maar ook kregen we tips om jezelf zowel geestelijk als lichamelijk fit te houden. Collega’s gingen wandelen op gepaste afstand om elkaar live te kunnen zien en hebben we de Digitale Vrijdagmiddagborrel uitgevonden. Eigenlijk zijn er te veel dingen op te noemen, maar toch wil ik jullie mijn lijstje niet onthouden:

  • Kahoot Pubquiz

  • Digital Bingo

  • Sogeti Super Spelshow

  • Team Picknick
  • Zomer BBQ

Recruitment tijdens Covid

De kracht en het enthousiasme van de recruiters werd ook tijdens Covid weer snel duidelijk. En de band binnen het team werd versterkt. Om fit te blijven was er een gezamenlijk 7-minute workout en de DoMi borrel werd geïntroduceerd. Maar ook hebben we het moment gepakt om onszelf vakinhoudelijk te verbeteren. Twee keer per week hebben we een online meeting via Teams. De ene keer gaat dat over de dagelijkse gang van zaken en de andere keer zit meer op inspiratie en professionalisering. Want aannemen van nieuwe collega’s gaat gewoon door. Dus hoe bereik je sollicitanten, hoe zorg je ervoor dat een kandidaat zichzelf kan zijn tijdens een online interview en hoe laat je vanaf afstand zien hoe tof en warm de sfeer bij Sogeti is?

Terug naar kantoor!

Ook nu de RIVM-richtlijnen versoepelen blijft de gezondheid van Sogetisten, en natuurlijk sollicitanten, het allerbelangrijkste. Onze kantoren zijn ingericht zodat we veilig terug kunnen gaan. Met looprichtingen, werkplekken op veilige afstand en voldoende ontsmettingsmiddelen aanwezig. Als Sogeti hebben we geleerd dat vanuit huis werken bij ons heel goed gaat. We zijn ontzettend blij dat we elkaar weer af en toe kunnen ontmoeten, maar de combinatie van thuis met kantoor werkt goed. Deze hybride vorm zullen we voortaan houden. De interviews met sollicitanten en rondleidingen door het pand, blijft nog even in de online wereld. Zodra het kan, nodigen wij graag weer mensen uit voor een kop koffie op kantoor!  

De favorieten van Chiel:

  • Apps: Waze (al een tijdje niet gebruikt) 
  • Websites: LinkedIn, mlb.com, Nu.nl
  • Gear: relaxing gear!  
  • Film: Moneyball
  • Muziek: Commerciële Up tempo muziek en de oude R&B!

Trotse Sogetist

Het is en blijft een heftige periode. Ik vind het geweldig om te zien hoe wij als Sogetisten met elkaar omgaan en ben er trots op dat ik deel uitmaak van deze organisatie. Ben jij IT-er en wil je ook bij dit mooie bedrijf werken? Neem dan gerust contact met me op. Bel, mail, of app... Of bekijk onze vacatures.

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Profiel foto Chiel Kronenburg Manager Recruitment
Phone number: +31627746316