Jaap Joris accountmanager

Meer dan alleen Sales

Accountmanager Insurance

Relaties bouwen zit in het DNA van Jaap Joris van der Lek. Hij houdt wel van een uitdaging en veel afwisseling. Als accountmanager Insurance zit hij dan ook helemaal op zijn plek bij Sogeti.  Lees zijn blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Snel doorgroeien 

Tijdens mijn studie Commerciële Economie twijfelde ik erg tussen marketing en sales, maar na een minor in sales waarbij ik theorie in praktijk kon brengen was het toch wel duidelijk. Dít was wat ik wilde. Een vriend van mij volgde een IT-studie en we waren tegelijkertijd klaar met onze opleiding. Hij vertelde mij enthousiast over het bedrijf waar hij ging werken. Alle young professionals volgden daar een deel van hun basisopleiding aan de Ohio Universiteit in Amerika. Dit bedrijf was dus Sogeti en ik vond dit ook gaaf klinken! Ik heb toen een open sollicitatie geschreven waarin ik mijn interesse in sales deelde. Op dat moment waren er geen vacatures bij Sales, maar wel kon ik starten als Campus Recruiter. Die kans greep ik en ik werd verantwoordelijk voor het relatiemanagement richting hogescholen en universiteiten. Na ongeveer een jaar kreeg ik bericht dat het salesteam Insurance nieuwe collega’s zocht. Ik kon toen gelijk doorstromen en mijn droom om in sales te werken werd werkelijkheid! 

“Lekker onderweg zijn en met verschillende mensen in contact komen, daar haal ik energie uit.” 

Afwisseling in sales 

Het leukste aan mijn werk vind ik relaties bouwen. Lekker onderweg zijn en met verschillende mensen in contact komen, daar haal ik energie uit. Ook vind ik de constante uitdagingen leuk binnen sales, elke dag is anders en er komt van alles op je pad. Ik vind dat je je je doelen moet blijven verleggen en blijven ontwikkelen zowel in je vakgebied als persoonlijk. Hierdoor blijft mijn werk afwisselend en is een dag nooit hetzelfde. De ene dag ben ik meer gefocust op het maken van een voorstel of vinden van een oplossing voor de klant en de andere dag spreek ik onze professionals. Maar het gebeurt ook geregeld dat ik mijn week moet omgooien omdat iets anders mijn aandacht vraagt.   

“Er wordt dan een hele bioscoop afgehuurd en alle Sogetisten mogen dan samen met hun familie naar de film.” 

Wat Sogeti onderscheidt 

Een van de leukste dingen die Sogeti organiseert is de Sogeti bioscoopdag. Medio december wordt een hele bioscoop afgehuurd en alle Sogetisten mogen dan samen met hun familie naar de film. Een superleuk en gezellig event. Ook doen we dit voor onze klanten. De bioscoop wordt niet één maar twee dagen afgehuurd en de tweede dag is speciaal voor onze klanten en hun familie. Hierdoor spreek je elkaar op een veel informelere manier, wat voor leuke gesprekken zorgt die je normaal niet zou voeren. Dit is een van de aspecten die Sogeti voor mij onderscheidend maakt. Een andere is ProjectB, een jaarlijks terugkerend project. Dit doen we in samenwerking met hogescholen en universiteiten. In teams gaan studenten werken aan een innovatie die mensen met een beperking kan helpen. Alle teams krijgen hulp van een coach vanuit Sogeti bij de uitvoering van de opdrachten. Voor de studenten is dit een heel leerzaam project en daarbij komen er ook echt mooie en gave innovaties uit.  

Activiteiten voor Young Professionals 

Naast mijn werk vind ik het leuk om nog wat extra’s te doen voor Sogeti. Zo heb ik twee jaar in het bestuur van Young Sogeti gezeten. Young Sogeti organiseert allemaal leuke en handige evenementen voor alle Sogetisten onder de 32. Doordat ik bestuurslid ben geweest, heb ik allemaal nieuwe collega’s leren kennen en heb ik gave acties mogen opzetten. Ook vond ik het leuk om te bedenken hoe Sogeti nog aantrekkelijker kon worden voor young professionals. Laatst had Young Sogeti de Young Sogeti clean-up georganiseerd. Na inschrijving kreeg je een pakket thuisgestuurd met een prikstok en afvalzakken om het zwerfafval op te ruimen. Een leuk en goed initiatief want je ziet steeds meer afval liggen overal. Wij hebben met alle deelnemers uit de omgeving van Eindhoven afgesproken om samen te gaan prikken. Hierdoor heb ik weer nieuwe collega’s ontmoet en nu is Eindhoven weer een stuk schoner!  

De favorieten van Jaap Joris: 

  • Apps: Whatsapp 
  • Websites: YouTube 
  • Gear: Mijn Jabra oortjes, deze gebruik ik zowel voor bellen als voor muziek 
  • Film: The Wolf of Wall Street 
  • Muziek: Hardstyle

Word jij mijn collega?

Relatie bouwen, mooie klanten en fijne collega's iets voor jou? Bekijk dan de vacature voor accountmanager Insurance. 

Naar vacature

Kan ik je helpen?

Profiel foto Chiel Kronenburg Manager Recruitment
Phone number: +31627746316

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs