Deniz Full Stack Developer Microsoft

Mensen blij maken als Software Engineer

Fun in je werk

Deniz Mendes Duarte werkt al negen jaar bij Sogeti. Wat hij zo leuk vindt aan zijn baan is mensen blij maken met nieuwe of verbeterde applicaties. Ook vertelt hij over pizzasessies en wat die inhouden. Lees zijn blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Full Stack Developer Microsoft

Mijn hele leven ben ik al bezig met computers. Op mijn twaalfde kreeg ik mijn eerste computer en sindsdien ben ik dingen gaan uitproberen met verschillende programmeertalen. Nu werk ik al negen jaar bij Sogeti. Ik werkte eerst bij een ander bedrijf als systeembeheerder maar dat ging me op ten duur een beetje vervelen. Ik ging op zoek naar een nieuwe baan met meer uitdaging en afwisseling. Bij Sogeti kon ik aan de slag als Developer Microsoft, een hele uitdagende functie. En er zijn veel mogelijkheden en kansen om je te ontwikkelen bij Sogeti wat me ook heel erg trok. Nu ben ik nog steeds bezig met het behalen van nieuwe certificaten om mijn kennis te verbreden. Binnen dit vakgebied is er ook veel afwisseling. De vragen van de klanten veranderen maar ook blijven er nieuwe technieken zich ontwikkelen. 

Mensen blij maken

Wat ik het allerleukste vind aan mijn baan is dat ik mensen kan helpen en blij maken. Aan het begin van een project ga ik in gesprek met de personen die tegen een probleem aan lopen. We kijken samen naar de wensen en vervolgens gaan wij aan de slag. Om dan vervolgens te zien dat het probleem is opgelost en iedereen weer blij is met de systemen vind ik heel fijn en leuk. Momenteel zit ik al 5 jaar in opdracht bij een technische groothandel. We zijn nu bezig met verschillende interne applicaties. Zo verbeteren we bestaande applicaties, of als er vraag is naar een nieuwe functionaliteit, dan maken we dat. Omdat ik een Expert Full Stack Developer Microsoft ben, help ik zowel aan de Front-end als aan de Back-end, wat kan zorgen voor een hele diverse dag.

Pizzasessies met software engineers

Vanuit Sogeti worden veel dingen georganiseerd om kennis te delen of op te doen. Wat ik zelf altijd heel leuk vind zijn de pizzasessies. Een collega vertelt over wat hij doet tijdens zijn opdracht en welke technieken daarbij te pas komen. Hierdoor hoor en leer je vaak nieuwe dingen die je mogelijk zelf ook kan gaan toepassen. Omdat het publiek heel divers is zijn er soms ook managers bij die graag meer willen weten wat er allemaal speelt. Deze sessies zijn altijd rond etenstijd. En hier komt de pizza in beeld. Tijdens het leren en luisteren kan je lekker een pizza eten wat zorgt voor een hele gezellige en laagdrempelige sfeer. Ook ga je vaak zelf aan de slag met het onderwerp waardoor je het direct in de praktijk brengt. Een ander leerzaam en leuk evenement is Gouvieux. De laatste keer dat ik dit heb ervaren, zaten we met zijn allen in een kasteel. Hier konden we allerlei technische sessie bijwonen in de verschillende delen van dit kasteel. Ondertussen werd ook al het eten verzorgd en kon je blijven slapen. Het is vooral heel gezellig, leuk en leerzaam. Een andere favoriet van mij binnen Sogeti is de kick-off. Het is altijd leuk om te zien hoe groots en professioneel dit wordt aangepakt.

Escape rooms

In mijn vrije tijd game ik graag en speel ik verschillende bordspellen. Maar wat ik nog leuker vind is om samen met vrienden een raadsel op te lossen in de vorm van een escape room. Het teamverband en de tijdsdruk zorgen voor gezelligheid maar ook spanning en druk. Dit soort escape rooms doen me ook enigszins denken aan mijn werk; het oplossen en onderzoeken van problemen in teamverband en vaak ook met de nodige tijdsdruk. Ook binnen Sogeti hebben we een soort van online escape room gedaan. Dit was meer het oplossen van een crime scene, wat heel anders was, maar ook erg leuk en gezellig met de groep. Dit soort dingen maken het werken bij Sogeti extra leuk.

De favorieten van Deniz:

  • Apps: Spotify, Relay for Reddit, Notities app (voor ideeën)
  • Websites: YouTube, Nu.nl
  • Gear: mijn noise canceling headphones
  • Film: Inception (maar Shutter Island is ook echt een aanrader!)
  • Muziek: Ik luister alles wel, maar ik denk dat ik het meest luister naar EDM en dan het meest naar catstep (volgens Spotify). Drum-'n-bass kan ik ook erg van genieten.

Software Engineer iets voor jou?

Pizzasessies of Microsoft lunchsessies staan in het teken staan van kennisdeling. Wil jij ook graag meedoen met deze sessies? Neem dan contact op of bekijk de vacature!

Naar vacature

Deel het verhaal van Deniz

Kan ik je helpen?

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs