Megan Meezen banner

Microsoft Power Platform biedt kansen

Microsoft Power Platform

Met haar technisch bedrijfskundige achtergrond werd Megan Meezen kort na haar start bij Sogeti enthousiast van de mogelijkheden die het Power Platform biedt om bedrijfsprocessen te automatiseren. Lees haar blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Voordelen Microsoft Power Platform 

Het Microsoft Power Platform bestaat uit verschillende applicaties: Power BI, Power Apps, Power Automate, en Power Virtual Agents. Er zijn drie dingen waardoor ik het zo interessant vind:  

  • Toegankelijkheid 
  • No-code/low-code 
  • Eenvoud in automatiseren 

Ten eerste kan elke organisatie gebruik maken van het Power Platform. D 599 it zit namelijk inbegrepen in alle standaard Microsoft Office 365 licenties. Een organisatie hoeft dus niet een dure applicatie aan te schaffen om een simpel proces te kunnen automatiseren, dit kan gemakkelijk met Microsoft Power Automate.  

Ten tweede is het Power Platform no code/low code. Met de no code/low code-aanpak maakt Microsoft Power Platform het aanzienlijk eenvoudiger om waardevolle inzichten uit data te genereren, applicaties te implementeren, krachtige workflows te creëren en AI te kunnen benutten. Deze mogelijkheden zijn intuïtief en werken via een simpel drag-and-drop systeem. 

Ten derde is dat het zo ontzettend gemakkelijk is om met behulp van het Power Platform processen te automatiseren. Ik heb in mijn korte tijd bij Sogeti veel ervaring kunnen opdoen op het gebied van Power Platform en heb diverse solutions kunnen implementeren. Bij een van deze solutions heb ik een driedaags werkproces kunnen terugdringen naar een halve dag werk. Bij deze organisatie werden dagelijks grote hoeveelheden Excellijsten per mail opgestuurd om management rapportages te creëren. Het verwerken daarvan werd veelal handmatig gedaan: downloaden, controleren, analyseren en vervolgens in een PowerBI rapportage verwerken. We hebben toen met Power Automate het gehele proces kunnen automatiseren. Het werk van een Power Platform developer is veelzijdig en blijft uitdagend.  

Leerpaden Micro 599 soft Power Platform 

Ons team bestaat uit collega’s met allemaal verschillende achtergronden, en dat heeft als voordeel dat vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken kunnen worden opgelost. Iedereen kan het leren zolang je een passie hebt voor procesoptimalisatie. Bij Sogeti hebben we verschillende leerpaden voor Power Platform development. Daarbij begeleiden ervaren collega’s de nieuwe collega’s tijdens de klantopdrachten. We leren ook veel van elkaar tijdens de pizzasessies. Deze organiseren we elke maand en staan in het teken van het Power Platform. Als je zelf aan de slag gaat dan is er ook de mogelijkheid om je eigen pizzasessie te organiseren en nieuwe collega’s te ontmoeten. Verschillende onderwerpen komen hier aan bod; van het maken van je eigen Mixed Reality Power App tot een custom connector.   

Leren en ontdekken bij Sogeti 

De studie Technische Bedrijfskunde gaf mij een mooie combinatie van IT, business consultancy en procesoptimalisatie – zoals ik het zie: de vraag achter de vraag zoeken en het dan oplossen. Ik ben leergierig en wil altijd weten hoe dingen werken. Bij Sogeti ben ik begonnen als Young Professional. Tijdens het traineeship heb ik kunnen ontdekken wat écht goed bij mij pa 599 st. Je volgt cursussen en doet meteen praktijkervaring op door met een vraag van een klant aan de slag te gaan. Ook in mijn vrije tijd volg ik trends en ontwikkelingen. Zo kijk ik bijvoorbeeld naar tech YouTubers , luister ik naar podcasts en zit veel op technische forums als Reddit. Tegenwoordig ben ik ook aan het experimenteren met de Oculus (VR-bril). Deze heb ik voor mezelf gekocht omdat ik het leuk vind om daar wat mee uit te proberen. Inmiddels is er een hele groep collega’s enthousiast geworden en zijn we samen aan het ontdekken hoe we VR en de Metaverse op het werk kunnen inzetten.  

De favorieten van Megan

  • Apps: Spotify, Youtube
  • Websites: Reddit 
  • Gear: Samsung Galaxy buds, Oculus quest 2
  • Film: Dune (2021)
  • Muziek: Retrowave, EDM

Heb je Microsoft Power Platform ambities? 

Ben je op zoek naar innovatieve projecten bij mooie klanten waar je jezelf in teamverband steeds verder ontwikkelt? Als Microsoft Power Platform professional kom je bij ons in een hecht team van pragmatische doeners waarbij fun en ontwikkeling hand in hand gaan. Wij zijn Microsof 599 t Partner van het jaar waardoor je bij ons 'Champions League' in je vak speelt. Wij hebben nog volop mogelijkheden. Bekijk de vacature of neem contact op. We helpen je graag verder. 

Naar vacatures

Vacature Power Platform Engineer

Je wilt oplossingen bedenken met behulp van Power Apps, flows, dashboards en/of virtual agents. En meehelpen aan het bouwen van deze oplossingen voor klanten. Hierbij maak jij gebruik van de nieuwste technologieën én van jouw eigen creativiteit.

Naar vacature

Vr 599 agen? Laat het me weten!

Sogeti Tanja Nieboer
Phone number: +31621410771

Blogs lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs

0