Mijn transformatie naar enthousiaste Sogetist

Traineeship Tester

Een rollercoaster

Een bomvolle eerste vier maanden heeft Puck Blom achter de rug. Van een business course tot TMAP-certificering, symposium organiseren, sporten met collega’s tot het figureren in een video - compleet met dienblad! Lees haar blog.

Vacatures Young Professional

Sogewhat?

De eerste keer dat ik de naam Sogeti hoorde vallen, dacht ik alleen maar: “Sogewhat”? Tot een half jaar geleden had ik nog nooit van dit bedrijf gehoord. Wel van Capgemini (het moederbedrijf), maar het indrukwekkende IT-zusje was ik nog niet tegengekomen. Toch ben ik nu een ruime 4,5 maand met ontzettend veel plezier aan het werk voor Sogeti. Waarom ik zo enthousiast ben? Lees en huiver.

Starten bij Sogeti

Een heuse Business course in Ohio (USA), een video-cv opnemen, een TMAP-certificaat halen, een symposium organiseren, zelf een training opzetten om doelen te stellen, sporten met collega’s, nog meer trainingen volgen en dan vergeet ik er vast nog een paar. Dat is hoe mijn eerste vier maanden bij Sogeti er uit zagen. Ik hoor je denken, past dat allemaal wel in 4 maanden? Zeker wel en ik vond het nog leuk ook! Ik zal je eerlijk bekennen, af en toe was het wel een rollercoaster. Zoveel nieuwe informatie, kennis, collega’s en indrukken. Regelmatig duizelde het ook, maar gelukkig zijn daar de Sogetisten to the rescue! Alle collega’s die ik heb ontmoet, zijn vriendelijk, behulpzaam, bereid om je te helpen én eindigen praktisch elk gesprek met ‘Als ik je nog ergens mee kan helpen, dat doe ik graag!’. Best uniek, dat dat zo in het DNA van een Sogetist zit. 

Netwerken, netwerken en nog meer netwerken...

Kenmerkend voor een bedrijf dat aan detachering doet. Vooral als Young Professional, als de specifieke werkervaring op jouw cv nog niet voor je kan spreken, is het jouw persoonlijkheid en overige kwaliteiten die de doorslag geven. Dat komt het beste over in het echt, met interactie. Dat was best even wennen in het begin, maar door met mensen in gesprek te gaan, gaan er balletjes rollen en ontstaan er ineens kansen waar je ze wellicht niet zou verwachten. Toch is dat lastiger in deze periode. Ik ben groot fan van de spontane gesprekken bij de koffiemachine, ‘where the magic happens’. Het gebrek hieraan zorgt ervoor dat ik (en rest van Sogeti) niet verdrietig en bedroefd in een hoekje gaan zitten om deze interactie te missen. Nee, wij gaan op jacht naar andere opties en mogelijkheden. 

Probeercultuur 

Ik weet eigenlijk niet of dit een officieel woord is (wellicht een inzending voor het Van Dale Woord van 2020), maar ik kan geen betere beschrijving bedenken. Niet alleen is er volop ruimte voor eigen initiatieven, maar deze worden vanuit Sogeti ook actief gestimuleerd. Neem het team video cv als voorbeeld. Vanuit Sogeti kwam in de bijzondere COVID-tijd de vraag om ons op een creatieve manier als team in de spotlight te zetten. Samen met twee collega’s ben ik direct aan de slag gegaan en het idee voor ‘De drie musketiers van Sogeti’ was geboren. De creatieve vrijheid bij deze opdracht heeft ervoor gezorgd dat er een fantastische video is ontstaan met een duidelijke boodschap én een knipoog (al zeg ik het zelf). De video is daarna door veel Sogeti collega’s gedeeld, op LinkedIn en met klanten en we hebben ontzettend veel positieve feedback mogen ontvangen. Soms is het even zoeken naar de balans tussen vrijheid en begeleiding. Dat is natuurlijk een fine line, maar gelukkig kun je altijd terecht bij jouw Career Manager. Hij of zij helpt jou zelf weer op weg of koppelt je aan iemand die dat kan. Zo kun je zelf de balans creëren waar jij je goed bij voelt. 

Samen ben je sterker

Wat ik nog meer bijzonder vind aan Sogeti, is dat zij een grote variëteit aan mensen en achtergronden aannemen, vooral als Young Professional (Starter). In twee maanden word je klaargestoomd en haal je een aantal technische certificaten. Naast deze ‘standaard’ kwaliteiten, waardeert en motiveert Sogeti de eigen kwaliteiten extra. Om nog even bij het voorbeeld van de video te blijven, ik maakte regelmatig content (bijvoorbeeld vlogs) tijdens mijn vorige werk, Thom heeft ervaring met visual effects en camerabeelden en Rutger heeft als acteur de fijne kneepjes van storytelling in de vingers. Dit zijn allemaal kwaliteiten die je tijdens het testwerk niet snel inzet, maar toch zit hier onze meerwaarde. Zo heb je een solide basis met unieke kwaliteiten die waardevol zijn voor de klant. 

De favorieten van Puck:

  • Apps: Spotify, Videoland, Stocard, Peaks en Instagram

  • Websites: Pinterest, verschillende kook- en bakwebsites en Marktplaats

  • Gear: Smartwatch van Garmin en Google Home (met o.a. Philips Hue lampen) 
  • Film: De schaakkoningin

  • Muziek: Van funky jazz tot ballads (op dit moment BLØF, Andy Grammer en Elske DeWall)

  • Boek: Ik ben pelgrim van Terry Hayes 

Starten met een nieuwe baan is altijd spannend, vooral als je ook nog een grote overstap maakt qua vakgebied. Maar ik had niet blijer kunnen zijn dat ik bij Sogeti werk. Lijkt het jou ook wat? Neem gerust contact met me op of bekijk de vacatures.

Naar vacatures Naar LinkedIn van Puck

Kan ik je helpen?

Simone de Boer Teamlead Recruitment
Phone number: +31611602859