Muzikaal bos vol sensoren met Your Plant Band

Lex Joosten werkt bij Ignation, de start-up van Sogeti. Met zijn innovatie Your Plant Band, een muzikaal bos vol sensoren, heeft hij afgelopen oktober meegedaan aan het Amsterdam Dance Event (ADE) Soundlab.

En nu staat hij op 30 januari, tijdens de jaarlijkse Sogeti Kick Off, met de Your Plant Band op de TechLabs vloer. We vragen Lex naar wat zijn demo precies inhoudt en hoe hij de ontwikkeling van IoT en sensoren ziet in de toekomst.

 

Foto Lex Joosten van Ignation tussen planten door Nathan Vennekens

Wat is Your Plant Band?

Your Plant band is een hersenspinsel dat mens, natuur en muziek wil verbinden. Door snelle technologische ontwikkelingen vergeten we soms om ons heen te kijken. Terwijl onze connectie met de natuur juist zo'n mooie rustgevende uitwerking op ons heeft.

Vaak worden we zo opgeslokt door ons online leven, dat we vergeten rond te kijken naar al het moois dat de aarde te bieden heeft. Maar in plaats van technologie te vervloeken, laat Your Plant Band zien dat technologie, natuur en muziek juist heel goed met elkaar zijn verbonden. Bezoekers kunnen door een muzikaal bos lopen en spelenderwijs de planten en de muziek ontdekken.

 

Foto Lex Joosten van Ignation bij planten door Nathan Vennekens

Wat hield de samenwerking met ADE in?

ADE Soundlab is een meerdaags programma waar de nieuwste innovaties op het gebied van muziek productie, en instrumenten worden tentoongesteld. Elk jaar wordt er een selectie gemaakt van de meest innovatieve instrumenten die worden tentoongesteld op het evenement. Als Your Plant Band mochten wij in het kader van ADE Soundlab tentoonstellen in de MADE.com showroom. 

 

Foto Lex Joosten raakt plant aan door Nathan Vennekens

Hoe zie jij de verdere ontwikkeling van sensoren in de toekomst?

De ontwikkeling van IoT mogelijkheden gaat ongelooflijk snel, waar ik veel potentie in zie is de ontwikkeling van Bio-sensoren voor de gezondheidszorg. Dit zal de diagnose van patiënten veel makkelijker en nauwkeuriger maken. 

Daarnaast hoop ik dat techniek en kunst zich steeds meer gaan verenigen. Technologie opent een hele nieuwe wereld voor kunstenaars en het is cool om te zien hoe hier hele vette projecten uit kunnen komen. 

 

Foto Lex Joosten van Ignation tussen planten door Nathan Vennekens

Als je (nog) niet voor Sogeti of Ignation werkt waar kun je dan Your Plant Band bewonderen? 

We hebben nog een aantal hele coole evenementen in het verschiet. Zo staan we 15 februari op ‘Event Summit’, het grootste event voor de evenementenbranche. Daarnaast staan we deze zomer bijvoorbeeld ook op een bruiloft, en op een aantal muziekfestivals. Het is heel grappig hoe divers de opdrachten zijn, wij dachten in het begin dat het voornamelijk interessant zou zijn voor muziekfestivals, maar er blijkt dus interesse vanuit allerlei hoeken te zijn. Heel leuk!

Profiel foto Fedoua Azghiri Manager Arbeidsmarkt Communicatie
Phone number: +31615 47 26 53