Cleanup Young Sogeti

Nederland een stukje schoner maken

Young Sogeti Cleanup actie

Young Sogeti wilde én collega’s een goede reden geven om achter hun beeldscherm vandaan te komen én meteen een bijdrage leveren aan een schonere omgeving. En dat is gelukt. Check de aftermovie.

Het cleanup idee

Gedurende een week een extra stimulans krijgen om achter je laptop vandaan en in beweging te komen. Dus lekker naar buiten gaan en daar de omgeving opruimen. Iedereen die zich had aangemeld voor de actie kreeg een pakket toegestuurd met attributen om op te ruimen: vuilniszakken, een prikstok, handschoenen en als finishing touch een zonnebril en snack. Deelnemers konden punten verzamelen. Je kreeg punten wanneer je foto’s van zwerfvuil maakte en je kreeg extra punten voor een volle vuilniszak. 

Watch Dit was de YS Community CleanUp! on YouTube.

De applicatie

Leden van de Young Sogeti crew, een frontender, een backender en een infra engineer hebben gezamenlijk in twee weken tijd een app gebouwd. In de app konden de deelnemers de foto’s van het zwerfvuil en de volle zakken uploaden. Daarmee werd inzichtelijk waar het zwerfvuil lag en werd meteen ook de puntentelling bijgehouden. De applicatie werd gehost op het AWS Beanstalk platform, de data werd ontsloten richting AWS Quicksight om middels BI een hotspot map te visualiseren.

Groene omgeving

Voor elke volle vuilniszak, plant Sogeti een boom in haar eigen Sogeti bos, dus ook voor de lange termijn wordt er een bijdrage aan een groenere omgeving geleverd. Ook gebruiken we de data van de foto's om een input te leveren aan non-profit organizations, die zich bezighouden met de ontwikkeling en het trainen van AI modellen. 

Een resultaat om trots op te zijn 

In een week tijd hebben de deelnemers meer dan 127 vuilniszakken verzameld. Dat is veel zwerfvuil dat uit ons straatbeeld is weggehaald. En 127 zakken zijn eenzelfde aantal 127 bomen die worden geplant. Daarnaast zijn er 422 foto's verzameld van vuilnis, benodigd voor het trainen van AI modellen op het gebied van trash-detection en prevention.

We doen nog meer!

Bij Sogeti zijn we begaan met de maatschappij. Bekijk wat we nog meer doen. 

Naar Wij en Maatschappij

Deel dit artikel

Kan ik je helpen?