Op welke stationshalte sta jij?

Sinds mijn start bij Sogeti twee jaar geleden is de tijd voorbij gevlogen. Twee jaar waarin ik ben overspoeld met nieuwe ervaringen, veel leuke contacten en uitdagingen die ik niet van te voren kon voorspellen. Ik ben Jeroen Groot en ben werkzaam als Team lead van het Young professional Recruitment team.

 

Foto peter bij NS trein

Waarom ik koos voor Sogeti

In het derde jaar van mijn opleiding Human Resource Management heb ik al gekozen voor Sogeti als werkgever. Sogeti is voor mij als een moderne stoomlocomotief welke op volle kracht vooruit gaat. Innovatie, samenwerken en vakmanschap zijn de kolen in de stoomketel. Ook al gaat de trein ontzettend snel, toch voelt het als veilig en stabiel. In deze trein mag ik mensen leren kennen, door deuren lopen en springen naar een andere coupe. Dit is spannend en je moet goed timen. Gelukkig helpen collega`s mij hiermee.

Sogeti voelt voor mij als klein en persoonlijk met de ontwikkelingsmogelijkheden van een grote organisatie, voor mij de ultieme match. Een cultuur waarbij vakmanschap, plezier en passie centraal staan en mensen graag van elkaar leren.

Impact

Bij de werving van Young professionals richt ik mij voornamelijk op mensen die echt blij worden van het vakgebied van Artificial intelligence, Robotics, Testing, Cloud technology, DevOps, Security en Data Science. De natuurlijke drive en passie voor het vakgebied zijn ingredienten voor een mooie relatie met Sogeti. Naast de opleidingsmogelijkheden en een open informele cultuur zoeken steeds meer Young Professionals betekenisvolle projecten. Ze willen daadwerkelijk impact maken op de maatschappij.

Bij Sogeti is dit mogelijk met opdrachten die impact hebben op de hele Nederlandse bevolking of door simpelweg elk jaar mee te doen met de Sogeti Opkikkerdag. Een dag waarbij Sogetisten 80 gezinnen begeleiden met een ziek kindje om een dag de ziekte te vergeten. Dit kenmerkt Sogetisten, collega`s die andere willen helpen en daadwerkelijk het verschil willen maken.  

Werken aan mijn ontwikkeling

Sinds september word ik uitgedaagd op een manier waardoor de grond onder mijn voeten begint te schudden. Ik neem deel aan het SUCCES-programma, waarbij ik me in mijn persoonlijke leiderschap mag verdiepen. Ik kan even uit de trein stappen en nadenken over welke richting de trein op moet gaan! Op welke manier kan ik bijdragen aan de stabiliteit en snelheid van de trein? Dit is één van de trajecten binnen Sogeti waarbij je de organisatie beter leert kennen.

Hoe ziet 2018 er voor jou uit?

Nu aan het einde van het jaar breekt voor veel mensen een tijd aan waarbij je nadenkt over jouw doelstellingen voor 2018. Moeten voornemens en doelstellingen altijd heel ambitieus zijn? Of mag je ook wat minder hard zijn voor jezelf en gewoon blijven zitten in de trein? Vanuit mijn rol als recruiter geef ik graag een aantal tips mee om mee te nemen in je overpeinzingen als starter op de arbeidsmarkt.

Vier tips voor jouw nieuwe baan?

  1. Denk na over wat jij belangrijk vindt in jouw eerste baan.
  2. Welke cultuur past het beste bij jou?
  3. Op welke manier wil jij impact maken?
  4. Orienteer je goed en volg je intuitie.

Kom jij ook op gesprek?

Stap jij op bij station Sogeti? Ik wissel graag van gedachten met je over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden.

Jeroen Groot Operations Manager Quality Engineering & Testing +316-55697334