Niels software engineer Microsoft

Plezier en jezelf ontwikkelen binnen de Interaction community

Volop ontwikkeling

Niels is software engineer Microsoft. Hij blijft zichzelf graag ontwikkelen en dat kan hij goed bij het Interaction netwerk. Ze organiseren verschillende kennissessies en ook leuke borrels. Lees zijn blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Startups helpen met opzetten webwinkels

Toen ik was afgestudeerd aan de opleiding Communicatie en Multimedia Design leek het me leuk om via een startup bedrijven te helpen met hun webwinkels. Maar als snel merkte ik dat ik hiervoor eigenlijk te weinig technische kennis had. Ik ben toen een traineeship gaan doen. Tijdens dat traject beseft ik me dat ik programmeren en met code werken heel leuk vond. Maar omdat ik graag leer door dingen te doen ging ik zoeken naar een organisatie waar die combinatie mogelijk was. Bij Sogeti kon ik aan de slag bij een opdracht én ondertussen was er ook ruimte om verder te leren. Nu werk ik al bijna 5 jaar bij Sogeti als software engineer Microsoft en heb ik al veel gave opdrachten gehad.

Software maken die door veel mensen wordt gebruikt

Sinds oktober zit ik in opdracht bij een technische groothandel. Samen met een team van vijf andere Sogetisten houden wij ons bezig met de interne backoffice website en applicaties. Mijn werk bestaat uit twee onderdelen, het werkend houden van bestaande systemen en het moderniseren en toevoegen van nieuwe functionaliteiten aan systemen. Hierdoor blijft mijn werk heel divers, wat ik echt belangrijk vind. Ook is het heel gaaf om te zien dat de dingen die wij maken met het team worden gebruikt door zo’n grote organisatie en vele klanten. Wat ik belangrijk vind aan mijn werk is plezier. Binnen Sogeti worden er veel leuke dingen georganiseerd en moedigen ze je aan om nieuwe dingen te blijven leren. Samen met een uitdagende opdracht zorgt dit voor een hele fijne werksfeer. 

Interaction netwerk

Binnen Sogeti zijn er verschillende communities of netwerken - guilds worden deze genoemd. Dit zijn groepjes van Sogetisten die interesse hebben in hetzelfde onderwerp. Zo heb ik me aangesloten bij de Guild 'Interaction'. We zijn nu met ongeveer 10 mensen die uit verschillende hoeken komen van Sogeti. Van testen tot design en nog veel meer, maar allemaal gedeelde interesses in interaction en usability. We organiseren zelf verschillende trainingen of we delen verhalen met elkaar over onze ervaringen. Wat ook heel erg leuk is, is dat we in Amsterdam een laboratorium hebben waar we onze functionaliteiten kunnen testen. Groepjes testpersonen komen daar naartoe en dan mogen ze aan de slag met hetgeen wat wij hebben gemaakt. Usability-experts van Sogeti observeren wat er gebeurt en wij krijgen deze informatie weer terug. Hierdoor kunnen we goed beoordelen of onze producten ook echt werken en hoe goed ze werken. Dit soort dingen maken deze Guilds echt heel leuk en interessant. 

Samenwerken zit in mijn bloed

Toen ik 5 was ben ik op scouting gegaan en dat heb ik nooit meer losgelaten. Nu help ik nog steeds mee bij de scouting en ben ik leidinggevende. Samen met andere vrijwilligers organiseren we verschillende activiteiten voor kinderen van elf tot vijftien jaar oud. Het gaat van een speurtocht doen tot een potje voetbal. Zelf vind ik het leukste om een vuurtje te stoken, een speurtocht uit te zetten of gezellig kaartspelletje te doen. Ik vind het superfijn om met verschillende mensen samen te werken en van elkaar te leren, zowel op de scouting als op mijn werk en in de Guilds.

De favorieten van Niels:

  • Apps: Facetime, Whatsapp
  • Websites: Board game arena
  • Gear: mijn geluidsinstallatie 
  • Film: The Big Lebowski
  • Muziek: Synthwave, The Midnight, Roxi Drive

Nog veel meer netwerken!

Benieuwd welke andere netwerken we hebben en wat ze allemaal doen? Neem contact op of bekijk de vacatures. 

Naar vacatures

Deel dit artikel

Kan ik je helpen?

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs