Edo Java Solution Architect

Return of the (Java) legend

Lead Solution Architect komt terug

Edo Hendriksen kreeg een mooie uitdaging aangeboden bij een andere werkgever. Door te vertrekken, besefte hij wat hij achter had gelaten. Lees in zijn blog waarom hij weer terug is bij Sogeti of bekijk de vacatures.

Naar vacatures
 

Zit ik op mijn plek?

Bijna iedereen vraagt het zich af en toe wel eens af: zit ik wel echt op mijn plek op werkgebied? Wat verwacht ik eigenlijk van mijn werkgever, van mijn werkomgeving en van mijn rol? Ruim twee jaar geleden nam ik na zo’n moment van zelfreflectie de stap om, na bijna 20 jaar, te vertrekken bij Sogeti. Een net wat andere rol bij een heel ander soort werkgever lonkte naar mij, en ik heb deze kans met beide handen aangegrepen. Ik kwam terecht bij een mooi bedrijf en kreeg een uitdagende rol als architect. Het leverde mij interessante en waardevolle nieuwe ervaringen op. Maar daarnaast bleek het mij ook een beter zelfinzicht op te leveren. En het was juist vanwege dit inzicht dat ik twee jaar later weer aanklopte was bij mijn oude vertrouwde clubje. Ik werd warm onthaald, er werd zelfs gesproken over de Return of the Legend.

Watch Return of the (Java) legend | Edo Hendriksen on YouTube.

Zoveel keuzes! Java professionals zijn populair

Zeker als Java-professional zit je tegenwoordig gebeiteld. De vraag naar goede developers en architecten is enorm. Zo erg zelfs dat een mooi LinkedIn-profiel met veel Java-development bijna garant staat voor een niet-aflatende stroom van, al dan niet hijgerige, recruiters die je proberen te verleiden om vooral toch bij hun opdrachtgever te komen werken. Maar waar ben jij nou echt op jouw plaats? Waar word jij gelukkig van? Ga je voor de vastheid bij een IT-afdeling van een groot bedrijf? Kies je voor de afwisseling van detachering dan wel consultancy? Of voor het ondernemerschap van ZZP-en? Voor een groot bedrijf, klein bedrijf, specialistisch of juist breed? Hoogste salaris? Leuke extra’s? Of misschien heb je nog wel heel andere overwegingen. De veelheid aan mogelijkheden maakt die keuze vaak niet gemakkelijk. Alles heeft z’n voors en tegens en het gras bij de buren lijkt dan soms wel groener, maar is het dat ook?

Ontdek wat je waardevol vindt

Als je het ongemakkelijke gevoel hebt dat je niet helemaal op je plek zit, dan is het goed om daar iets mee te doen. Dan ga je onderzoeken wat jij werkelijk waardevol vindt en waar je aan wilt bijdragen, en of dat voldoende tot z’n recht komt op dit moment. En zo niet, op wat voor soort plek jouw talenten dan wel het beste worden benut. Daar kan bij horen dat je eens een ander spoor gaat bewandelen. Als je doet wat je altijd deed, krijg je immers wat je altijd kreeg. En waar die zoektocht mijzelf bijvoorbeeld in eerste instantie wegvoerde van Sogeti, leidde die mij vervolgens juist weer terug. Dat kan dus ook.

Goed gevoel bij actieve Java-community

Voor mij was de terugkeer naar Sogeti een hernieuwde waardering van wat ik echt belangrijk vind. De afwisseling van werkzaamheden en opdrachten. De actieve Java - community, de fijne collega’s en het gepassioneerde vakmanschap om mij heen. De zekerheid van degelijke arbeidsvoorwaarden en goede regelingen en faciliteiten. Er bleek in mijn afwezigheid wat dat betreft ook nog eens een hoop te zijn veranderd waar ik heel enthousiast van werd. Een Return of the Legend? Blijkbaar heb ik in het verleden veel voor het bedrijf en collega’s kunnen betekenen, dat is natuurlijk hartstikke fijn. Ik hoop dat in de toekomst weer te kunnen doen. Voor mijzelf voelt het vooral als thuiskomen. Ik ben echt op mijn plek en dat is waar het voor mij uiteindelijk om draait.  

De favorieten van Edo:

  • Apps: YouTube, NOS
  • Websites: topotijdreis.nl
  • Gear: iPhone, Panasonic Lumix, Nintendo Switch
  • Film: The Matrix
  • Muziek: singer-songwriters, smooth jazz

Iets voor jou?

Ben jij zelf Java Developer en ben je op zoek naar een volgende stap in een omgeving met veel enthousiaste collega's met alle ruimte voor groei? Neem eens contact op om te praten over de mogelijkheden bij Sogeti. Wie weet word jij wel mijn nieuwe collega!

Naar Java vacatures

Deel het verhaal van Edo

Kan ik je helpen?

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs