Rick Bakker is benoemd tot MVP van Microsoft

Microsoft MVP Rick Bakker

Zo’n twee jaar geleden begon Rick met kennis delen 

Met blogposts en ook video’s deelt hij zijn enthousiasme over Power Apps met de community. Hij noemt zichzelf een volwassen legobouwer. Lees zijn blog of ga naar vacatures.

Naar vacatures

Bijzondere titel dankzij kwaliteit

MVP is een hele bijzondere titel die staat voor Most Valuable Professional.  MVP worden is niet iets waarvoor je examen kunt doen. Het is een beloning van Microsoft die je krijgt als je je hebt ingezet voor de gemeenschap. Dat kan door het maken van blogposts, video’s of een usergroup oprichten en in stand houden of tools ontwikkelen die je gratis ter beschikking stelt.  Er zijn dus meerdere manieren. Ongeveer 1 à 2 jaar geleden ben ik begonnen met maken van mijn blogpost  om mijn kennis te delen. Begin vorig jaar heb ik dit uitgebreid met het maken van video’s - wat ik trouwens ook echt wel heel leuk vind. Zo ben ik op een gegeven moment onder de aandacht gekomen bij een aantal mensen en ben ik voorgedragen. Daarna ga je het proces  in. Hierbij moet je aangeven wat je allemaal doet en afgelopen jaar hebt gedaan. Een commissie van Microsoft-medewerkers gaat dan toetsen, onder andere op basis van bijdragen van de bestaande MVP’s. Blijkbaar werd de kwaliteit van mijn content gewaardeerd. Want daar gaat het om. Kwaliteit en niet kwantiteit.   

Creativiteit in Power Apps

Ik ben een Business Application MVP en ik richt me heel erg op het Power Platform en daarbinnen specifiek op Power Apps. Het leuke daarvan vind ik het creatieve. Er zit zowel een technische als ook ook een creatieve component aan.  Die combinatie die vind ik gewoon hartstikke leuk. Ik automatiseer al jaren processen met ‘off-the-shelf’-tools. Voorbeelden zijn goedkeuringsprocessen, het registeren en afhandelen van QHSE-incidenten of registeren en afhandelen van uit te voeren taken. Ik ben dus geen echte ontwikkelaar, maar meer een volwassen lego-bouwer. Met allemaal blokjes maak ik een toepassing. 

Delen is wat ik leuk vind om te doen

Bij mijn vorige werkgever is mijn liefde voor het delen begonnen. Mijn boodschap was: als je wilt weten wat ik doe en wat ik leuk vind, ga dan naar mijn blogpost site of naar mijn YouTube channel.  Het vertellen en delen beviel zo goed dat ik eigenlijk ben blijven doorgaan met content genereren.  Een van de achterliggende doelen voor mij, was dat ik graag beter wilde worden in Engels en dat is gelukt. Ik merk dat het spreken mij gemakkelijker afgaat, zelfs publiekelijk. 

De favorieten van Rick:

  • Apps: Twitter, WhatsApp en Google Maps
  • Websites: https://www.powerplatformexercises.com 😊
  • Gear: Mijn wandelschoenen en mountainbike
  • Film: Once Upon a Time in the West
  • Muziek: Geen. Ik vind heel veel soorten muziek prettig maar heb wel bepaalde muziek voor bepaalde momenten.

Mooie beloning

Het behalen van de titel is voor mij niet een startsein dat ik nu wat anders ga doen. Ik vind mijn werk erg leuk.  Ik zit erg goed op mijn plek en wil dat zeker nog een tijd blijven doen. Dit is voor mij een mooie beloning. Wordt jij net als Rick enthousiast van Microsoft Power Platform? Neem contact of op bekijk onze vacatures.

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Annemieke Stigter Recruiter
Phone number: + 31 615 618 275

In gesprek met Rick

Interview op YouTube