Security Consultant Nicole Peters: "Als ik de keuze opnieuw moest maken, zou ik weer voor Sogeti kiezen"

Als Security Consultant houdt Nicole Peters zich bezig met informatiebeveiliging. Dat doet ze op dit moment bij DICTU, de ICT-partner van verschillende ministeries. De dynamiek is wat haar zo aantrekt in de IT-branche – een branche die volgens haar echt niet alleen voor mannen, maar zeker ook voor vrouwen “superleuk” is.

 

 

 

Wat is jouw rol bij Sogeti? 

 

“Op dit moment ben ik als Security Consultant ingezet bij DICTU, de ICT-partner van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Hier stel ik samen met de interne stakeholders een visie op informatiebeveiliging op. Ook werk ik mee aan een strategisch plan om medewerkers meer bewust te maken van security. Dat willen we bereiken met trainingen, communicatie, ludieke acties en door bestaande processen te verbeteren. Het leukst aan mijn opdracht vind ik het strategisch karakter en de verscheidenheid aan werkzaamheden.”

 

Waarom heb je voor Sogeti als werkgever gekozen? 

 

“Ik heb voor Sogeti gekozen omdat ik het zo leuk vond dat in het sollicitatieproces al veel aandacht is voor de mens achter het cv. En dat blijft zo, ook nu ik er al een tijd zit. Sogeti walks the talk. Als ik de keuze opnieuw moest maken, zou ik weer voor Sogeti kiezen.”
 

Hoe zie jij je volgende stap in je carrière? 

 

“Als volgende opdracht voor Sogeti wil ik graag bij een bedrijf in de private sector aan de slag. Ik ben het best op mijn plek op een strategische functie. Als deze opdracht afloopt, zal ik dus naar zo’n soort opdracht op zoek gaan.”

 

Hoe vind je het om in de IT-wereld te werken? 

 

"Persoonlijk vind ik dit een ontzettend leuke branche. Het is ontzettend dynamisch - er gebeurt altijd wel iets en er zijn volop mogelijkheden. En het is overal nodig, dus zelfs in laagconjunctuur zijn er nog altijd goede kansen voor IT-ers.” 

 

Word jij net zo enthousiast van informatiebeveiliging als Nicole? 

 

Misschien is Sogeti wel iets voor jou. 

Meer over werken bij Sogeti

Kan ik je verder helpen?

Profiel foto Fedoua Azghiri
Manager Arbeidsmarkt Communicatie
Phone number: +31886606600