Kevin trainee testen

Snelle start door traineeship Testen

Online onboarding

Kevin Dijkman is in november begonnen als Young Professional Testen. Heeft de Ohio Business Course online gevolgd en is net begonnen met zijn eerste opdracht. Lees zijn blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Starten als Young Professional Testen 

Afgelopen november ben ik begonnen bij Sogeti. Na het afronden van de studie Informatica aan de Hogeschool van Rotterdam heb ik mijn LinkedIn profiel op beschikbaar gezet. Vrij snel werd ik benaderd door iemand van Sogeti. Ik heb vervolgens mijn cv en motivatiebrief opgestuurd. Het liefst wilde ik als developer aan de slag gaan, maar binnen mijn expertise (.NET) waren er geen vacatures beschikbaar. Toch zijn ze binnen Sogeti verder gaan kijken waar ze wel mensen nodig hadden. Vanuit de Testcommunity waren ze opzoek naar mensen die het team konden versterken. Dit sloot ook goed aan bij mijn opleiding en interesses omdat Testen ook een groot onderdeel is van development. Ik had dus al redelijk wat kennis over het Test vakgebied opgedaan. Van hieruit is het balletje gaan rollen en ben ik gestart bij Sogeti. 

Klaargestoomd worden voor het werkveld

Meteen na de start kom je in een Talenten Unit. Hier zitten alle trainees. Je gaat samen een opleidingstraject in en je leert je weg vinden binnen Sogeti. In mijn eerste twee weken hadden we de Ohio business course. Normaal gesproken gaan alle Young Professionals naar Ohio om daar 3 weken te studeren aan de Ohio University. Nu met Corona kan dat helaas niet en is er een onlineversie voor in de plaats gekomen. Omdat de docenten in Amerika zitten begon de dag met een feedback video van de dag ervoor, gecombineerd met een dagopdracht. Deze was elke keer op een andere plek op de campus opgenomen zodat wij toch nog een beeld kregen van de universiteit.  In de middag was er een live-verbinding en kon je vragen stellen. Iedere avond om 9 uur was er een deadline voor het inleveren van een teamvideo waarin je liet zien waar je op dat moment stond in het project. Er was er veel begeleiding vanuit Sogeti zelf; voor zowel team- als persoonlijke ontwikkeling. De druk was hoog waardoor je snel en goed leert om professioneel in teamverband samen te werken.

Goede persoonlijke begeleiding

Na de business course start je met de specialisatie-opleiding die ongeveer een maand duurt. In mijn geval was dat dus Testen. Hierbij leer je methodes en technieken die je nodig gaat hebben voor je werkzaamheden. Ook ontdek je hierdoor wat je leuk vindt en waar je dus in wilt doorgroeien. Verder kun je ook verschillende certificaten behalen. Ik heb nu een Tosca, AZ 900 én T-map certificaat op zak. Na twee maanden basisopleiding word je geholpen met het vinden van een passende opdracht. Op maandag, woensdag en vrijdag is er een algemene daily meet-up om te kijken hoe het gaat en of je nog ergens bij geholpen kan worden. En op dinsdag en donderdag is een meet-up take over. Hierbij mag iedereen de meeting over nemen en wat leuks of interessants laten zien, doen of vertellen. 

Aan de slag

Ik ben nu begonnen met mijn eerste opdracht bij een sportkleding bedrijf. Hier zochten ze twee Young Professionals die een senior konden ondersteunen bij de Tosca testautomatisering in een SAP omgeving. Ik doe veel nieuwe ervaringen op, soms hebben we zelfs meetings met mensen uit Amerika, China, Korea en Australië. Ik ben net begonnen maar tot nu toe is het al een te gekke ervaring. 

De favorieten van Kevin

  • Apps: Youtube, Instagram, Discord
  • Websites: Duolingo, reddit, Stackoverflow
  • Gear: Camera 
  • Film: League of extraordinary gentlemen
  • Muziek: Moeilijk om een keuze te maken. Ik luister van alles door elkaar heen 😊.

Klaar met je studie?

Starten met een eerste baan is spannend én uitdagend. Er is zo veel te ontdekken en te leren. Maar ik had niet blijer kunnen zijn dat ik bij Sogeti werk. Lijkt het jou ook wat? Neem gerust contact op of bekijk de vacatures.

Naar Traineeships

Deel het verhaal van Kevin

Kan ik je helpen?

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs