Sogeti zet haar medewerkers in hun kracht

Accountmanager Digital Assurance & Testen

Samenwerken

Yee-Fan Yeung is Accountmanager binnen de divisie Digital Assurance & Testing. Ze houdt van sparren met klanten om zo op zoek te gaan naar de beste oplossing. Lees haar blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Sparren

Accountmanagement betekent voor mij ‘passie’ hebben voor mijn vak, ‘sparren’ met de klant door samen toe te werken naar de beste IT oplossing en de ‘energieke drive’ hebben om met de klant het beste resultaat te bereiken. IT betekent voor mij niet alleen innovatie en technologie, maar het draait vooral om mensen die het gaan doen, de veranderslagkracht en de verbinding met elkaar. Door met de klant te sparren over haar uitdagingen, het vijfjarenplan en de kern van het IT vraagstuk helder te krijgen en de geschikte IT professionals op het project in te zetten, creëer je een win-win situatie. Hoe mooi en fantastisch is het om te zien als Sogetisten excelleren in hun opdracht en de klant opmerkt dat Sogeti het verschil maakt? Daar doe ik het voor en dat is mijn passie!

Breed portfolio

Binnen de divisie DA&T bedien ik een breed dienstenportfolio. Ik houd mij hoofdzakelijk bezig met alle vraagstukken rondom Testactiviteiten, Testcapaciteit, Test-improvement, Quality Assurance en DevOps transformatietrajecten. Het allerleukste aan mijn acccountmanagement vak is dat ik door klanten uitgedaagd wordt om mee te denken met hun vraagstukken of knelpunten, dit kan variëren van het professionaliseren van een Test Competence Centre tot het samen bedenken van een sourcingsconcept. Of ambitieuze klanten die hun testproces naar een hoger plan willen brengen, helpen met bijvoorbeeld de inzet van een TPI-assessment (Test Process Improvement). Dit is een quick scan op de huidige testomgeving bij de klant. We onderzoeken waar de knelpunten liggen en waar de verbeterpunten en uiteindelijk wat de gewenste situatie zou moeten zijn voor de klant. De resultaten van het onderzoek worden samengevat in een adviesrapport en gepresenteerd bij de klant. Ook kunnen wij ervoor zorgen dat aansluitend een verbetertraject in gang wordt gezet. 

Binnen Sogeti word je ook geïnspireerd met onderwerpen uit andere divisie die op de IT-agenda staan van onze klanten, zoals AI, Cloudtransities, Development, Security of Data. Hiervoor zijn er portfoliogyms (kennissessies) die maandelijks worden gehouden om met elkaar intern te sparren en kennis met elkaar te delen, tegelijkertijd ook een mooi moment om met elkaar te cross-sellen. 

Quote

"We make technology work betekent voor mij samenwerken met de allerbeste IT-professionals die passie hebben voor het testvak en dat we samen excelleren."

Internationale focus

Ik heb een achtergrond in HBO Trade Management gericht op Azië. Dat is Internationale Economie met een sterke focus op zaken doen in Zuidoost Azië.  Mijn HBO-studie is in die zin relevant omdat de klanten die ik bedien vaak een internationaal karakter hebben, waarbij crossculturele aspecten ook een rol kunnen spelen. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat ik als accountmanager op de hoogte ben van de marktontwikkelingen binnen de sector waar de klant opereert. Zo zorg je ervoor dat je ook op hetzelfde niveau met elkaar kunt schakelen en betrokken bent met de klant, wanneer deze marktontwikkelingen impact hebben op de business van de klant. Het internationale aspect vind ik ook terug bij Sogeti, waarbij je de samenwerking opzoekt met verschillende divisies of Sogetivestigingen in het buitenland en elkaars expertises inzet, om de klant optimaal te kunnen bedienen. 

Samen excelleren

Via een oud-collega ben ik uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek bij Sogeti. Hij zei dat als ik wilde excelleren, ik zeker hier op gesprek moet komen. En dat is gelukt! Samenwerken met gedreven collega’s die passie hebben voor hun vak, met z’n allen streven naar het maximale resultaat, de open communicatie, de vrijheid krijgen om te innoveren, en de diversiteit en inclusie die onderdeel uitmaakt van de cultuur heeft mij doen besluiten om voor Sogeti te werken. Ik heb leuke, betrokken collega’s en maak onderdeel uit van een hecht en dynamisch team. Het ‘wij-gevoel’ wordt uitgedragen en is ook aanwezig in onze organisatie, waardoor je samen het beste van elkaar naar boven haalt en samen gaat excelleren bij de klant. 

De favorieten van Yee-Fan:

  • Apps: LinkedIn, Instagram, Facebook, FitforFree
  • Websites: computable.nl, rightbrains.nl, nu.nl, jitskekramer.nl, michaelpilarczyk.nl, tiggelaar.nl
  • Gear: mijn I-Phone
  • Film: Alita: Battle Angel, Hanna, The Hunger Games, Red Sparrow
  • Muziek: The Weeknd, Aaliyah, Beyoncé, TLC, Usher, Whitney Houston

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Ben jij ook klantgericht en op zoek naar uitdaging? Samen met enthousiaste collega's mooie innovatieve oplossingen naar onze klanten brengen? Neem contact op of bekijk de vacatures.

Naar salesvacatures

Kan ik je helpen?

Profiel foto Chiel Kronenburg Manager Recruitment
Phone number: +31627746316