Emily UX_UI designer

SogetiLabs, het centrum van innovatie

Samenwerken aan nieuwe technologieën

Emily Beekhuis is UX/UI designer en werkt binnen SogetiLabs aan gave projecten. Verschillende divisies werken hier samen aan het bedenken en uitwerken van innovatieve concepten. Lees haar blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Wat is SogetiLabs?

SogetiLabs is de plek binnen Sogeti Nederland waar nieuwe ideeën en technologieën worden bedacht en uitgewerkt. Ik ben blij om in zo’n innovatieve omgeving te kunnen werken. Vier jaar geleden ben ik bij Sogeti gestart als UX/UI designer. Toen ben ik onderdeel geworden van een startup van Sogeti, Ignation. Hier waren we bezig met het uitwerken van Proof of Concepts voor verschillende bedrijven. Afgelopen jaar is Ignation samengevoegd met SogetiLabs en heb ik Maaike Ruisendaal geholpen met het opzetten hiervan. Nu werken we met collega’s van verschillende divisies aan innovatieve projecten. 

Van designer tot product owner

Binnen SogetiLabs heb ik veel verschillende rollen. Van oorsprong ben designer maar ik pak ook graag andere taken op. Afgelopen jaar heb ik de rol van scrum master vervuld en nu ben ik zelfs product owner van mijn eigen project. Deze diversiteit in rollen spreekt mij erg aan en dat maakt SogetiLabs ook zo leuk voor mij. Momenteel heb ik drie projecten lopen, waarvan dus eentje mijn eigen project is. Als je gaat helpen bij SogetiLabs dan kun je werken aan een bestaand project of je gaat aan de slag met je eigen idee. SogetiLabs is er van, en voor iedere Sogetist. Heb je een gaaf of innovatief idee? Dan mag je deze aandragen en gaan we samen kijken hoe we dit kunnen realiseren.

Rack & Trace

Vaak zijn er op het gebied van consumentendata al veel inzichten over de producten die verkocht worden. Dit is er nog nauwelijks over de producten die níet verkocht worden. Met Rack & Trace willen we hier verandering in brengen. We hebben het concept toegespitst op de fashion retail omdat deze industrie het nodig heeft om selectiever te produceren en de consumentenbeweging in de winkel naar de kassa via de paskamer een goed te traceren beweging is. Hangt het kledingstuk wel op de goede plek? Of passen mensen het wel maar kopen ze het daarna toch niet? Met Rack & Trace gaan we kijken waarom deze producten het minder goed doen. Door een customized sensor op de kleding kunnen we met real-time data kijken wat er gebeurt. Bijvoorbeeld of mensen het product pakken en eventueel passen. En wat ze vervolgens doen: nemen ze het mee of hangen ze het weer terug? Dit soort informatie kan heel waardevol zijn voor verschillende winkelketens. Met dit project wil ik ook verbinding maken tussen de verschillende divisies binnen Sogeti. Er is veel kennis nodig om dit te laten werken, en gelukkig hebben we al deze kennis in huis. 

SogetiLabs in coronatijd

In Vianen zijn we een showroom aan het inrichten. Door de coronamaatregelen gaat dit niet zo snel als we voor ogen hadden. We hopen dat de maatregelen snel versoepeld kunnen worden zodat we klanten en Sogetisten kunnen ontvangen die willen komen kijken met welke toffe projecten we bezig zijn. Het werk binnen Sogeti bestaat veelal uit programmeren met software die op computers en servers staat. Dan is het des te leuker om eens iets tastbaars te laten zien. Wat ook anders is dan normaal zijn de uitjes die we vaak deden met het team. Binnen Ignation was ik zelfs benoemd tot Happiness Manager. Nu doen we wel online spelletjesavonden met elkaar, maar toch mis ik de borrels en bowlingavonden. Hopelijk kunnen we binnenkort weer alle klanten, Sogetisten en geïnteresseerde ontvangen in de showroom van SogetiLabs. 

De favorieten van Emily:

  • Apps: Duolingo, Netflix, Shazam en Spotify 
  • Websites: Wikipedia, Funda, Binance
  • Gear: Fitbit, Technics SL-1200
  • Film: Onmogelijk om tussen te kiezen. Ik ben altijd al een fan geweest van de universe Marvel met name Wanda Vision, The Lord of the Rings trilogie en The Matrix
  • Muziek: Van alles ligt net aan mijn bui. Om te luisteren: Jazz, Hip-Hop en bands als Tame Impala. Ik heb ook een dj-setup thuis en daar draai ik voornamelijk: House, Techno.

Technologie toepassen

Wil jij meer weten over SogetiLabs? Of wil je zelf werken aan dit soort projecten? Neem dan een kijkje op onze pagina of bekijk de vacatures.

Naar vacatures  

Deel het verhaal van Emily!

Kan ik je helpen?

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs