Start jouw IT-carrière met een business course in de USA [VIDEO]

Het Young Professional Development Program (YPDP) helpt jou als young professional in de IT bij Sogeti zo snel mogelijk voor te bereiden op je eerste opdracht bij de klant. Bovendien maak je zo op een leuke manier kennis met je collega's, Sogeti, met de expertises en met je toekomstige werkveld. En wij leren jou natuurlijk ook beter kennen tijdens de opleiding.

Aan het werk

Na afloop van het YPDP kun je zelfstandig bij onze klanten in een project worden ingezet. Het YPDP duurt, afhankelijk van in welke expertise we je opleiden, tussen de 2 en 3 maanden en bestaat uit twee onderdelen:

  • Basistraject (gedeeltelijk in Nederland en gedeeltelijk in Athens, Ohio)
  • Specialisatietraject in de betreffende expertise.

Businesscourse op de Ohio University

Een belangrijk onderdeel van het programma is de drie weken durende Businesscourse in Athens, Ohio, USA. Dit traject is voor jou en je collega's opgesteld in samenwerking met de Ohio University. Je ervaart onder tijdsdruk te werken en projecten in zeer korte tijd op te zetten en uit te voeren. Een aantal belangrijke leerpunten in OHIO zijn: samenwerken, proactiviteit, innovatie, inspiratie, communicatie, probleemoplossend vermogen vergroten, creativiteit, flexibiliteit en aanpassingsvermogen, business- en IT-kennis en vooral het overtreffen van jezelf.

 

Voorbereiding op het Ohio programma

We gaan zes keer per jaar met ongeveer 20-30 young professionals naar Ohio. Ook gaan er enkele coaches van Sogeti mee. Zij zorgen samen met de University voor de uitvoering van het programma in Ohio. Voor je vertrekt maak je eerst kennis met de hele groep. Zo leer je je teamgenoten meteen wat beter kennen voordat je daadwerkelijk in het vliegtuig stapt.

 

Waarom vindt een deel van de opleiding in Ohio plaats?

We vinden het belangrijk dat je ‘anders’ terugkomt uit de business course. Als je 3 weken weg bent van huis, in een andere tijdzone, waarbij je op elkaar aangewezen bent en hard werkt aan projecten onder tijdsdruk, dan leer je jezelf en je collega’s het beste kennen. Daarnaast is het een prachtige universiteit waarbij de trainers professoren uit hun College of  Business zijn. De professoren hebben ruim ervaring in het bedrijfsleven. Zij geven je wat mee van de Amerikaanse werkmentaliteit. Ohio University biedt een rijk scala aan sportfaciliteiten waar je toegang toe hebt. Naast hard werken is het belangrijk om op te laden en energie te laten stromen. De vele sportfaciliteiten dragen daaraan bij. Daarnaast kent Athens ook veel leuke restaurants en barretjes. Je kunt er echt even van het Amerikaanse studentenleven ‘proeven’. In de weekenden kun je er bovendien ook op uittrekken naar bijvoorbeeld Chicago of New York. Hoe het er echt aan toegaat in Ohio zie je in onderstaande video. 

 

 

 

Geslaagd?

Aan de training in Ohio zit geen examen vast, maar word je beoordeeld op je inzet, betrokkenheid en de resultaten uit je projecten. Na afloop van de businesscourse ontvang je daarvoor, bij succes, een certificaat, uitgereikt door Ohio University.

 

Ga de uitdaging aan als Young Professional!

Reageer vandaag nog op een van de vele vacatures en start je carrière met een geweldig introductie programma!

Naar vacatures