sogeti-project-b-uitreiking

Team Hanzehogeschool Groningen wint ProjectB Award

Het team van de Hanzehogeschoool Groningen heeft dit jaar de ProjectB Award in ontvangst mogen nemen. De pitch voor de jury en aansluitend de uitreiking vond op 21 juni plaats.

Awards night ProjectB

Na twee jaar het gehele ProjectB traject online te hebben gedaan was het een feest om de pitches én aansluitend de awarduitreiking weer live te kunnen doen. ProjectB is de studentenchallenge in Nederland waar studententeams met elkaar strijden. De teams krijgen 4 maanden de tijd om met behulp van informatietechnologie een oplossing voor mensen met een beperking te bedenken én een prototype te bouwen. Tijdens de awards night kwamen acht studententeams uit het hele land bij elkaar om te pitchen voor de jury en om een demonstratie van hun oplossing te laten zien. De jury heeft de acht innovaties beoordeeld op impact, potentie en originaliteit.

Winnaar ProjectB award

De Hanzehogeschool Groningen deed met twee teams mee en waarvan een de winnaar was. Zij ontwikkelden een applicatie - Thoughts to speech - voor mensen met afasie. Mensen met afasie hebben vaak problemen om hun gedachten om te zetten naar spraak omdat ze vaak niet de juiste woorden kunnen vinden in een gesprek. Tought to Speech helpt deze mensen door woorden en voorgesproken zinnen te koppelen aan afbeeldingen in de app. 
projectb-winnaar-2022-sogeti

Winnaar UtrechtInc Award

projectb-winnaar-utrechtinc-2022-sogeti
Er werden meerder awards uitgereikt. Zo ook de UtrechtIn Award voor het project van de Hogeschool Rotterdam. Zij ontwikkelden de app ConGestu die op een laagdrempelige en leuke manier iedereen die gebarentaal wil leren helpt. 

Winnaar Publieksprijs 

Dit jaar was er ook een publieksprijs te winnen. Deze werd binnengehaald door het team van de Hogeschool Amsterdam.  Zij ontwikkelden Sheepwell voor ouders met jonge kinderen die structureel slecht slapen. Ze maakten een interactieve slaaprobot die in de vorm van een schaap zodat het kind rustig in slaap kan vallen. 
projectb-winnaar-publiek-2022-sogeti


Mooie innovaties

Teams die helaas niet in de prijzen zijn gevallen maar wél hele mooie oplossingen hebben ontwikkeld voor mensen met een beperking:
Team Hanzehogeschool Groningen met een schaakspel voor blinden en slechtzienden. 
Team Fontys uit Eindhoven met Printpal ontwikkeld: een printer ontwikkeld in combinatie met een app voor mensen die leiden aan depressie.
Team Hogeschool Utrecht met Fobis (fast obis) voor doven en slechthorenden om hun treinreis te ondersteunen.
Hogeschool Rotterdam met een oplossing voor kinderen met dyslexie.
Team Fontys Eindhoven met Just Focus voor mensen met ADHD. 

ProjectB Challenge

De Sogeti ProjectB Challenge wordt al acht jaar gehouden. Het biedt deelnemende studenten praktijkervaring. Bovendien maken zij kans op een technologieprijs, die wordt aangeboden door Sogeti. Dit jaar ging het om de Oculus Rift. Naast de overall winnaar werd er door de jury nog een prijs uitgereikt. Namelijk de UtrechtInc award. Mede naast de jury die bestond uit de volgende leden:
Stefan Braam – Startup Incubation Lead Utrechtinc
Leonie Steggink – Directeur Stichting Accessibility
Menno van Doorn – Directeur VINT


 

Doe je ook mee?