Thuiswerken is geen belemmering voor leuke samenwerking

Shahad Fullstack Microsoft

Fijn samenwerken

Shahad Ahmed is Senior FullStack Microsoft Developer en zit nu bij zijn derde opdracht. Door het thuiswerken heeft hij zijn projectteam nog nooit in het echt ontmoet. Toch werken ze fijn samen en is er goed contact. Lees zijn blog of bekijk de vacatures.

Naar vacatures

Afwisseling en kansen als fullstacker

Sinds anderhalf jaar werk ik als Senior FullStack Microsoft Developer bij Sogeti. Na mijn studie Technische Informatica ben ik eerst voor een andere organisatie gaan werken maar na een tijdje was ik toe aan wat nieuws. Sogeti kende ik al van naam en de dynamische omgeving trok mij wel aan. Het leuke aan mijn werk vind ik dat ik veel variatie kan hebben en bij Sogeti kon dit nog eens extra door een gevarieerde klantomgeving. Ook word ik altijd uitgedaagd tijdens mijn werk waardoor ik me blijf door ontwikkelen. Toen ik ging zoeken naar een nieuwe baan wilde ik ook kansen hebben om door te groeien, en bij Sogeti kon ik dit allemaal vinden. Bij Sogeti heb ik gewerkt aan overheidsprojecten en zit ik nu bij mijn derde opdracht. Voor iedere opdracht heb je steeds specifieke kennis nodig van een techniek en zo blijf je jezelf ontwikkelen bij Sogeti. Zo heb ik kennis opgedaan van front-end technieken als React en Angular en verdiep ik mijn kennis van .NET verder als Microsoft FullStacker. Bij Sogeti kun je actief werken aan je ontwikkeling, om toegevoegde waarde te kunnen leveren aan de klant.

Samenwerken in coronatijd

Bij mijn huidige opdracht werk ik samen met een team van Sogetisten. We werken in een kenniscentrum waarbij we meerdere applicaties en services beheren en verder ontwikkelen. Omdat ik FullStacker ben, werk ik zowel aan de front-end als aan de back-end. Het is een complexe omgeving met veel applicaties en je krijgt te maken met zowel nieuwe als oude technieken en dat maakt het uitdagend. Hierdoor werk ik aan applicaties die gemaakt zijn met technieken als .NET Core, ASP.NET MVC en Angular. Sinds ik met deze opdracht ben gestart moesten we vanuit huis werken. Ik heb mijn collega’s daardoor nog nooit in het echt gezien. Heel jammer natuurlijk, maar we maken er samen de beste tijd van. Als we wat moeten bespreken dan videobellen we altijd om zo toch wat meer die connectie te krijgen. Ook is iedereen behulpzaam en leren we veel van elkaar. Door mijn rol heb ik redelijk algemene kennis maar door samen te werken leer ik steeds meer specifieke dingen. Ondanks dat we elkaar dus nog nooit hebben gezien werken we wel heel fijn samen en vind ik het echt een leuk team.

Online meet-ups 

Binnen de Microsoft community van Sogeti worden de laatste tijd steeds meer events georganiseerd, wel allemaal online natuurlijk. We hebben een open podium waarbij collega’s vertellen over hun project of over nieuwe ontwikkelingen. Hierdoor leer je veel van elkaar maar er is ook zeker tijd en ruimte voor wat leuks. Zo is er laatst een pub quiz georganiseerd. Maar niet alleen binnen Microsoft worden er leuke dingen georganiseerd, voor de Front-ender wordt er namelijk ook veel gedaan. Wat ik het allerleukste vind zijn de Front-end Lightning talks. Deze zijn ongeveer drie keer per jaar voor zowel intern als extern. Collega’s en gastsprekers vertellen wat over de nieuwste trends en ontwikkelingen waardoor je weer helemaal up-to-date bent.

Aandacht voor diversiteit

Naast technische meet-ups worden er ook andere online events georganiseerd. Zo is er laatst een Ramadan event georganiseerd in het kader van diversity and inclusion. Op deze dag konden Sogetisten ervaren hoe het is om een dag te vasten. In de avond was er een online sessie georganiseerd, waarbij collega’s hun ervaring gingen delen en werd de avond afgesloten met een Ramadan quiz.

De favorieten van Shahad:

  • Apps: nu.nl, Instagram, YouTube
  • Websites: Tweakers
  • Gear: PlayStation, Nintendo Switch, Spiegelreflex camera
  • Film: Ford v Ferrari
  • Muziek: Ik luister meestal nieuws op de radio

Inhoud en plezier iets voor jou?

Ben je benieuwd naar een van onze meet-ups? Of alle andere activiteiten die we bij Sogeti organiseren? Neem dan gerust contact op of bekijk de vacatures. 

Naar vacatures

Deel het verhaal van Shahad

Kan ik je helpen?

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs